?>

Aylan bebek davasında 2’nci duruşma

Dünya gündemine oturan Aylan Kurdi isimli Suriyeli göçmen bebeğin ölümüyle ilgili olarak haklarında 35’er yıl hapis cezası istenen iki sanık 2’nci kez hakim karşısına çıktı.

Gündem - 9 yıl önce

Bodrum’da 2 Eylül 2015 tarihinde Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmek isterken bindikleri lastik botun batması sonucu Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kurdi, ağabeyi Galip Kurdi ve annesi Rihan Kurdi'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi ölmüştü. Olay sonrasında sahile vuran Aylan bebeğin cansız bedeni dünyada yankı uyandırmıştı. Olayın ardından yapılan operasyonlar sonucunda Suriye uyruklu Muwafaka Alabash ve Asem Alfrhad tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

5 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından tutuklanan iki sanığın yargılanması geçtiğim ay başlanmış iki sanıkta Aylan bebeğin babası Abdullah Kurdi’yi suçlamıştı. Bodrum Adliyesi görülen 2’ci duruşmaya gelen sanıklar ‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' ve 'iştirak halinde göçmen kaçakçılığı yapmak' suçlarından 35’er yıla kadar hapis ve adli para cezası istemiyle yargılanmaları devam ediyor.2 sanık, geniş güvenlik önlemleri altına adliyeye getirildi.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ, "İDAM GELSİN" DEDİ

Aylan Kurdi ve 5 kişinin ölümü ile ilgili adli makamlara çıkarılan iki kişiyi bekleyen bir vatandaş cezaevi aracından indirilen mahkumlara bağırarak idam gelmesini istedi. İsmini açıklamayan vatandaş, "Bu ülkeye idam gelmeli bunun gibiler asılmalı. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve devletimize sesleniyorum bu ülkeye idam gelmeli, kıyılardaki bu ölümler durmalı" dediBodrum Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan davanın 2’ci duruşmasını çok sayıda basın mensubu takip ediyor.

Kaynak: IHA

dikgazete.com
Haftanın Öne Çıkanları

Strese karşı kadın mı erkek mi daha dayanıklı!

2016-03-01 14:40 - Sağlık

Komisyonu CHP dağıtmamış!

2016-03-01 16:12 - Politika

Valilik Sur’a girişleri yasakladı

2016-03-02 11:41 - Asayiş

Sezen Aksu’nun annesinin cenazesi morga kaldırıldı

2016-03-01 15:43 - Magazin

LG G5 ile Apple iPhone 6s Plus karşı karşıya

2016-02-25 08:07 - Teknoloji

Hürkuş hız rekoruna imza attı

2016-03-01 15:04 - Gündem

Sen misin yol vermeyen!

2016-03-02 12:29 - Asayiş

TMSF'den Bank Asya kararı

2016-03-01 14:34 - Ekonomi

Erdoğan, Demirtaş’ın kışkırtan çağrısını yorumladı

2016-03-02 18:19 - Politika

Roma’dan ilk yarıda gol sesi gelmedi

2016-02-25 22:51 - Spor

İlgili Haberler

Deprem uzmanları, Ege Denizi'ndeki "deprem fırtınasını" AA'ya değerlendirdi

17:52 - Gündem

Ege Denizi'nde 28 Ocak'tan bugüne kadar 570 deprem meydana geldi

17:47 - Gündem

YEE, "Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı"nın açılışını yaptı

17:18 - Gündem

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 5 ve 6 Şubat tarihlerindeki uçuşlarda azaltma kararı

17:08 - Gündem

"Çiftlik Bank" davasında karar açıklanacak

16:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Deprem uzmanları, Ege Denizi'ndeki "deprem fırtınasını" AA'ya değerlendirdi

17:52 - Gündem

Ege Denizi'nde 28 Ocak'tan bugüne kadar 570 deprem meydana geldi

17:47 - Gündem

Ogün Altıparmak, son yolculuğuna uğurlandı

17:42 - Spor

Kanada'nın Ontario eyaleti, Starlink ile olan 100 milyon dolarlık sözleşmeye son verecek

17:37 - Dünya

YEE, "Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı"nın açılışını yaptı

17:18 - Gündem