?>

Avusturya'da Kovid-19 aşısı yaptırmayanlara sokağa çıkma kısıtlaması

Dünya - 3 yıl önce

Viyana

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarının günlük 10 binin üzerine çıktığı Avusturya’da, pazartesinden itibaren Yukarı Avusturya ve Salzburg eyaletlerinde aşı yaptırmayanlara yönelik yürürlüğe girecek sokağa çıkma kısıtlamasının ülkenin tamamında uygulanması planlanıyor.

Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg, basına yaptığı açıklamada, pazar günü eyalet başkanları ve uzmanlarla yapılacak görüşmenin ardından ülke genelinde aşı yaptırmamış kişilere yönelik sokağa çıkma kısıtlamasına "yeşil ışık" yakılabileceğini söyledi.

Schallenberg, herkesi kapsayan sokağa çıkma kısıtlamasına karşı olduğunu kaydederek, salgınla mücadelede federal düzeyde ortak hareket edilmesinin altını çizdi.

Sağlık Bakanı Wolfgang Mückstein da pazartesiden itibaren Yukarı Avusturya ve Salzburg eyaletlerinde aşı yaptırmayanlara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasının kesinleştiğini belirtti ancak ülke geneli için benzer bir uygulamanın ne zaman yürürlüğe gireceğine ilişkin soruları yanıtsız bıraktı.

Mückstein ayrıca, sağlık sektöründe çalışanlara yönelik aşı zorunluluğunun hayata geçirileceğini duyurdu.

Söz konusu iki eyalette pazartesiden itibaren aşı yaptırmayanların hastalığı geçirmiş ya da PCR test yaptırmış olsalar bile dışarı çıkmasına izin verilmeyecek.

Almanya'ya girişte karantina zorunluluğu

Bu arada Avusturya'da artan vaka sayıları nedeniyle Almanya, bu ülkeyi yeniden "yüksek riskli" ülke kategorisine aldı. Buna göre, pazardan itibaren Avusturya'dan gelenler 10 günlük karantina uygulamasına tabi tutulacak. Bu kişiler, karantinanın 5'inci gününde yapılacak testin negatif sonuçlanması durumunda karantinadan çıkabilecek.

Avusturya’da son 24 saatte 11 bin 798 yeni vaka görülürken, toplam vaka sayısı 934 bin 948'e yükseldi. Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 40 artışla 11 bin 641'e ulaştı.

Ülkede salgına ilişkin durumun kaygı verici bir boyut kazanması nedeniyle iktidar, yoğun bakım hasta sayısına göre kademeli olarak sert önlemleri hayata geçireceğini açıklamış, buna göre yoğun bakım hasta sayısının 600'ün üzerine çıkması durumunda aşı yaptırmayanlara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasının yürürlüğe gireceği bildirilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Atıl tarım arazileri yeni projelerle ekonomiye kazandırılacak

2021-11-12 15:02 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadeleye Yönelik Tedbirler genelgesi

2021-11-06 10:31 - Ekonomi

Bulgarlar 14 Kasım'da bu yıl 3. kez sandık başına gidiyor

2021-11-12 14:56 - Dünya

Çin'in günlük kömür üretimi 12 milyon tonu aşarak rekor kırdı

2021-11-12 12:17 - Dünya

Sakatlığı bulunan Cengiz Ünder, A Milli Futbol Takımı kampından ayrıldı

2021-11-12 14:49 - Spor

Libya'nın 'toplu mezarlar kenti' Terhune'de 6 ceset daha bulundu

2021-11-08 20:37 - Dünya

Cari işlemler hesabı eylülde 1 milyar 652 milyon dolar fazla verdi

2021-11-11 13:36 - Gündem

Antalya Devlet Opera ve Balesi 'Romeo ve Juliet' balesini sahneleyecek

2021-11-11 15:38 - Kültür Sanat

BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Moratinos: Türkiye, kendi bölgesinde son derece öne çıkan bir aktör

2021-11-09 17:49 - Genel

Greenpeace Almanya, 'iklim krizini körüklediği' iddiasıyla Volkswagen hakkında dava açtı

2021-11-09 23:37 - Dünya

İlgili Haberler

Trump yönetimi, kovulan nükleer güvenlik çalışanlarını 1 gün sonra yeniden işe almak istedi

20:12 - Dünya

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Filistinlileri zorla yerinden etme planlarını reddettiğini yineledi

20:07 - Dünya

Beyrut Havalimanı yolunda çıkan olaylarda, Lübnan ordusundan 3'ü subay 23 asker yaralandı

20:02 - Dünya

İsrail Lübnan'ın güneyinde büyük bir patlama gerçekleştirdi

19:27 - Dünya

Fransız hükümeti, Paris'te AB liderlerinin bir araya geleceği güvenlik zirvesini doğruladı

17:42 - Dünya

Günün Manşetleri

Trump yönetimi, kovulan nükleer güvenlik çalışanlarını 1 gün sonra yeniden işe almak istedi

20:12 - Dünya

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Filistinlileri zorla yerinden etme planlarını reddettiğini yineledi

20:07 - Dünya

Beyrut Havalimanı yolunda çıkan olaylarda, Lübnan ordusundan 3'ü subay 23 asker yaralandı

20:02 - Dünya

Bakan Kurum, CHP Genel Başkanı Özel'in kendisine yönelik iddialarını yalanladı

19:33 - Gündem

İsrail Lübnan'ın güneyinde büyük bir patlama gerçekleştirdi

19:27 - Dünya