?>

Avrupa'nın önemli kulüplerinden UEFA'ya 'Süper Lig' resti

UEFA, İngiltere Futbol Federasyonu, İngiltere Premier Lig, İspanya Futbol Federasyonu, La Liga, İtalya Futbol Federasyonu ve Serie A yönetimleri, "Avrupa Süper Ligi" projesine karşı ortak bildiri yayımladı.

Spor - 4 yıl önce

LONDRA (AA) - "Avrupa Süper Ligi" adıyla yeni bir turnuva düzenlenmesini savunan kıtanın önde gelen futbol kulüpleri, UEFA'yı, Şampiyonlar Ligi'nden ayrılmakla tehdit etti.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, aralarında Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Arsenal, Juventus ve Milan'ın bulunduğu kulüpler, yarın yapılacak UEFA İcra Kurulu toplantısı öncesi yeni turnuva projesine onay verdi. Paris Saint-Germain ise teklifi kabul etmedi.

Bunun üzerine UEFA, İngiltere Futbol Federasyonu, İngiltere Premier Lig, İspanya Futbol Federasyonu, La Liga, İtalya Futbol Federasyonu ve Serie A yönetimleri, projeye karşı ortak bir bildiri yayımladı.

Açıklamada, "sözde Avrupa Süper Ligi" denilen turnuvaya katılmayı reddeden Fransız ve Alman kulüplerine teşekkür edilerek, "Biz, FIFA ve tüm üye federasyonlar, bu projeye karşı durmaya devam edeceğiz. Söz konusu turnuva, toplumun dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu bir zamanda, yalnızca birkaç kulübün çıkarına dayanan bir projedir. Bunun gerçekleşmesini önlemek için hem adli hem de sportif olmak üzere her türlü önlemi almayı değerlendireceğiz. Futbol, ​​açık müsabakalara ve sportif liyakate dayanır; başka türlüsü düşünülemez." denildi.

FIFA ve ona bağlı 6 konfederasyonun daha önce yaptığı uyarı hatırlatılarak, "İlgili kulüplerin; ulusal, kıtasal veya uluslararası düzeydeki başka herhangi bir organizasyona katılması yasaklanacaktır. Oyuncularının, milli takımda oynamasına dahi izin verilmeyebilir." ifadeleri kullanıldı.

15'i sabit, 20 takımlı turnuva düşünülüyor

Şampiyonlar Ligi formatının, 2024-2025 sezonundan itibaren değiştirilmesi planı konusunda UEFA ile anlaşmazlık yaşayan kulüplerin, organizasyonun ticari hakları üzerinde daha fazla söz sahibi olmak istediği için böyle bir adım attıkları öne sürüldü.

Sızan bilgilere göre, projeye destek veren kulüpler, 15 takımın sabit olduğu, 5 takımın ise her sezon değişeceği bir turnuva planlıyor. Bu 5 ekibin nasıl belirleneceği henüz bilinmiyor.

Takımların, 10'arlı iki grupta mücadele ettiği ve grupları ilk 4'te bitirenlerin, çeyrek finale yükseldiği bir turnuva düşünülüyor. Her takım, en az 18 maça çıkacak. Kurucu üye konumundaki 15 kulübün, 3,5 milyar avroluk geliri paylaşması ön görülüyor.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer

Haftanın Öne Çıkanları

Kalkınma politikalarına kaynak oluşturacak 'yerleşim sistemleri araştırması' tamamlandı

2021-04-14 14:36 - Ekonomi

Podgorica'daki sağlık çalışanlarının Kovid-19 ile mücadelesine tanıklık ettik

2021-04-17 16:06 - Dünya

Kremlin’den ABD’nin olası yeni yaptırımlarına 'karşılıklılık ilkesi geçerli olacaktır' tepkisi

2021-04-15 16:36 - Dünya

Taksim Meydanı'na yapılan cami ramazanın son cuması ibadete açılıyor

2021-04-18 15:06 - Gündem

Turizmciler, Rusya'nın uçuş kısıtlaması kararının 'tatilcileri' de üzeceğini düşünüyor

2021-04-14 15:26 - Ekonomi

TOGG mobilite alanında iF Tasarım Ödülü'nü alan ilk Türk markası oldu

2021-04-18 15:42 - Gündem

Batı Trakyalı Türklerden Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’a tepki

2021-04-16 21:41 - Dünya

İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten ABD Başkanı Biden'a 'baskıları sona erdirin' çağrısı

2021-04-14 21:17 - Gündem

Taksim Meydanı'na yapılan cami ramazanın son cuması ibadete açılıyor

2021-04-18 15:09 - İslam-Hayat - Şaban 1446

İçişleri Bakanlığı valiliklere 'Kısmi Kapanma' konulu genelge gönderdi

2021-04-14 05:13 - Siyaset

İlgili Haberler

Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos, Yunanistan Kupası'nın sahibi oldu

23:52 - Spor

Milli para sporcu Yiğit Doğukan Bozkurt, Dünya Salon Kürek Şampiyonası'nda altın madalya kazandı

00:52 - Spor

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor

Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesi hata yapmadı

21:58 - Spor

Milli judocu Hilal Öztürk'ten Azerbaycan'da gümüş madalya

21:33 - Spor

Günün Manşetleri

Osmanlı’dan Macaristan’a -Kul Aşı- Gulaş’ın lezzet yolculuğu -Hülya Ayhan yazdı-

09:19 - En Son Yazılar

Organize suç örgütüne yönelik "Hücre-12" operasyonunda 15 şüpheli tutuklandı

09:18 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile görüştü

09:12 - Siyaset

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne 206 işçi alınacak

09:02 - Gündem

Çin, Kanada savaş gemisinin Tayvan Boğazı'ndan geçişine tepki gösterdi

08:57 - Dünya