?>

Avrupa şampiyonu milli kuraşçıların yeni hedefi dünya şampiyonluğu

Edirne'de 22-23 Haziran tarihlerinde düzenlenen Avrupa Kuraş Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkan Karamanlı milli kuraşçılar, aynı başarıyı Dünya Şampiyonası'nda da göstermek istiyor.

Spor - 7 ay önce

Karaman

Karamanlı sporculardan Yiğit Özmen, Ayşenur Keskin, Ebru Atabay, İbrahim Sağlamçelik ve Hüseyin Peşkir, Avrupa Kuraş Şampiyonası'nda kendi sıkletlerinde şampiyon olarak önemli bir başarıya imza attı.

Çocuk yaşta judoyla başlayan, spor hayatlarına kuraşı da ekleyen sporcular, büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürerek kasım ayında Gürcistan'ın Batum kentinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda da birincilik kürsüsüne çıkmayı hedefliyor.

Peşkir: "Bayrağımı dünya şampiyonasında dalgalandırmak istiyorum"

Şampiyonada gençler kategorisi 100 kiloda altın madalya kazanan 17 yaşındaki Hüseyin Peşkir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıl judo yaptığını ardından kuraşa yöneldiğini söyledi.

Büyük bir başarıya imza attıklarını ve Dünya Şampiyonası için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Peşkir, şöyle konuştu:

"Takım olarak bir aile olduk. Antrenörümüz ve ailem bu süreçte bana çok destek oldular. Onların destekleriyle final maçına çıktım ve Yunan rakibimi yenerek Avrupa şampiyonu oldum. Bayrağınızla birincilik kürsüsündesiniz ve sizin marşınız çalıyor. Her sporcunun tatması gereken çok güzel bir his. 'Anlatılmaz, yaşanır' diyebileceğimiz bir an. Artık hedefim dünya şampiyonluğu. Bayrağımı dünya şampiyonasında dalgalandırmak istiyorum."

Keskin: "Spor artık hayatımın merkezi oldu"

Ümitler 70 kiloda altın madalya kazanan 16 yaşındaki Ayşenur Keskin ise ilk olarak Türkiye şampiyonluğu kazandığını, sonrasında Avrupa Şampiyonası'ndan altın madalya ile döndüğünü anlattı.

Ülkesini gururlandırmak için elinden geleni yapacağını aktaran Keskin, "Spor artık hayatımın merkezi oldu. Kuraş henüz olimpiyatlarda yer almıyor o yüzden hedefim dünya şampiyonluğu. Bir Türk olarak ülkemizin bayrağını dalgalandırmak çok gurur verici. Bu süreçte ailem ve antrenörüm bana çok destek oldular. Hepsine çok teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Ümitler 90 kiloda altın madalya kazanan 15 yaşındaki İbrahim Sağlamçelik de 8 yaşından beri spor yaptığını, Türkiye ve Avrupa şampiyonluğunun ardından dünya şampiyonluğunu da kazanmak için var gücüyle çalıştığını dile getirdi.

Hedef Dünya Şampiyonası'nda aynı başarıyı göstermek

Judo ve Kuraş Antrenörü Ahmet Ömre Türe, haftada 6 gün yoğun bir antrenman süreciyle dünya şampiyonasına hazırlandıklarını söyledi.

Avrupa Şampiyonası'nda 5 altın 2 gümüş madalya kazanarak büyük bir başarı elde ettiklerini ifade eden Türe, "Sporcularımız altyapıdan gelen yetenekli çocuklar. Başarıları katlanarak devam ediyor. Bu bizim için çok büyük bir gurur kaynağı. Hedefimiz kasımda yapılacak dünya şampiyonasında kürsünün en üst basamağına çıkıp ülkemizi gururlandırmak ve Türkiye'yi kuraşta daha iyi yerlere getirmek." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Edirne'de AA fotoğraflarından oluşan "15 Temmuz" konulu sergi açıldı

2024-07-15 18:22 - Gündem

Türkiye, Rusya için lojistik damarları açısından önemli ülke

2024-07-09 15:50 - Özel Haber

Biden, Gazze için sunduğu ateşkes planının İsrail ve Hamas tarafından kabul edildiğini söyledi

2024-07-12 04:12 - Dünya

Putin, BRICS'in çok kutuplu dünya düzeninin temel unsurlarından olduğunu söyledi

2024-07-11 16:28 - Dünya

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapay zekayla oluşturulan sahte içeriklere ilişkin açıklama

2024-07-10 21:03 - Ekonomi

Avrupa şampiyonu milli kuraşçıların yeni hedefi dünya şampiyonluğu

2024-07-16 12:22 - Spor

Karaman'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

2024-07-14 19:37 - Asayiş

Trakya'da üretilen yerli hibrit ayçiçeği tohumu, birçok ilde üreticinin tercihi oldu

2024-07-13 13:17 - Ekonomi

Filistin Başbakanı Mustafa: Çok zor bir süreçten geçiyoruz

2024-07-13 23:47 - Dünya

Çankırı'da sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı

2024-07-09 17:18 - Asayiş

İlgili Haberler

Galatasaraylı Nelsson, Roma ile transfer görüşmeleri için İtalya'ya gitti

12:53 - Spor

Kilo vermek için başladığı kick boksta bölge birincisi oldu

12:48 - Spor

İskenderunspor'un Galatasaray’dan transferi Berat, kendini geliştirmek istiyor

12:33 - Spor

Morata, Galatasaray tarihindeki 208. yabancı futbolcu

11:47 - Spor

Keçi çobanlığı yapan Yörük çocuğu, Bocce Milli Takımı'na seçildi

11:38 - Spor

Günün Manşetleri

Washington Post: İsrail, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde yeni askeri üsler inşa ediyor

13:13 - Dünya

Suriye Cumhurbaşkanı Şara yarın Türkiye'ye gelecek

13:03 - Gündem

Spor şirketleri geçen ay yatırımcısını sevindirirken, Galatasaray negatif ayrıştı

12:57 - Ekonomi

Galatasaraylı Nelsson, Roma ile transfer görüşmeleri için İtalya'ya gitti

12:53 - Spor

İTO Başkanı Avdagiç: Almanya'nın vize kararı eleştirilere kulak verildiğini gösteriyor

12:47 - Ekonomi