?>

Avrupa şampiyonu genç milli halterci, yeni başarılar için çalışmalarını sürdürüyor

Moldova'da düzenlenen 15 Yaş Altı ve Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'nda bir altın, 2 gümüş madalya kazanan milli sporcu Atakan Kırıcıoğlu, yeni başarılar için çalışmalarına devam ediyor.

Spor - 2 yıl önce

Amasya

Başkent Kişinev'de 1-10 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen organizasyonda 15 yaş altı erkekler 89 kiloda mücadele eden Atakan Kırıcıoğlu, koparmada 117 kiloluk kaldırışıyla altın, silkmede 140 kilo ile gümüş, toplamda ise 257 kiloluk derecesiyle yine gümüş madalya kazanma başarısı gösterdi.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan Atakan, kariyerine yeni başarılar eklemek için şehir stadyumundaki halter salonunda antrenmanlarını sürdürüyor.

Merzifon Belediyespor Kulübü sporcusu Atakan Kırıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halteri çok sevdiğini, başarısını disiplinli ve özverili çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.

Haltere 12 yaşında ailesiyle gittiği piknik sırasında antrenör Recep Arslan'ın davetiyle başladığını anlatan Atakan, "O günden itibaren antrenmanlarımı hiç bırakmadım. Haftada 7 gün çalıştım. Bayrağımızı orada dalgalandırmak ayrı bir histi. Hedefim yıldızlar, dünya ve gençler Avrupa şampiyonası. Buralara gelmemde destek olan antrenörüme ve aileme teşekkür ediyorum." dedi.

Antrenör Recep Arslan ise sporcusunun artan bir başarı grafiği bulunduğuna işaret ederek, kısa zamanda gösterdiği gelişimle adından söz ettirdiğini dile getirdi.

Atakan'ın çalışmayı çok seven, başarılı ve hedefleri olan bir sporcu olduğunu vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:

"Hedefimiz yetenekleri keşfedip haltere yönlendirmek, güzel dereceler elde ederek çocukların ve ailelerinin geleceğini kurtarmak. Atakan çok dürüst, duygusal ve hırslı bir kişiliğe sahip. Hedefimiz hep vardı ama Avrupa Şampiyonası'nda derece almasını beklemiyorduk. Kampta kendini geliştirdi, hazırlandı ve güzel derece aldı. Bizim elde edemediğimizi sporcum elde ediyor. Bunun gururunu yaşıyorum. Milli takıma seçilen Atakan'ın tek hedefi ülkesini, bayrağını daha iyi yerlere getirip, kendini geliştirmek olacak."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kazan Başkonsolosu İsmet Erikan’a, Rusya'da madalya -Fuad Safarov, Moskova'dan bildiriyor-

2023-07-12 20:44 - Özel Haber

Associated Press, haber arşivini yapay zeka modeli Chat GPT ile paylaşacak

2023-07-14 18:52 - Medya

Gazze Şeridi'ndeki abluka ve nüfus yoğunluğu "yeşil alanları" yok ediyor

2023-07-15 15:33 - Dünya

Galatasaray'da sponsorluk sözleşmeleri 25 milyon doları geçti

2023-07-12 15:17 - Spor

Kars'ta yağmurların ardından açan güneşle doğa canlandı

2023-07-16 13:33 - Çevre-Hayat

Avrupa şampiyonu genç milli halterci, yeni başarılar için çalışmalarını sürdürüyor

2023-07-18 16:45 - Spor

Mehmetçik Düzce'deki selde su altında kalan köyün yardımına koştu

2023-07-16 12:33 - Gündem

KGM'den Ankara-İstanbul arasında seyahat edeceklere uyarı

2023-07-16 13:28 - Gündem

Samsun'da yüksek risk taşıyan 7 bölgede denize girmek yasaklandı

2023-07-17 15:32 - Asayiş

Gökçeada'daki orman yangını 16 saat sonra kontrol altına alındı

2023-07-16 09:47 - Gündem

İlgili Haberler

Beşiktaş, Keny Arroyo'yu kadrosuna kattı

23:32 - Spor

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sancak: Yapılan operasyon aslında TFF ve MHK'ye yapılmıştır

23:12 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 6'da 6 yaparak Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti

22:18 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Romanya'yı deplasmanda 99-61 yendi

21:54 - Spor

Onvo Antalyaspor-RAMS Başakşehir maçında gol sesi çıkmadı

21:27 - Spor

Günün Manşetleri

TCMB Başkanı Fatih Karahan, Uşak ve Denizli'de iş dünyası temsilcileriyle buluşacak

09:03 - Ekonomi

Filistin: İsrail, Yahuda ve Samarra olarak adlandırma yönelimiyle Batı Şeria’yı ilhakı amaçlıyor

08:57 - Dünya

Kosova'daki genel seçimde mevcut Başbakan Kurti zaferini ilan etti

08:53 - Dünya

Trump: ABD Gazze'ye sahip olacak ve Gazze'yi Orta Doğu'daki zengin ülkelerle birlikte inşa edecek

08:47 - Dünya

Dilde - Fikirde yozlaşma -Ramazan Topraklı yazdı-

08:45 - En Son Yazılar