?>

Avrupa Haber Ajanslarının gündeminde yapay zeka var

Avrupa Haber Ajansları Birliği (EANA) Genel Kurulu ve Konferansı, yapay zeka gündemiyle Çekya'nın başkenti Prag'da gerçekleştirildi.

Medya - 5 yıl önce

Prag

Avrupa Haber Ajansları Birliği (EANA) Genel Kurulu ve Konferansı, yapay zeka gündemiyle Çekya'nın başkenti Prag'da gerçekleştirildi.

Toplantıda, EANA'nın kurucu üyelerinden olan Anadolu Ajansı'nı (AA) Genel Yayın Yönetmeni ve Genel Müdür Yardımcısı Metin Mutanoğlu ve Avrupa Haberleri Editörü Yusuf Kaya temsil etti.

Çekya Haber Ajansının (CTK) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya 27 ülkeden yaklaşık 50 yönetici katıldı.

Katılımcılar, toplantı kapsamında "EANA Üyelerinin Yapay Zekayı Uygulama Yöntemleri" ve "Haber Ajanslarının Geleceği için Yapay Zekanın Perspektifleri" gibi başlıklar altında düzenlenen konferanslar sayesinde yapay zekanın haber ajansları açısından ne tür tehditler ve fırsatlar sunabileceğine ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Avrupa Haber Ajansları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri seçildi

Genel Kurul'da, Avusturya Haber Ajansı (APA) Genel Müdürü Clemens Pig’in Ocak 2019'da, Yunanistan Haber Ajansı (ANA/MPA) Genel Müdürü Michalis Psilos'un da Temmuz 2019’da görevlerinden istifa etmeleri üzerine boşalan pozisyonlara yeni 2 yönetim kurulu üyesi seçildi.

Bu pozisyonlara 3 yıllığına Press Association (PA) Haber Ajansı Genel Müdürü Clive Marshall ve Arnavutluk Haber Ajansı (ATA) Genel Müdürü Armela Krasniqi getirildi.

Batı Avrupa haber ajansları ile AA'nın da kurucusu olduğu EANA, Avrupa haber ajansları arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve bilgi alışverişini sağlamak amacıyla her yıl düzenlenen konferanslarla medya sektöründeki sorunların ve gelecek tahayyüllerinin tartışıldığı profesyonel bir platform olarak işlev görüyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Şehrin en iyilerini Terma City taçlandırdı

2019-09-19 18:14 - Genel

Uzun süreli ağız gargarası kullanımı mantara sebep oluyor

2019-09-14 15:47 - Sağlık

'İslami Finans dünyada 10 ülkede yoğunlaştı'

2019-09-13 17:02 - Ekonomi

Citroen, Türkiye Rallisi'nin ilk gününe damga vurdu

2019-09-14 15:52 - Genel

TEKNOFEST İstanbul'da gösteri uçuşları büyüledi

2019-09-17 20:27 - Teknoloji

Yıldız Teknopark, geliştirdiği teknolojilerle TEKNOFEST'te

2019-09-17 17:53 - Günün Fotoğrafı

CK Akademi’den 6 bin çalışana 186 bin saat eğitim

2019-09-17 16:06 - Genel

3 bin yıllık kanal turizme kazandırılacak

2019-09-16 20:57 - Gündem

'Her Keşmirliyi kucaklamalıyız'

2019-09-19 20:52 - Dünya

Şanlıurfa'da Göbeklitepe benzeri yapılara rastlandı

2019-09-16 20:47 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

İsrail basını: 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Medya

ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki 6 medya organının aboneliklerini iptal etme talimatı verdi

00:23 - Medya

RTÜK'ten 7 kanala yayın ihlali cezası

20:53 - Medya

Elon Musk'ın yapay zeka şirketi xAI, Grok 3'ü tanıttı

22:43 - Medya

A Milli Kadın Futbol Takımı, medya gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi

19:17 - Medya

Günün Manşetleri

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

İsrail basını: 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Medya