?>

Avcılar'da yaşlı kadın yıkıma bastonuyla direndi

Avcılar'da yedi katlı bir binaya yıkım kararı alınmasıyla ekiplerle bina sakini kadınlar arasında gerginlik çıktı.

Asayiş - 8 yıl önce

Kadınlar polis kalkanlarına karşı direnmeye çalışırken, bir yaşlı kadın bastonuyla yıkım ekiplerine tepki gösterdi. Avcılar Belediyesi'nin yıkım kararının usulsüz olduğunu iddia eden kadınlar ekiplere direnişi ise kameralara yansırken, çevredeki vatandaşlar da belediyenin bu tutumuna tepki gösterdi.

Avcılar’da iddiaya göre Avcılar Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm bölgesinde olmamasına rağmen sahte raporlarla 7 katlı bir binaya yıkım kararı çıkarıldı. Bina içerisinde oturan bazı ev sahipleriyle düşük ücretler ve senetler karşılığında anlaşma sağlanırken, çoğu apartman sakini yıkım kararına karşı çıktı. Sahte evrak ve işlemlerle yapılan bu işleme dur demek isteyen apartman sakinleri konuyu adli mercilere taşıdı. Netice alamayan bina sakinleri, 3’üncü kez gelen belediye ve zabıta ekipleriyle karşı karşıya geldi.

Bastonuyla direndi

Çevik Kuvvet Polis’i desteği ile binanın elektrik ve doğalgaz ve suyunu kesmek isteyen belediye ekipleri bina sakinlerinin direnişi ile karşılaştı. Binalarını yıktırmak istemeyen ve çoğu kadın olan apartman sakinleri ile çevik kuvvet ekipleri arasında arbede yaşandı. Kadınlar Avcılar Belediyesi’nin usulsüz yıkımına direniş gösterdi ve “Evimizi Yıktırmayız” diye bağırdı. Polisle karşı karşıya gelen kadınlardan yaşlı bir kadın bastonuyla Çevik Kuvvet Polis’in kalkanına vurdu. Yaşanan kısa süreli arbede de bir kişi gözaltına alındı.Polis kalkanlarına karşı kadınlar direnmeye çalışırken, tüm bu yaşananlar da kameralarca saniye saniye kaydedildi.

“Belediye ve Müteahhit Anlaşarak Binayı Kendi Kazançlarına Geçirmeye Çalışıyorlar”

Binanın kentsel dönüşüme girmesinin anlamsız olduğunu belirten bina sakini Ejder Yıldız, “ 1999’daki depremde bir çatlak bile oluşmadı bu binanın kentsel dönüşüme girmesi anlamsız. Toprak sahibi elinde açık hisseleri alıyorsun, daha sonra habersizce binadan gelip örnek alarak binadaki bazı kişilerle birlikte etüt çalışmasına yolluyor. Daha sonra sahte evraklarla riskli yapı gibi bu binayı göstererek kentsel dönüşümü de kullanarak direk gelip binaya çöküyorsun, bu rapor zaten şaibeli. Belediye bizi hiç ciddiye bile almadı çünkü bu adam belediyede çok nüfuzlu bir adam. Burada getirim, haksız kazanç var. Burada olmayan bir yeri varmış gibi açıktan alıyorsun daha sonra sahte evraklarla bizim evimizi elimizden almaya çalışıyorsun. 35 seneden beri ben bu binanın içerisindeyim, bu binanın içindeki teline kadar ben biliyorum bu bina komple hazır beton. Avcılar Belediyesinin desteklediği Tacettin K.ile binanın müteahhit Mevlüt B. ile anlaşarak binayı kendi kazancına geçirmeye çalışıyorlar” dedi. Hukuki işlemleri başlattığını belirten Yıldız, “ Avcılar Belediyesi biraz duyarlı olsun, ben Handan Toprak ile görüştüm. Burada çok büyük hataya düşüyorsunuz, çok büyük yanlışlık var” şeklinde konuştu.

Alper Korkmaz - Ufuk Kıvık  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Anadolu Grubu'ndan meşrubat ve tarıma 1 milyar 350 milyon dolar yatırım

2017-08-12 18:53 - Genel

Trabzonspor taraftarı Kadıköy'e gidemeyecek

2017-08-16 16:12 - Spor

Maçka'da şehit olan başçavuş için tören düzenlendi

2017-08-12 14:37 - Gündem

Ecdadın hatırası üniversite kapısı

2017-08-12 16:22 - Gündem

Ukraynalılar Türk yemeklerinin tadına bakacak

2017-08-11 20:07 - Çevre-Hayat

TİKA'dan Bangladeş'e sağlık desteği

2017-08-12 22:57 - Dünya

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde koleradan 117 kişi öldü

2017-08-13 14:12 - Dünya

Gladyatörlerin arenası üç ayda ayağa kaldırılacak

2017-08-13 15:27 - Kültür Sanat

KOSGEB desteğiyle 'patron' oldular

2017-08-12 17:02 - Ekonomi

Ünlü stilist DJ kabininden ayrılamıyor

2017-08-11 22:57 - Magazin

İlgili Haberler

Kütahya'da yolcu otobüsünün tıra çarptığı kazada 14 kişi yaralandı

08:15 - Asayiş

Bağcılar TEM Otoyolu'nda otomobilin çarptığı motosiklet sürücüsü öldü

08:14 - Asayiş

İzmir'de sahipsiz köpeklerin çocuğa saldırması güvenlik kamerasında

15:57 - Asayiş

Erzurum'da ekmek almaya giderken sahipsiz köpeklerin saldırdığı çocuk ağır yaralandı

14:53 - Asayiş

İstanbul'da suç örgütlerine yönelik operasyonlarda 49 şüpheli tutuklandı

14:48 - Asayiş

Günün Manşetleri

BM, Suriye'nin kuzeydoğusunun entegrasyonunu öngören anlaşmadan memnun

11:57 - Dünya

ABD Temsilciler Meclisi, federal hükümetin kapanmasını önleyen bütçe tasarısını onayladı

11:52 - Dünya

Yabancı plakalı araçlar, özel otoyollardaki geçiş ücretlerini ödemeden Türkiye'yi terk edemeyec

11:48 - Siyaset

Fransa'da kundaklanan caminin yetkilileri ibadethanelerine bir an önce kavuşmak istiyor

11:43 - Dünya

ABD Başkanı Trump'ın çelik ve alüminyum ithalatına yönelik tarifeleri yürürlüğe girdi

11:37 - Dünya