?>

Atletizmde 2020 yılında 69 Türkiye rekoru

Atletizmde 2020 sezonunda 69 Türkiye rekoru kırıldı.

Gündem - 4 yıl önce

ANKARA

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid) salgını gölgesinde geçen 2020 sezonu, başarılı sonuçlarla kapandı.

İstanbul'da geçen hafta düzenlenen salon deneme müsabakalarıyla noktalanan sezonda, yıl boyunca 69 Türkiye rekoru kırıldı, 4 rekor da egale edildi.

En fazla rekor kıran isim ,büyükler ve 23 yaş altında kırdığı 14 rekorla Mikdat Sevler oldu. Salih Korkmaz, Ersu Şaşma, Umut Uysal, Tuğba Danışmaz, Simay Özçiftçi, İlkay Aydemir dörtten fazla rekora imza attı.

Berke Akçam, Sinan Ören ve Meryem Bekmez ise 2020'de 3 rekor kırdı.

Olimpiyat kotası 14'e ulaştı

Milli atletler, 2020 yılında katıldıkları Balkan şampiyonalarında 123 madalya kazandı. Türkiye böylece Balkan Atletizm Birliğine üye 21 ülke arasında yılı en fazla madalyayla kapatan ülke oldu.

Olimpiyat kotası süreci 5 Nisan ile 30 Kasım tarihleri arasında dondurulduğu için sezon içinde Tokyo 2020 vizesi alan atlet sayısı sınırlı kaldı.

Eşref Apak, 5. kez olimpiyat kotası alarak Türk spor tarihine geçti. Maratonda da Yavuz Ağralı, adını şubat ayında Tokyo 2020 listesine yazdırdı. Böylece atletizmde Türkiye'nin kota sayısı 14'e ulaştı.

Ekim ayında yapılan Dünya Yarı Maraton Şampiyonası'nda Türkiye, tarihindeki en iyi sonuçları elde etti. Yasemin Can, Türkiye rekoru kırarak dünya yedincisi olurken, Kadın Milli Takımı 6. sırayı aldı.

Geride kalan sezonda Süper Lig, 20 Yaş Altı Ligi, 18 Yaş Altı Ligi ve Bölgesel Kros Ligi yarışmalarını sorunsuz bir şekilde tamamlayan Türkiye Atletizm Federasyonu, bireysel şampiyonaları da 18 yaş altı dışında gerçekleştirdi.

Başkan Çintimar: "Atletizm için de kolay bir yıl olmadı"

Sezonu değerlendiren Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, dünya için zorlu geçen bir yılı geride bıraktıklarını ifade etti.

"Atletizm için de kolay bir yıl olmadı." şeklinde görüş belirten Çintimar, şunları kaydetti:

"Olimpiyatlar dahil birçok organizasyon ertelendi. Ama bu koşullarda çocuklarımızın heveslerini yitirmemesi, isteklerini kaybetmemesi için çok özenli davrandık. Yurt içinde ve Balkanlar'da tüm hedef yarışmalarımızı tamamladık.

Atletlerimiz de gösterdikleri performanslarla bizleri mahcup etmediler. Kırılan rekor sayısının yüksekliği de bunun en güzel kanıtı.

Bütün süreç boyunca bizi her daim destekleyen Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu başta olmak üzere, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Mehmet Baykan, Teşkilat Başkanımız Bünyamin Bozgeyik, ana sponsorumuz Turkcell, atletizm kulüplerimiz, antrenörlerimiz, yönetim kurulu ve diğer kurullarımız, federasyon çalışanlarımıza teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Türk tarımına ziraatçı yetiştiren 129 yıllık lise restore ediliyor

2020-12-24 15:31 - Gündem

TRT Yetenek Kariyer Programını başarıyla tamamlayan 266 genç işbaşı yaptı

2020-12-24 02:04 - Medya

Eminevim'in kurucusu Emin Üstün programla anıldı

2020-12-29 17:02 - Genel

Atletizmde 2020 yılında 69 Türkiye rekoru

2020-12-30 23:44 - Gündem

Türkiye'den İdlib'deki sel felaketi mağdurlarına yardım eli

2020-12-24 01:36 - Gündem

THY ocak ayı uçuş planını duyurdu

2020-12-29 20:56 - Gündem

Tunus açıklarında göçmen teknesi battı: 20 kişinin cesedine ulaşıldı

2020-12-24 19:06 - Dünya

Sağlık Bakanı Koca: Sağlık çalışanlarımızın mücadelesine tedbirlere uyarak destek olalım

2020-12-29 01:26 - Sağlık

CHP Grup Başkanvekili Özkoç: Meclis'te çıkan her yasa miletimizin aleyhine

2020-12-24 18:36 - Siyaset

Türk kültüründe kullanılan ayakkabı modellerinin asırlık tarihi kitaplaştırıldı

2020-12-26 16:26 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

"Narkokapan-Ankara" operasyonunda yakalananların sayısı 635'e yükseldi

21:03 - Gündem

Üniversite öğrencilerinden Beyazıt Meydanı'nda Gazze'ye destek eylemi

18:58 - Gündem

DMM, İstanbul'da TOKİ tarafından yürütülen konut projesiyle ilgili iddiaları yalanladı

18:03 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç, BM Genel Sekreteri Çocuklara Karşı Şiddet Özel Temsilcisi M'jid ile görüştü

17:28 - Gündem

Marmara'da müsilajla mücadelede deniz çayırları ve pina midyeleri kullanılacak

13:23 - Gündem

Günün Manşetleri

İstanbul'un bazı bölgelerinde sis etkili oluyor

09:48 - Çevre-Hayat

Moskova’da Karagöz gölge oyunu, sanatseverleri mest etti

08:22 - Özel Haber

Oyuncu Metin Yıldız’dan İmamoğlu ve ‘Gezi’cilere zehir zemberek sözler!.. - Ateist dediğin böyle olur!.. -Ali Mevlüt Kaya yazdı-

08:18 - En Son Yazılar

Venedik'te günübirlik turistlerden geçen yıl alınmaya başlayan giriş ücreti bu yıl da devam edecek

01:38 - Dünya

Pentagon, Suriye'deki Amerikan askerlerinin sayısının 1000'in altına düşürüleceğini açıkladı

01:32 - Dünya