?>

Atiba, devlere kafa tutuyor

Siyah-beyazlı takımın pas oyunundaki kilit ismi Atiba, ilerlemiş yaşına rağmen bitmeyen enerjisiyle gençlere taş çıkartıyor.

Spor - 9 yıl önce

Siyah-beyazlı takımın pas oyunundaki kilit ismi Atiba, ilerlemiş yaşına rağmen bitmeyen enerjisiyle gençlere taş çıkartıyor. 32 yaşındaki futbolcu, özellikle pas oyunundaki başarısıyla da Real Madrid'li Toni Kroos, Machester City'li Samir Nasri ve Bayern Münih'li Xabi Alonso'ya kafa tutuyor.

"16 MAÇTA DA 90 DAKİKA..."

Atiba, Kanada Milli Takımı'nda olması sebebiyle 30 saatlik yolculuğun ardından geçen hafta Beşiktaş ile çalışmalara başladı. Sadece Perşembe günü yenileme antrenmanı yapan ve hiç dinlenmeden Cuma ve Cumartesi günkü antrenmanda takımıyla taktik idmanlarda yer alan Kanadalı futbolcu, Pazar günü ise Sivasspor'a karşı harika bir performans sergileyerek yine otoritelerden tam not aldı. Şenol Güneş'in de vazgeçilmezleri arasında olan deneyimli orta saha, ligde geride kalan 12 haftanın tamamında takımı adına sahada 90 dakikayı tamamladı. 

UEFA Avrupa Ligi'nde 4 maçta da forma giyen Atiba Hutchinson, 360 dakika sahada kaldı. Hem ligde hem de Avrupa'da oynanan bütün maçlarda Beşiktaş'ın ilk 11'inde yer alan ve 90 dakika boyunca da sahada kalarak istikrarını sürdüren Kanadalı futbolcu, bu performansıyla La Liga, Bundesliga ve Premier Lig'in en başarılı futbolcularıyla yarışıyor.

"EN İYİLERE KAFA TUTUYOR"

İspanya La Liga'da 12 hafta geride kalırken Alman futbolcu Toni Kross, maç başına yüzde 92.6'lık pas başarı yüzdesiyle ve yine maç başına 70 pas başarısıyla mücadele ediyor. Bundesliga'da da 13 hafta oynanırken, pas başarısı en yüksek oyuncular arasında Bayern Münih'li Javi Martinez ve Xabi Alonso ilk sırada yer alıyor. Martinez pas başarı yüzdesinde 93,5'lik bir istatistik yakalarken, Alonso ise maç başına 83 pas başarısıyla mücadele ediyor. Yine Avrupa'nın en önemli 3 liginden biri olan Premier Lig'de ise Manchester City'li Samir Nasri yüzde 93'lük maç başı pas başarısına sahipken, Arsenal'in yıldız ismi Santi Cazorla da maç başına 74 başarılı pasla, Avrupa liglerinin en başarılı pas oyuncuları olarak öne çıkıyor.Beşiktaş'ın yıldız ismi Atiba Hutchinson ise Avrupa'nın en değerli oyuncularına, hem oynadığı futbolla hem de pas trafiğindeki etkinliğiyle kafa tutuyor. 

Kanadalı futbolcu, maç başına yüzde 92.9'luk bir pas başarı oranıyla Avrupa'nın zirvesine göz kırparken, yine maç başına başarılı pas sayısında ise 59 isabet sağladı. Siyah-beyazlı orta saha bu istatistikleriyle Süper Lig'de başarılı pas yüzdesi ve pas sayısı bakımından kendine zirvede yer bulurken, Atiba'nın maç başına başarılı pas sayısının Avrupa liglerindeki futbolculara göre düşük olması, Süper Lig'de topun oyunda kaldığı sürenin daha az olmasına bağlanıyor.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlam: Hesap vermesi gereken benim

2015-11-21 19:04 - Spor

Galatasaray’da Hamzaoğlu ile yollar ayrıldı

2015-11-18 22:02 - Spor

Atiba, devlere kafa tutuyor

2015-11-24 18:33 - Spor

Davutoğlu Blair’i kabul etti

2015-11-18 13:49 - Politika

Bedensel engelli kızın müthiş başarısı

2015-11-18 12:10 - Asayiş

Türkiye’nin yüzde 75’i...

2015-11-21 11:59 - Sağlık

6 milyonluk call center operasyonu: 45 gözaltı

2015-11-21 23:18 - Yerel haber-Şirket Haber

Bayırbucak bölgesine saldırıya tepki gösterdi

2015-11-20 17:27 - Politika

Yumruklu sopalı kavga kanlı bitti: 4 yaralı

2015-11-23 11:21 - Asayiş

Öğretmeni Recep Tayyip Erdoğan’ı anlattı

2015-11-24 11:54 - Genel

İlgili Haberler

Cezalı kadın antrenör, takımını otobüsün üzerinden yönetti

17:52 - Spor

Sivasspor, evinde Göztepe'yi 3-1 mağlup etti

16:48 - Spor

Sivasspor'dan, Göztepe maçında sakatlanan Manaj'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

15:37 - Spor

Milli atıcı Şevval İlayda Tarhan, Avrupa şampiyonu oldu

15:32 - Spor

Milli Kadın Atıcılık Takımı bronz madalya kazandı

14:42 - Spor

Günün Manşetleri

Çin'de ihracattaki artış, ilk 2 ayda Trump'ın gümrük tarifelerinin etkisiyle yavaşladı

18:08 - Ekonomi

Esed'in kuzeni Mahluf, Lazkiye'deki olayların fitili ateşleyen Giyas Delle'yi hedef a

18:02 - Dünya

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında ölenlerin sayısı 48 bin 458'e yükseldi

17:58 - Dünya

Cezalı kadın antrenör, takımını otobüsün üzerinden yönetti

17:52 - Spor

Japonya'nın kuzeydoğusunda 12 gündür süren orman yangını kontrol altına alındı

17:08 - Dünya