?>

"Asrın felaketi"nin simgelerinden "Enkaz bebek" 2 yaşında

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'teki depremlerde enkazdan kurtarıldığında tedavi için Cumhurbaşkanlığına ait uçakla Ankara'ya götürülürken ismi bilinmediği için alnına "Enkaz bebek" yazılan minik Fatma, amcası ve ailesiyle yaşamını sürdürüyor.

Çevre-Hayat - 1 ay önce

Kahramanmaraş

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Kahramanmaraş'a yerleşen Ahmet ve Nadya Abid çifti depreme 2 aylık kızları Fatma ile merkez Dulkadiroğlu ilçesi Hayrullah Mahallesi'ndeki evlerinde yakalandı.

Çöken binanın altında kalan çift hayatını kaybetti. O zaman 2 aylık olan Fatma ise komşuları tarafından enkazdan sağ olarak çıkarıldı ve hastaneye sevk edildi.

Ailesine ulaşılamadığı için devlet korumasına alınan Fatma, tedavi için Cumhurbaşkanlığına ait uçakla Ankara'ya götürülürken hemşireler tarafından ismi bilinmediği için alnına "Enkaz bebek" yazıldı.

Depremin bıraktığı acıların simgelerinden olan ve ikinci yaşına giren minik Fatma'ya amcası Muhammed Abid sahip çıktı. Hayata yeniden tutunan minik Fatma, kuzenleriyle birlikte oyun oynayarak gününü geçiriyor.

Amca Abid, AA muhabirine, deprem olduğu sırada fabrikada çalıştığını, kardeşi ve eşinin enkazdan 2 gün sonra çıkarıldığını söyledi.

Yeğenini yapılan resmi işlemlerin ardından Ankara'da teslim aldığını belirten Abid, daha sonra Şanlıurfa'ya akrabasının yanına gittiğini, burada bir müddet kaldıktan sonra tekrar Kahramanmaraş'a geldiğini aktardı.

Hayatını kaybeden kardeşinin eşinin aynı zamanda baldızı olduğunu kaydeden Abid, Fatma'nın onlardan kalan bir emanet olduğunu dile getirdi.

"Fatma bizim kırmızı çizgimizdir"

Fatma'yı çok sevdiğini ve çocuklarından ayırt etmediğini anlatan Abid, şöyle konuştu:

"Fatma zaten benim çocuğum gibi. Benim büyük oğlum, 'Benim kardeşim onu kimseye vermeyeceğiz, bizimle kalacak' diyor. Fatma bizim kırmızı çizgimiz hatta iki kırmızı çizgimiz. Çok şükür. Ona hiç kimse yaklaşmayacak, üzmeyecek, hep mutlu olacak inşallah. Fatma çok oynuyor zaten bizim çocuklarla. İyice alıştı. Hiç kimseye vermeyeceğiz bizimle yaşayacak inşallah. Fatma haricinde iki oğlum, bir kızım var, hiçbirini diğerinden ayırmıyorum. Üç çocuk benim var Fatma geldi dördüncü oldu, hiç ayrılmayacağız inşallah."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Depremin merkez üssünde vefat edenlerin isimleri '04.17' panosunda yaşatılıyor

2025-02-03 01:47 - Çevre-Hayat

Nijerya, 5 milyon kişiye elektrik sağlamak için AfDB'den 1,1 milyar dolar kredi aldı

2025-01-29 18:22 - Dünya

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ne hayal kırıklığıyla veda etti

2025-01-31 14:02 - Spor

AJet'in İstanbul-St.Petersburg uçuşları 15 Mart'ta başlıyor

2025-01-30 15:48 - Çevre & Seyahat

İspanyol golcü Alvaro Morata Galatasaray'da

2025-02-03 01:07 - Spor

OpenAI, ABD devlet kurumları için 'ChatGPT Gov'u tanıttı

2025-01-28 21:02 - Teknoloji

Uluslararası Mobilya Fuarı ARTDOM, Moskova'da Crocus Expo'da düzenlenecek

2025-02-02 00:27 - Özel Haber

Tarım ve Orman Bakanlığı: Su Verimliliği Seferberliği 2 yaşında

2025-02-01 00:07 - Ekonomi

Fenerbahçe'nin 30. Brezilyalısı Anderson Talisca

2025-01-29 15:12 - Spor

iOS güncellemeleri VPN performansını nasıl etkiliyor?

2025-02-02 21:43 - İnsan&Hayat

İlgili Haberler

Karabük'te temizlik işçisinin bayrak hassasiyeti takdir topladı

15:57 - Çevre-Hayat

Muğlalı kadın dokuma ustası, ailesinin kuşaklardır sürdüğü geleneği geleceğe taşıyor

15:22 - Çevre-Hayat

Amasya'da süt kuzularının anneleriyle buluşma anı güzel görüntüler oluşturdu

15:18 - Çevre-Hayat

Kadın futbol takımında kaptanlık, Milli Eğitim Müdürlüğünde memurluk yapıyor

14:53 - Çevre-Hayat

Yörük oyunlarının "ikinci sesi": Tongurdaklı kaşık

13:58 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İstanbul'da kaybolan Ece Gürel'i arama çalışmalarının 4 günlük süreci

16:13 - Gündem

Kimya sektöründen şubatta 2,5 milyar dolarlık ihracat

16:07 - Ekonomi

Danimarka'da postacılık şirketi, 2026'da mektup dağıtımı yapmayacak

16:02 - Dünya

Türkiye, Bosna Hersek'teki gelişmelere ilişkin sağduyu çağrısı yaptı

15:58 - Gündem

BM ihmal edilen insani kriz bölgelerini desteklemek için 110 milyon dolar ayırdı

15:53 - Dünya