?>

Aspendos Antik Tiyatrosu yeni dönemin ilk ziyaretçilerini kabul etti

Aspendos Antik Tiyatrosu, Kovid-19 nedeniyle verilen aranın ardından yeniden turistleri ağırlamaya başladı.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Antalya

Antalya'nın Serik ilçesindeki Türkiye'nin önemli turizm destinasyonlarından Aspendos Antik Tiyatrosu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle verilen aranın ardından yeniden turistleri ağırlamaya başladı.

Asırlara meydan okuyan görkemiyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan antik tiyatrosuyla meşhur Belkıs Antik Kenti, "yeni normal" olarak nitelenen yeni dönemde kapılarını tekrar ziyaretçilerine açtı.

Kovid-19'la etkin mücadele sürecinin ardından bu sabah başlatılan yeni süreçte ziyaretçi kabulüne başlayan antik kentte bir dizi önlem alındı.

Antik kentle aynı ismi taşıyan Belkıs Mahallesi'ne sabahın erken saatlerinde gelen ziyaretçiler, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Aspendos Antik Tiyatrosu'nda yoğunluk oluşturdu.

Bilet gişesi önünde bekleyen özel güvenlikçiler, antik kente ilgi gösteren ziyaretçilerin ateşini ölçtü. Girişten itibaren zeminde sosyal mesafe uyarı etiketleri de yer aldı. Maskesi bulunmayan yerli ve yabancı turistlerin antik kente girişine ise izin verilmedi.

Antik kent, gişeden alınacak bilet ya da müze kart ile bugünden itibaren 10.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Antik tiyatro 15 bin kişi kapasiteli

Milattan önce 10. yüzyılda Akalar tarafından kurulan Aspendos Antik Kenti, biri büyük, biri küçük iki tepe üzerine kurulu bulunuyor. Antalya-Manavgat yolundan ayrılan asfalt bir yolla ulaşılan Aspendos, Serik ilçesinin 8 kilometre doğusunda yer alıyor.

Antik kentin girişinde bulunan ve milattan sonra 160-180 yıllarında Romalı iki kardeş tarafından yaptırılarak şehre hediye edilen Aspendos Antik Tiyatrosu ise işlevsel açıdan en iyi tasarlanmış ve eksiksiz Roma tiyatrosu örnekleri arasında gösteriliyor. Antik kentte, mühendislik harikası olarak gösterilen tarihi su kemeri de yer alıyor.

Anadolu'daki Roma tiyatrolarının sahnesiyle bugüne ulaşabilen en eski ve sağlam bir örneği olan tiyatro, 15 bin kişilik kapasitesiyle dikkati çekiyor. Aspendos Antik Tiyatrosu hala konserler ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TÜBİTAK 60 personel alacak

2020-05-27 10:42 - Gündem

Ramazan Bayramı'nın üçüncü gününde sokaklar boş kaldı

2020-05-26 13:07 - Çevre-Hayat

Diyarbakır'da narkoterör operasyonunda 710 bin kök Hint keneviri ele geçirildi

2020-05-29 15:07 - Dünya

5 bin yıllık tarihin sergilendiği Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi sessizliğe büründü

2020-05-27 20:22 - Kültür Sanat

Erdoğan, 28 Mayıs Azerbaycan'ın Cumhuriyet Günü bayramını kutladı

2020-05-29 00:07 - Özel Haber

Almanya'daki 3 camiye İslamofobik tehdit mektubu

2020-05-26 22:27 - Dünya

Milli Eğitim Bakanlığı 750 soruluk destek paketi yayımladı

2020-05-27 19:05 - Eğitim

Yeniden seferlere başlayacak THY'den uçaklarda ikram düzenlemesi

2020-05-31 02:38 - Çevre & Seyahat

Ironsphere, dünyanın sayılı erişim güvenliği şirketleri arasında gösterildi

2020-05-29 12:06 - Ekonomi

ESCARUS'tan Kovid-19 ve sürdürülebilirlik raporu

2020-05-29 18:09 - Genel

İlgili Haberler

Sinop'ta geleceğin şefleri Konya'nın yöresel lezzetlerini hazırladı

17:33 - Çevre-Hayat

Bitlis'te zihinsel engelli öğrenciler, üniversite mutfağında kahvaltı hazırladı

17:28 - Çevre-Hayat

KAÇUV'un kanserli çocuklar ile aileleri için psikososyal destek merkezi açıldı

16:27 - Çevre-Hayat

Denizli'de öğrenciler, karate gösterisiyle kadına şiddete dikkati çekti

16:23 - Çevre-Hayat

Hakkari'de günde 100 öğrenci kayakla buluşturuluyor

15:03 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail ordusunun Suriye'de işgal ettiği bölgede 7 askeri nokta inşa ettiği ortaya çıktı

18:38 - Dünya

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Beşiktaş'taki kaçak yapılar için harekete geçti

18:33 - Gündem

Denizli'de öğrencileri taşıyan servis midibüsü devrildi, 2 ölü, 26 yaralı

18:29 - Gündem

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Rusya-ABD görüşmesi bizim için sürpriz oldu

18:28 - Gündem

İsrail polisi işgal altındaki Doğu Kudüs'te UNRWA okullarına baskın düzenledi

18:22 - Dünya