?>

'Askeri casusluk' davasının savcısına iddianame

İzmir'deki "askeri casusluk" davasının meslekten ihraç edilen savcısı Zafer Kılınç hakkında, "Görevde yetkiyi zincirleme kötüye kullanmak" ve "Verileri yok etmemek" gibi suçlamalarla iddianame hazırlandı. - Anadolu Ajansı

Gündem - 8 yıl önce

İZMİR

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığınca, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 sanığın yargılandığı ve beraatle sonuçlanan İzmir'deki "askeri casusluk" davasının meslekten ihraç edilen savcısı Zafer Kılınç hakkında iddianame hazırlandı.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan eski Donanma Komutanı emekli Oramiral Nusret Güner mağdur, İzmir'deki askeri casusluk davasının beraat eden sanıkları Bilgin Özkaynak, Safiye Köten, İsmail Volkan Şahin, Özcan Celep, Andaç Keskin, Onur Süer, Taner Güçlü, Doğan Şahin ve Mustafa Ufuk Kök'ün ise müşteki olarak yer aldığı iddianamede, Kılınç hakkında "Görevde yetkiyi zincirleme kötüye kullanmak", "Özel hayatın gizliliğini zincirleme ihlal ve ifşa etmek", "Hakaret" ve "Verileri yok etmemek" gibi suçlamalarla 8 yıl hapis cezası istendi.

İddianamede, Kılınç'ın davanın soruşturma aşamasında İzmir Cumhuriyet Savcısı sıfatıyla görev yaptığı, mesleğin şeref ve onurunu bozan ve mesleğe olan genel saygı ile güveni gideren nitelikte hareket ederek, başta Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olmak üzere bir kısım kamu kurumları ile buralarda görev yapan kamu görevlilerini itibarsızlaştırma amacıyla kamuoyunda "İzmir Askeri Casusluk Davası" olarak bilinen dava üzerinden karara bağlanan evrakın soruşturma sürecinde usul ve yasaya aykırı işlem yaptığı belirtildi.

"Askeri Casusluk Davası"nın 1 numaralı sanığı olarak yargılandıktan sonra beraat eden Bilgin Özkaynak ile diğer sanıklarda ele geçirilen materyallerde yer alan kişisel bilgi mahiyetindeki kayıtların, Kılınç tarafından tahkik etmeden doğru kabul ederek iddianameye açıkça yazdığı ve tarafların itibarsızlaştırılmasına neden olduğu bildirilen iddianamede, "Astsubay Sunay A.'da ele geçirilen dijital belgelerdeki fişleme kayıtlarına, mağdurun ve kızının reddetmeleri, doğrulayıcı hiçbir delil bulunmamasına rağmen, gerçek hayatta yaşanıp yaşanmadığını araştırmadan, sansürsüz ve bütün detayıyla iddianamede yer verildiğine dikkat çekildi.

Muhabir: Ömer Süt

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

DHKP/C'nin silahlı kanat sorumlusu Sevinç Bozdağ tutuklandı

2016-11-10 19:52 - Gündem

İsveç'te UETD şubesinin açılışı iptal edildi

2016-11-05 22:02 - Dünya

26 yaşındaki Taylor Swift’in aylık cirosu 14 milyon dolar!

2016-11-05 09:43 - Magazin

PYD'nin baskısından kaçan ailenin köy hasreti

2016-11-06 16:08 - Gündem

3 puan Konyaspor'un

2016-11-06 23:22 - Spor

Esra Erol, programa gelen gelin adayını kovdu

2016-11-10 17:17 - Magazin

'Terim ve Arda, birbirleri için önemli insanlar'

2016-11-09 18:47 - Spor

Halep'te yerleşim alanlarına 'Paraşütlü Bombalar'la saldırı

2016-11-05 22:08 - Genel

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı başlıyor

2016-11-10 13:17 - Kültür Sanat

15 Temmuz Kahramanları Konya’da yaşadıklarını anlattı

2016-11-05 11:17 - Gündem

İlgili Haberler

Bodrum'da kıyı bölgesine "mobil siren sistemi" konuşlandırıldı

19:32 - Gündem

Balıkesir'in bazı ilçeleri ile Marmaris ve Fethiye'de deniz suyu çekildi

18:38 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya'da Petronas İkiz Kulelerini ziyaret etti

18:13 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultan 2'nci Abdülhamid Han'ı ölümünün 107'nci yılında andı

18:07 - Gündem

Marmaris ve Fethiye'de deniz suyu çekildi

17:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Fitch: ABD'de tüketim dirençli ancak politika belirsizlikleri risk oluşturuyor

01:17 - Dünya

Hırvatistan'da Ara Güler'in fotoğraflarından oluşan sergi açıldı

01:13 - Kültür Sanat

Avusturya'nın başkenti Viyana’da 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' temalı panel düzenlendi

01:07 - Dünya

İsrail işgal atındaki Batı Şeria'da 10 evi yıktı

00:38 - Dünya

Fransa ve Çin, yapay zekanın küresel yönetiminde daha fazla rol üstlenmek istiyor

00:33 - Dünya