?>

Aşılamada öncelikli gruba dahil edilen meslek grupları aşılanıyor

Kovid-19'la mücadele kapsamında kargo çalışanları, kuryeler, şehir içi ve şehirler arası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafının aşılanmasına başlandı.

Sağlık - 4 yıl önce

İstanbul

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Sağlık Bakanlığınca belirlenen "Kovid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi" kapsamında aşılama süreci devam ediyor.

Bu kapsamda, Bakanlığın aşılama takvimine göre sisteme tanımlanan kargo çalışanları, kuryeler, şehir içi ve şehirler arası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı randevu aldıkları sağlık kuruluşlarında aşılarını olabiliyor.

Randevu alarak Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'ne gelen vatandaşlara ilk doz aşıları uygulanırken, aşılama öncesi sağlık personeli tarafından vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi'nin bağlı bulunduğu Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Murat Sadettin Söylemez, dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklama üzerine kargo çalışanları, şehirler arası ve şehir içi ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi esnafının da bugünden itibaren aşı programına dahil edildiğini belirterek, "Kısa vadede açılan düşen yaş ve meslek gruplarıyla beraber vatandaşlarımızın aşıya karşı yoğun şekilde ilgi ve talepleri devam ediyor. Biz de bu talepleri karşılamak adına her gün kapasitemizi de artırmaya devam ediyoruz. Bu süreçte vatandaşlarımızı da aşı olmaya davet ediyoruz" dedi.

"Devletimize, devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz"

Aşı olmak üzere hastaneye gelen minibüs şoförü 30 yaşındaki Selçuk Karaca da pandemi başladığından beri aşılanmayı beklediğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu zamana kadar bize nasip olmadı. Öncelikle bunun için devletimize, devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz.

Aşı oldum, inşallah hepimiz için faydalı olur. İlerleyen zamanlarda bununla ilgili nasıl bir gelişme olur, pandemi süreci nasıl işler buna bakarak toplu ulaşım işi yapan, özellikle parayla sıcak temas halindeki bütün çalışma arkadaşlarımdan gelip başvurularını yapıp aşılarını olmalarını, bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyorum."

"Aşı bu işin kesin çözüm noktası"

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı randevularını alarak sağlık kuruluşlarına gitti.

Çalışanlar, hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinde randevu saatlerine göre aşılarını oluyor.

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şoför Nuri Hatı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasının hemen ardından aşı olmak için randevu aldığını söyledi.

Sırası gelen herkesi aşı yaptırmaya davet eden Hatı, aşı olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Motokurye Hamit Koçak ise aşı takvimine kendilerinin de dahil edildiği için Sağlık Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkan Vekili ve Kırklareli Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Fuat Şeker ise aşılama çalışmalarının çok hızlı bir şekilde devam etmesi ve aşılama takvimine hizmet sektörünün de dahil edilmesini olumlu karşıladıklarını bildirdi.

Esnafların randevularını alarak aşılarını olduğunu ifade eden Şeker, "Aşı olmak zorundayız. Aşı bu işin kesin çözüm noktası. Lütfen herkes aşısını olsun" dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Başkentte özel bir huzurevinde yangın çıktı

2021-06-11 17:47 - Asayiş

Muş'ta çocukları dağa kaçırılan aileler HDP binası önünde oturma eylemi yaptı

2021-06-09 16:31 - Gündem

Sağlık Bakanı Koca: BioNTech aşısı için artık aile hekimlerimiz de devrede

2021-06-08 16:41 - Sağlık

Avrupa Merkez Bankası, enflasyonda artışın devam etmesini bekliyor

2021-06-10 20:17 - Dünya

İDDEF'ten 40 ülkeye 'Kardeşinle Kurbanını Paylaş' yardımı

2021-06-11 17:31 - Gündem

Doğal akvaryum Gökpınar Gölü yenilenen yüzüyle ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor

2021-06-08 18:18 - Gündem

Corendon Sport Talks'a Harun Erdenay konuk oldu

2021-06-11 16:29 - Yerel haber-Şirket Haber

Ermenistan askerleri sınırdaki Azerbaycan mevzilerine ateş açtı

2021-06-11 19:41 - Dünya

Filistin Dışişleri Bakanlığı: Netanyahu kendini kurtarmak için Kudüs’e yönelik saldırganlığını artırıyor

2021-06-06 21:34 - Gündem

Demir yollarında yük taşımacılığının yüzde 42'si bağlantı hatlarından yapılıyor

2021-06-10 15:11 - Ekonomi

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığı "Ankara'nın Etimesgut ilçesinde aşı bulunmadığı" iddiasını yalanladı

00:58 - Sağlık

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı çocuk felcine karşı aşı kampanyasının başlatılacağını duyurdu

19:28 - Sağlık

DSÖ, Gazze'de çocuk felcine karşı aşılama kampanyasının devamının planlandığını açıkladı

16:52 - Sağlık

Başkentte "Doğal Olan Normal Doğum Sempozyumu" düzenlendi

14:58 - Sağlık

Akademisyenler, arı sütünün hormonları dengeleyerek üreme sağlığını desteklediğini belirledi

13:13 - Sağlık

Günün Manşetleri

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya