?>

Aşı olmayıp Kovid-19'a yakalananlar, aileleri için de risk oluşturuyor

Gaziantep'te, aşı olmayıp Kovid-19'a yakalanan hastalar, yakın çevreleri için de risk oluşturuyor. Şifa arayan onlarca hasta arasında baba-oğul, karı-koca ve kardeşler de bulunuyor.

Sağlık - 3 yıl önce

Gaziantep

Gaziantep'te, Kovid-19'a karşı aşılarını yaptırmayan ve hasta olan vatandaşlar, yaşadıkları zorlukları AA muhabirine anlattı.

Kentte, ağırlıklı olarak Kovid-19 tedavisine ayrılan Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Mücahitler Ek Binası'nda Göğüs Hastalıkları Servisinde tedavi gören Kovid-19 hastalarından bazıları aile fertleriyle beraber şifa bekliyor.

Göğüs Hastalıkları Servisinde tedavisi süren hastalardan Ömer Yaşargün (34), aile fertlerinin gittiği bir düğünden sonra kardeşinde Kovid-19 belirtilerinin görülmeye başladığını söyledi.

Kardeşinin ardından babasının virüse yakalandığını aktaran Yaşargün, "Babamdan da anneme sıçradı. Babam şu an yoğun bakımda yatıyor. Annem, kardeşim ve ben de serviste tedavi görüyoruz yani aile boyu hastanedeyiz." diye konuştu.

Daha önce koronavirüsün varlığına inanmadığını dile getiren Yaşargün, şöyle konuştu:

"Kimse de beni bu hastalığın varlığa inandıramazdı çünkü bazı insanların sözüne uyduk. Özelikle aydın olarak geçinen insanların 'koronavirüs yoktur' söylemlerine inandık. Aydın dediğim insanlara inanmamak gerekiyormuş. Bu hastalığa yakalandıktan sonra 10 gün boyunca kendimi evde izole ettim. Çeşitli meyvelerle beslendim. Hiçbirinin faydasını göremedim. Hastaneye bitkin halde geldim. Tüm sağlık personeline benimle ilgilendikleri için ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu hastalık gerçekten çok ciddi bir hastalık. 10 günde yaşadıklarımı sözle anlatamam. Göz ağrısı olarak başladı ve daha sonra eklem ağrılarıyla devam etti. Ayağa kalkamıyordum. Böyle bir hastalığın olduğuna inanmıyordum ama gerçekten böyle bir hastalık varmış. Aşı da olmadım. Aslında çok büyük bir yanlış yapmışım ve şimdi onun farkındayım. Ayağa kalkarsam hemen gidip aşımı olacağım. Hastalığım ses tonumdan bile belli oluyor. Türk hekimlerden Allah razı olsun, bizimle ilgilendiler. Herkese tavsiyem var; aşınızı olun, maske kullanımı ve sosyal mesafeye uyun. Ben düştüm bu ateşe, inşallah kimse düşmez."

Sağlık personelinin hastalara verdiği ilaçların da mutlaka kullanılması gerektiğini vurgulayan Yaşargün, "İlaçlar sayesinde ayaktayım. Halkımız aşılarını olsun. Bu hastalığı ciddiye alsınlar. Çok geç olmadan önleminizi alın." diye konuştu.

Karı-kocanın pişmanlığı

Eşiyle beraber tedavi gören Hatice Yiğit (57) ise aşı olmadığı için çok pişman olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Başka insanların aklına uyup aşı olmadım. Keşke kimseyi dinlemeyip aşı olsaydım. Bu koronavirüsü daha kolay atlatırdık. Bugüne de şükürler olsun. Koronavirüs şüphesi bulunan kişilerin hemen hastaneye gelip tedavi olmalarını öneriyorum. Hastalara verilen ilaçların mutlaka kullanılması gerekiyor. Bugün daha iyiyim. Allah, devletimizden razı olsun. Tedavim biter bitmez ilk olarak aşımı vurulacağım. Aşı olmadığım için çok pişmanım. Aşı olan insanlar bu hastalığı daha çabuk atlatıyor. Ben ise aşı olmadığım için zor atlatıyorum. "

Hastalığa yakalandığındaki belirtileri anlatan Yiğit, "Diz ağrılarım daha çok arttı. Eklem ağrılarım oldu. Şimşek çakar gibi başım ağrıyordu. Nefes alamıyordum. Daha sonra hastaneye geldim. Yaklaşık 5 gündür hastanede tedavim sürüyor. Herkes aşısını olsun. Aşının çok faydası var." ifadelerini kullandı.

Hatice Yiğit'in eşi Ali Yiğit de aşı olmadığı için duyduğu pişmanlığı dile getirerek, şöyle konuştu:

"Aşı olanlar olmayanlara göre hastalığı çabuk atlatıyor. Herkes aşısını olsun. Allah'ın izniyle bugünleri atlatacağız. Bu hastalığa yakalandığımda bel ve eklem ağrılarım çok fazla oldu. Ateşim yükseldi. Çok fazla öksürüyordum halen de öksürüyorum. Aman herkese aşı olsun. Bazı insanların 'aman hastaneye gitmeyin, sizinle ilgilenmezler' gibi sözleri oldu. Kesinlikle bu sözlere inanmayın. Burada sağlık personelimiz her dakika yanımızdalar. Ben çok iyiliklerini gördüm. Allah, hepsinden razı olsun."

Yiğit, mutlaka aşı olunması gerektiğini ve iyileşir iyileşmez aşı olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye ile Somali yakın dostluk ilişkilerinin 10. yılını kutluyor

2021-08-20 02:31 - Dünya

Uzmanından yaban mersininin faydalarına ilişkin bilgilendirme

2021-08-20 12:40 - Sağlık

Azerbaycan Genç Diplomatlar Birliği'nden Yahudi kasabasına anlamlı ziyaret

2021-08-17 22:42 - Özel Haber

TRT Çocuk'un mobil oyun ve uygulamaları yaklaşık 70 milyon kez indirildi

2021-08-17 18:51 - Çevre-Hayat

Müslümanların asırlardır süren hüznü: Kerbela

2021-08-17 14:37 - Çevre-Hayat

Tevfik Fikret vefatının 106. yılında anılıyor

2021-08-18 15:21 - Kültür Sanat

Yerli ve milli imkanlarla üretilen 6 yeni silah IDEF'te vitrine çıkıyor

2021-08-16 20:05 - Ekonomi

Başkortostan Cumhuriyeti'nde "Zauralye-2021" başlıklı dev yatırım forumu düzenlenecek

2021-08-14 09:07 - Özel Haber

Galatasaray Avrupa'da Randers deplasmanında

2021-08-18 13:11 - Spor

Terör örgütü PKK, 37 yıldır kan ve gözyaşından besleniyor

2021-08-16 03:05 - Gündem

İlgili Haberler

Meme kanseri erken teşhis oranlarında artış sağlandı

15:17 - Sağlık

Kök hücre tedavisi körlük riski taşıyan kediye umut oldu

12:37 - Sağlık

Obezite ile mücadele bebeklikten başlıyor

14:58 - Sağlık

Lösemi ve lenfoma hastalarında "CAR-T hücre tedavisi" umut vaat ediyor

11:43 - Sağlık

Dünyanın "kalbi" Türkiye'de attı

15:02 - Sağlık

Günün Manşetleri

Japonya'da yeni başbakan İşiba Şigeru oldu

08:58 - Dünya

Köşemi yine misafir bir kaleme Serhat Altınkaynak’a ayırdım: Miryokefalon Zaferi'nin 848. Yılı Kutlamaları -Ramazan Topraklı, Serhat Altınkaynak’ın yazısını aktardı-

08:55 - En Son Yazılar

İtalya, Orta Doğu'da gerilimi azaltmanın acil ve gerekli olduğu görüşünde

08:18 - Dünya

İsrail’in Nasrallah suikastı ve yeni dönem -Mahmut Muslihan yazdı-

08:08 - En Son Yazılar

Japonya'da Başbakan Kişida Fumio ve kabinesi istifa etti

07:52 - Dünya