?>

ASELSAN’ın yeni silahı Göker göreve hazır

Göker 35 milimetre Çok Maksatlı Silah Sistemi, hava hedeflerine karşı 4, kara hedeflerine karşı 5 kilometrenin üzerinde menzilde etkinlik sağlayacak.

Teknoloji - 3 yıl önce

Ankara

ASELSAN, hava ve kara savunması görevleri için geliştirdiği Göker 35 milimetre Çok Maksatlı Silah Sistemi'ni göreve hazır hale getirdi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ASELSAN, özgün sistem tasarım ve entegrasyonu yaklaşımıyla kara ve deniz platformlarında kullanılabilen silah sistemleri geliştiriyor. Güvenlik güçlerinin talepleri ve değişen tehditleri dikkate alan şirket, mevcut ürünlerine yenilerini ekliyor.

ASELSAN, bir süredir üzerinde çalıştığı Göker ile atış testleri gerçekleştirdi. ASELSAN öz kaynaklarıyla yürütülen Göker 35 milimetre Çok Maksatlı Silah Sistemi'nin işletme testleri ve kabiliyet gösterim atışları, Milli Savunma Bakanlığı Karapınar Atış Alanı'nda tamamlandı.

Mini/mikro insansız hava aracı (İHA) sınıfında yer alan oldukça küçük ve zorlu hedefleri beklenenin çok üzerinde menzillerde imha etmeyi başaran sistem, aynı zamanda kara hedeflerine karşı da oldukça uzun menzillere kadar etkin olduğunu kanıtladı. Yapılan testler sistemin göreve hazır olduğunu ortaya koydu.

Göker Sistemi, sabit tesis ve sınır bölgelerinde konuşlanmak üzere, güncel çok alçak irtifa hava ve kara savunma ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı.

Sistem, "ATOM 35 milimetre Parçacıklı Mühimmat"ın güç çarpanı olarak kullanımıyla mini/mikro İHA, maket uçak, helikopter gibi hava hedeflerine karşı 4 kilometrenin üzerinde menzilde etkinlik sağlayacak. Kara hedeflerine karşı ise 5 kilometrenin üzerinde menzilde caydırıcılık sağlayacak sistem, geniş yükseliş ekseni kapsamasıyla özellikle dağlık alanlarda düşük alçalış açılarına atış imkanı verecek. Sistem, bu sayede hem kara hem de hava hedeflerine karşı yüksek başarımla sahada kullanım alanı sunacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Geleneksel hiciv edebiyatının son temsilcilerinden: Neyzen Tevfik

2022-01-27 14:59 - Kültür Sanat

Giresun'un emektar yorgan ustaları zamana direniyor

2022-01-29 15:06 - Çevre-Hayat

Tunus Cumhurbaşkanı Said ülkede 'istisnai durum' oluşturan kararlarını savundu

2022-01-28 07:21 - Dünya

Everton, Dele Alli'yi renklerine bağladı

2022-02-01 09:29 - Spor

Avustralya Açık'ta Nadal'dan tarihi şampiyonluk

2022-01-30 18:08 - Spor

Şırnak'ın yaban hayatı fotokapanlara yansıdı

2022-01-28 12:54 - Çevre-Hayat

Emre Belözoğlu, Başakşehir'de oyun ve skorla zirveyi hedefliyor

2022-01-31 19:05 - Spor

Tokat-Sivas kara yolu tır geçişine kapatıldı

2022-02-01 01:55 - Asayiş

Mütefekkir Cevdet Said hayata veda etti

2022-01-30 13:45 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Faizi indireceğiz ve indiriyoruz

2022-01-29 16:16 - Gündem

İlgili Haberler

TeknOn ile teknolojide bu hafta (31 Ocak-06 Şubat 2025)

20:17 - Teknoloji

Türkiye'den Almanya'ya savunma sanayisinde teknoloji transferi

16:23 - Teknoloji

ASELSAN'ın Umman ofisi açıldı

15:32 - Teknoloji

TUSAŞ'ın yerli ve milli ürünlerinin fotoğrafları Esenboğa Havalimanı'nda sergileniyor

14:58 - Teknoloji

Google, işe alım süreçlerinde yeni düzenlemelere gideceğini duyurdu

14:52 - Teknoloji

Günün Manşetleri

ABD'de DOGE'nin Hazine Bakanlığının ödeme sistemlerine erişimi kısmen sınırlandırıldı

06:13 - Ekonomi

ABD'nin 13 eyaleti DOGE'nin hassas verilere erişimini engellemek için dava açacak

06:08 - Dünya

Trump'tan Netanyahu'ya tutuklama kararı çıkaran UCM'ye yaptırım

06:03 - Dünya

ABD'de uçakla çarpışan helikopterin gözetleme sisteminin kapalı olduğu belirlendi

05:58 - Dünya

Amazon'un net satış ve karı geçen yılın son çeyreğinde arttı

05:52 - Dünya