?>

'Artık üniversitelerimiz teknoloji transfer şirketi kurabilecek'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında, artık üniversitelerin sermaye şirketi statüsünde teknoloji transfer şirketi kurabileceğini söyledi.

Siyaset - 7 yıl önce

BOLU

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında, artık üniversitelerin sermaye şirketi statüsünde teknoloji transfer şirketi kurabileceğini söyledi.

Bakan Özlü, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) 2017-2018 akademik yılı açılışı dolayısıyla üniversitenin kongre merkezinde düzenlenen törende, programda bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, akademik yılın üniversiteye, öğretim üyelerine ve öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

AİBÜ'nün kurulduğu günden bu yana sadece Bolu'nun değil, Türkiye'nin önemli bir eğitim merkezi olduğuna değinen Özlü, "Üniversitemiz bu yönüyle kendisine ayrıcalıklı bir yer edinmiştir. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde bulunmak, benim için ayrı bir gurur. Çünkü burada sadece bir üniversitenin akademik yılı açılışını yapmıyoruz. Hayatını, sanayiye ve eğitime adamış bir büyük insanın çıktığı yolu takip ediyoruz." diye konuştu.

"Üniversitelerde Ar-Ge seferberliği başlatıyoruz"

Bakan Faruk Özlü, üniversitelerde Ar-Ge seferberliği başlattıklarını da ifade ederek, şunları kaydetti:

"Buradan tüm üniversitelerimize seslenmek istiyorum. Ar-Ge denizinden kaçmayın. Bilgi okyanusunda yüzmek istiyorsanız, Ar-Ge denizinde ıslanmanız, Ar-Ge denizini geçmeniz gerekiyor. Üniversitelerde Ar-Ge seferberliğinde en büyük görev üniversitelere düşmekte. ​Kağıt üzerinde Ar-Ge merkezleri istemiyoruz. ​İşleyen, üreten, somut araştırmalara ve sonuçlara imza atan Ar-Ge merkezleri istiyoruz. Çünkü kağıt üzerinde kalan bilim, bilim değildir. Bilim, ete kemiğe bürünmelidir."

Bakanlık olarak üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarını anlatan bakan Özlü, "Yeter ki siz isteyin. Buradan açık ve net bir şekilde ifade ediyorum; Kapımızı çalın, bizi zorlayın, eksik bıraktığımız bir alan varsa yakamıza yapışın. Yeter ki bilim üretin. Ürettiğiniz bilimi bu kampüslerin, sınıfların içinde bırakmayın, sahaya taşıyın. Bakanlık olarak size her türlü desteği vereceğimizi açık ve net bir şekilde söylüyorum. Bu sözümü, bir sözleşme olarak kabul edin. Bizler, Ar-Ge’ye ayırdığımız kaynakları, mali bir yük olarak görmüyoruz. Bizim anlayışımızda, Ar-Ge’ye yatırım külfet değildir, nimettir. Çünkü bilginin ürüne dönüşmesinin en temel aracı Ar-Ge ve inovasyondur. Bunu sağlamadan, ürettiğimiz bilimden katma değer sağlamamız imkansızdır." ifadelerini kullandı.

"Doktora sonrası araştırmacı düzenlemesi üniversitelerimizde uygulanacak"

Özlü, 2023 hedefleri kapsamında yüksek teknolojili ürünlerin geliştirilmesi sürecinde, bilginin ürüne dönüşmesinin öncelikli hedeflerinden birisi olduğuna değinerek, "Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında, artık üniversitelerimiz, sermaye şirketi statüsünde teknoloji transfer şirketi kurabilirler. Yapılan bir başka düzenleme, post-doc, yani doktora sonrası araştırmacı düzenlemesidir. Bu yeni düzenlemeyle, artık doktora sonrası araştırmacı düzenlemesi, bizim üniversitelerimizde de uygulanacaktır. Böylece, yüksek öğretim kurumlarımızın araştırma kapasitesi artacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Program çıkışında Kongre Merkezi girişinde dağıtılan pilavdan öğrencilere ikram eden Bakan Özlü, daha sonra Rektör Alişarlı'yı makamında ziyaret etti.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Sözcü gazetesinin yayınları FETÖ'nün amacına hizmet etti'

2017-10-02 22:17 - Gündem

Trabzonspor’dan alkışlık hareket

2017-10-04 19:12 - Spor

DNS ayarları nasıl değiştirilir? En güncel DNS sunucuları! - Teknoloji Haberleri

2017-10-08 02:52 - Teknoloji

İzmir Kuş Cenneti'ne can suyu

2017-10-09 14:57 - Gündem

Kadın Milli Hentbol Takımı gençleşti

2017-10-08 15:17 - Spor

Türk sporcular ringlerde fırtınalar estirecek

2017-10-03 12:57 - Spor

Türk Telekom'dan açıklama:

2017-10-03 16:56 - Ekonomi

Arakanlı Müslümanlara topraklarına dönüş engeli

2017-10-03 20:57 - Dünya

Cephe hattında kardeş buluşması

2017-10-09 01:37 - Dünya

'16. Yüzyıl Dahisi Matrakçı Nasuh' sergisi ABD'ye geliyor

2017-10-04 03:47 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

İç güvenlik alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM İçişleri Komisyonunda kabul edildi

01:47 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Schoof'u kabul etti

18:23 - Siyaset

AK Parti ile Birleşik Rusya Partisi, ilişkilerin geliştirilmesine ilişkin protokol imzaladı

16:28 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Yunanistan ile ilişkilerde iyimserlik için çok sebep olduğunu belirtti

15:27 - Siyaset

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Çelik Kubbe'nin geliştirmesini hızla tamamlayacağız

14:03 - Siyaset

Günün Manşetleri

MGK Genel Sekreterliği 12 uzman yardımcısı alacak

02:12 - Gündem

Putin, Ukrayna'nın sınırlarını güncel olayların dinamiklerine göre tanıyacaklarını söyledi

01:57 - Dünya

UEFA Konferans Ligi'nde 3. hafta tamamlandı

01:52 - Spor

İç güvenlik alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM İçişleri Komisyonunda kabul edildi

01:47 - Siyaset

UEFA Avrupa Ligi'nde 4. hafta tamamlandı

01:42 - Spor