?>

Arap gazetecilerden Türkiye'nin otomobiline övgü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla tanıtımı yapılan Türkiye Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) mühendis ve tasarımcıları tarafından hazırlanan ve 2022'de üretimine başlanacak olan Türkiye'nin otomobili Arap dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Teknoloji - 5 yıl önce

İstanbul

Türkiye'nin otomobili hakkında sosyal medya hesaplarından övgü dolu paylaşımlar yapan Arap gazeteciler, Arap dünyasına Türkiye'nin bu deneyiminden faydalanma ve ittifak kurma çağrısında bulundu.

Teknolojide bağımsız Türkiye

Doha merkezli "Katar El-Arab" gazetesi üst yöneticisi (CEO) Cabir el-Harmi, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Arap dünyasını Türkiye ile ittifak kurmaya davet etti.

Türkiye'nin kendi deniz, hava ve kara askeri araçlarını ürettiğini, teknolojide bağımsız bir geleceğe doğru ilerlediğini ve tanıtımını yaptığı Türkiye'nin otomobilinin de yakında seri üretimine başlayacağını ifade eden Harmi, "Arap dünyası Türkiye'ye saldırmak yerine onunla ittifak kurmalı ve deneyimlerinden faydalanmalı." ifadelerini kullandı.

Yemenli gazeteci-yazar Yasin et-Temimi de Türkiye'nin otomobilinin başarısı için Türkiye'yi tebrik ederek, güçlü bir İslam ülkesinin teknolojide bağımsız olmak adına attığı bu adımın memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Yemen'deki Eb'ad Araştırma Merkezi Başkanı Abdusselam Muhammed ise Türkiye'nin otomobiline ilişkin, "Son yıllarda yerli sanayideki hızlı ve güçlü atılımlarıyla dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden biri olmaya hazırlanan Türkiye için iyi bir başarı." cümlesini kullandı.

"Türkiye'nin otomobili çıkar çıkmaz alacağız"

Iraklı gazeteci Amir el-Kubeysi, Türkiye'nin elektrikli otomobilini büyük bir sevinçle karşıladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Zorlukların üstesinden gelen güçlü Türkiye devleti ve halkını tebrik ediyoruz.

Bir İslam ülkesi için bu çok sevindirici bir haber. Otomobil çıkar çıkmaz alacağız."

Irak'taki Zufeyri aşiretinin önde gelen isimlerinden Şeyh Faruk ez-Zufeyri de Türkiye'nin otomobiliyle ilgili, "Kişide hırs, azim, kararlılık ve sabır olduğunda amacına ulaşır." ifadelerini kullanarak bu başarısından dolayı Türkiye'yi tebrik etti.

"Arap ülkelerinin yerli üretimini ne zaman göreceğiz?"

Katarlı yazar Abdunnasır Al Sani ise bazı İslam ülkelerine atıfta bulunarak, "Bazıları, otomobil, uçak, füze, yaparak geleceğe ve insana yatırım yaparken, bazıları ise eğlence ve ahlakı bozan şeylerle uğraşır." ifadelerini kullandı.

Ezher Üniversitesi Öğrenci Birliği Başkanı ve gazeteci-yazar Ahmed el-Bakari, Twitter'dan "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobil tanıtımı yaparken, (Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah) Sisi ise ordu komutanlarıyla domates ve biber çiftliğinin tanıtımını yapıyordu." cümlesini paylaştı.

Katarlı gazeteci-yazar ve aktivist Mubarek bin Muhammed el-Hiyareyn de Türk otomobilinin tüketim kültürünün hakim olduğu Arap ülkeleri için bu sektörde deneyim kazanması bakımından büyük bir fırsat olduğuna işaret ederek, Arap başkentlerine tepkisini "Arap ülkelerinin yerli üretimini ne zaman göreceğiz?" ifadesiyle gösterdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İran, Rusya ve Çin'den Umman Denizi'nde ortak askeri tatbikat

2019-12-27 14:42 - Dünya

İstiklal Marşı'nın şairi Ersoy, Bağcılar'da anıldı

2019-12-28 15:05 - Yerel haber-Şirket Haber

Ressam Emine Dokumacı: Resim yaparken Anadolu'dan ilham alıyorum

2019-12-25 15:48 - Genel

Turizm merkezlerine yılbaşı dopingi

2019-12-27 14:52 - Ekonomi

Abant ve Gölcük'te kar güzelliği

2019-12-28 18:32 - Gündem

Bangladeş'teki dang humması salgınında vaka sayısı 101 bini aştı

2019-12-23 22:47 - Dünya

Başkentte huzurevi sakinlerine 'Derin Bir Nefes Konseri'

2019-12-24 19:37 - Çevre-Hayat

NBA'de Lakers, LeBron James'in tarihe geçtiği maçta Mavericks'i yendi

2019-12-30 13:22 - Spor

Ziraat Bankası'ndan 20 yeni tahsilat ve ödeme uygulaması

2019-12-26 18:36 - Genel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 16 yaş grubunda uyuşturucu madde ve sigara kullanımında azalma var

2019-12-30 14:45 - Siyaset

İlgili Haberler

TUSAŞ'ın yerli ve milli ürünlerinin fotoğrafları Esenboğa Havalimanı'nda sergileniyor

14:58 - Teknoloji

Google, işe alım süreçlerinde yeni düzenlemelere gideceğini duyurdu

14:52 - Teknoloji

Güney Kore Çevre Bakanlığı bilgisayarlardan DeepSeek'e erişimi engelledi

14:48 - Teknoloji

DeepSeek'in "verimli" yapay zeka hamlesi, enerji piyasalarında dengeleri değiştiriyor

14:42 - Teknoloji

DeepSeek'in internet sitesinde, bazı verileri Çinli telekom şirketine iletebilecek kodlar bulun

19:38 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Uğur Okulları İstanbulspor, Kasımpaşa'yı yendi

15:22 - Spor

Terör örgütü PKK/YPG, keskin nişancılarla Halep'te 2 ayda en az 65 kişiyi öldürdü

15:18 - Dünya

Meteorolojiden İç Anadolu ve çevresi için kar yağışı uyarısı

15:12 - Gündem

KKM hesap bakiyesi 1 trilyon liranın altına geriledi

15:08 - Ekonomi

ABD Askeri Akademisi, kadınlar ve azınlık gruplarla ilgili öğrenci kulüplerini kapattı

15:02 - Dünya