?>

Arap basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine geniş yer ayırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin resmen başlaması Arap medyasında geniş yer buldu.

Medya - 7 yıl önce

KAHİRE

Katar'ın Raya gazetesi, "Türk halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven tazelediğini ve yönetimin barışçıl yollarla el değiştirmesi konusunda demokrasiyi tercih ettiğini" yazdı.

Gazetenin haberinde, "Erdoğan'ın liderliği ve bilgeliği sayesinde Türkiye ekonomik ve siyasi bir model ülke haline gelirken, uluslararası ilişkilerde ise eksen ülke oldu." ifadelerine yer verildi.

Katar'da yayın yapan bir başka gazete Vatan da bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin etmesi ve sonrasında yapılan törene geniş yer verdi.

Gazetenin haberinde, "karizması ve devlet yönetimi ile tarihe geçen Erdoğan liderliğindeki Türkiye ile Katar arasında stratejik ortaklığının devam ettiğine" vurgu yapıldı.

Türkiye'nin parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçtiğini duyuran Kuveyt'in Enba gazetesi ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törene Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed'i temsilen Kuveyt Parlamentosu Başkanı Merzuk Ali Ganim'in katıldığını yazdı.

"Yeni Türkiye'nin müjdecisi..."

Kuveyt merkezli Kabas gazetesi, Ganim ile Erdoğan'ın tokalaşma fotoğrafıyla verdiği haberde, "Erdoğan'ın görevine başlaması yeni Türkiye'nin müjdecisidir" dedi.

Lübnan'ın Menar kanalının internet sitesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve başlama töreninde yaptığı konuşmadan bazı bölümleri yayınladı.

Erdoğan'ın konuşmasında Türkiye'yi farklı alanlarda ileriye taşıma ve dünyanın gelişmiş ilk 10 ülkesi arasına katma sözü verdiği belirtildi.

Arap dünyasının önemli gazetelerinden Suudi Arabistan tarafından finanse edilen Londra merkezli Şarku'l-Evsat, "Türkiye Erdoğan liderliğinde ikinci Cumhuriyet dönemine başladı" başlığını kullandı.

Türkiye’nin parlamenter sistemden başkanlığa geçtiğine işaret edilen haberde, "bin yıldan beri süren başbakanlık sisteminin sona erdiği" kaydedildi.

Mısır'ın en önemli devlet gazetelerinden Ahram ise, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk kabinesinde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın Savunma Bakanlığına atandığını, Mevlüt Çavuşoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı görevine devam ettiğini yazdı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan ilk yurt dışı ziyaretlerini KKTC ve Azerbaycan'a yapacak

2018-07-08 10:17 - Gündem

Turistlerin yeni gözdesi: Türkiye’nin ikinci büyüğü

2018-07-05 13:02 - Çevre-Hayat

TABA-AmCham Başkanı Akat: Türkiye ticaret savaşından kazançlı çıkabilir

2018-07-09 17:45 - Ekonomi

Wilbekin Maccabi FOX'ta

2018-07-10 15:30 - Spor

'Küresel ticaret savaşlarının maliyeti 2 trilyon dolar'

2018-07-04 18:52 - Ekonomi

Yeni doğan bebeğin kimliği artık eve gelecek

2018-07-06 12:49 - Sağlık

Arap basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine geniş yer ayırdı

2018-07-11 00:02 - Medya

Hayvanat bahçesi sakinleri 'buzlu kokteyller' ile serinliyor

2018-07-09 20:29 - Magazin

TOKİ’nin Silivri konut kurası yarın yapılacak

2018-07-10 17:32 - Gündem

Novichok maddesine maruz kalan kadın öldü

2018-07-09 12:02 - Dünya

İlgili Haberler

Rusya'dan Tinder'ın sahibi şirkete ve Spotify'a 10'ar milyon ruble ceza

21:58 - Medya

Dünyanın en değerli 10 şirketinden ocakta en çok kazandıran Meta oldu

11:33 - Medya

Asrın felaketinde enkazda kalan canlara umut olan madencilerin kahramanlıkları belgesel oldu

13:37 - Medya

ABD'li internet devi Google, Çin'in hedefinde

12:47 - Medya

Basın İlan Kurumuna ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de

01:48 - Medya

Günün Manşetleri

Filistin'in BM Daimi Temsilcisi: Gazze Filistin Devleti'nin bir parçasıdır

01:57 - Dünya

Bursa Deniz Otobüslerinin yarınki 8 seferi iptal edildi

01:03 - Gündem

BAE, Trump’ın Filistinlileri tehcir planını reddettiğini açıkladı

00:58 - Dünya

Almanya'da Filistin destekçileri, Trump'ın Filistinlileri yerinden etme planını protesto e

00:53 - Dünya

Trump'ın Gazze planı, damadı Kushner'ın bir sene önceki sözlerini hatırlattı

00:48 - Dünya