?>

'Arakanlı Müslümanlar Bangladeş'te açlık tehlikesiyle karşı karşıya'

Save the Children Vakfı, Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların açlıkla yüz yüze olduğunu açıkladı.

Dünya - 7 yıl önce

ANKARA

Save the Children (Çocukları Kurtarın Vakfı), Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist milliyetçilerin saldırılarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu duyurdu.

Independent'ın haberine göre, Save the Children Bangladeş Direktörü Mark Pierce, yaptığı açıklamada, Bangladeş'e geçen yüz binlerce Arakanlı Müslümanın gıda, su ve barınak yokluğu çektiğini dile getirerek, "Birçok insan aç, yorgun, yanlarında su ve gıda olmadan Bangladeş'e geçiyor." dedi.

Pierce, "Ben, özellikle ihtiyaç sahibi insanların sayısının çokluğu nedeniyle gıda, barınak, su ve temel hijyen ihtiyaçlarının yeterince karşılanamadığından endişeliyim. Eğer aileler, temel ihtiyaçlarını karşılayamazsa acının boyutları daha kötü olacak ve bu durum can kayıplarına yol açabilir." diye konuştu.

Bangladeş'teki Arakanlı Müslümanlara yönelik insani yardım faaliyetlerinin artırılması gerektiğini vurgulayan Pierce, "Bu ancak uluslararası toplum, mali yardım için adım atarsa gerçekleşebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Vakıftan yapılan açıklamada da yıl sonuna kadar 600 bini çocuk 1 milyondan fazla Arakanlı Müslümanın Bangladeş'e geçeceğinin tahmin edildiğine değinilerek bu çocuklardan çoğunun "bir başına, yardıma muhtaç", istismar ve kaçakçılık tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna işaret edildi.

Vakıf, Bangladeş'e geçen birçok çocuğun da anne babalarının öldürülmesine şahit olduğunu aktardı.

Myanmar ordusunun, silahlı militanlarla mücadeleyi öne sürerek Arakan'da sivillere yönelik düzenlediği saldırılarında, 25 Ağustos'tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Myanmar yönetiminin bölgeye giriş çıkışlara izin vermemesi nedeniyle ölen sivil sayısı tam olarak tespit edilemiyor.

Saldırılarda 200 civarı köy, ordu ve Budist milliyetçiler tarafından yakıldı ya da kullanılamaz hale getirildi. On binlerce Arakanlı Müslüman, can güvenliği nedeniyle halen bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar'dan kaçan siviller dağlık bölgeler, Naf Nehri ya da deniz üzerinden Bangladeş'e geçiyor.

Bangladeş'e 25 Ağustos'tan bu yana 400 bine yakın Arakanlı Müslüman ulaştı. UNICEF, Myanmar'dan kaçıp Bangladeş'e sığınanlar arasında 200 binden fazla çocuk olduğunu duyurmuştu.

Muhabir: Dildar Baykan

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Esed rejimi 8 ayda 4 binden fazla varil bombası kullandı

2017-09-12 22:52 - Dünya

Şehit çocukları için 'Emanetiniz emanetimizdir' kampanyası

2017-09-15 20:37 - Gündem

Şehit Eren Bülbül'ün okulunda hüzün hakim

2017-09-18 17:22 - Gündem

Meydan İstanbul 5M Migros mağazası açıldı

2017-09-18 20:00 - Ekonomi

“Duygusal bağ kuran araç“ DV S Angel, Frankfurt'ta görücüye çıktı

2017-09-18 15:22 - Ekonomi

'Belediyelerimiz heykelimi değil hizmete yönelik eserler diksin'

2017-09-13 15:37 - Gündem

Arakan'da sistematik kundaklamalar uyduyla görüntülendi

2017-09-15 03:27 - Dünya

Cezaevlerinde 'arabulucu-uzlaştırmacı' düzenlemesi

2017-09-13 16:37 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kofi Annan ile 'Arakan'ı görüştü

2017-09-16 23:36 - Genel

Ekong: 'Galatasaray maçını sabırsızlıkla bekliyorum'

2017-09-17 16:32 - Spor

İlgili Haberler

Çin, Kanada savaş gemisinin Tayvan Boğazı'ndan geçişine tepki gösterdi

08:57 - Dünya

Trump, Putin'le çok yakında görüşebileceğini söyledi

08:53 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

Günün Manşetleri

Osmanlı’dan Macaristan’a -Kul Aşı- Gulaş’ın lezzet yolculuğu -Hülya Ayhan yazdı-

09:19 - En Son Yazılar

Organize suç örgütüne yönelik "Hücre-12" operasyonunda 15 şüpheli tutuklandı

09:18 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Japonya Veliaht Prensi Akishino ile görüştü

09:12 - Siyaset

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne 206 işçi alınacak

09:02 - Gündem

Çin, Kanada savaş gemisinin Tayvan Boğazı'ndan geçişine tepki gösterdi

08:57 - Dünya