?>

Ara sokaklardan Avrupa'ya

Hokeyde 50'den fazla milli maça çıkan Gaziantepli genç sporcu Songül Gültekin, 18 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda, turnuvanın "en iyi kadın oyuncusu'' unvanına sahip oldu. - Anadolu Ajansı

Spor - 8 yıl önce

GAZİANTEP - Kerem Kocalar

Hokeyde 50'den fazla milli maça çıkan Gaziantepli genç sporcu Songül Gültekin, 18 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda, turnuvanın "en iyi kadın oyuncusu'' unvanına sahip oldu.

Futbol sayesinde beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesiyle tanıştığı hokeyde kısa zamanda önemli başarılara imza atan 18 yaşındaki Songül Gültekin, Akdora Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde kısa zamanda önemli aşamalar kaydetti. 5 yıl önce başladığı hokeyde son 4 yıldır milli formayı 50 kez terleten Gültekin, milli takımdaki başarısıyla Avrupa'nın da dikkatini çekmeyi başardı.

Son olarak lig arasında geçtiğimiz haftalarda Hırvatistan'da gerçekleştirilen 18 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda başarılı bir grafik yakalayan Songül, Avrupa Hokey Federasyonunun da dikkatini çekti. Turnuvanın en iyi kadın oyuncusu seçilen milli sporcu, daha önceki yıllarda Avrupa'da "gol kraliçesi" unvanlarına da ulaşmıştı.

Gönül verdiği hokey için tüm güçlüklere de göğüs geren Songül, merkez Şahinbey ilçesindeki 60. Yıl Mahallesi'nde yaşıyor. Fabrikada işçi olarak çalışan babasının kısıtlı imkanlarına rağmen spordan vazgeçmeyen Songül, her gün ara sokaklardan geçerek toplu taşıma araçlarıyla idman yapacağı Gazikent Spor Salonu'na ulaşıyor.

Genç sporcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan itibaren spora meraklı olduğunu ve mahalle arasında top oynarken yakınlarının yönlendirmesiyle amatör spor kulüplerinde top koşturmaya başladığını söyledi.

Beden eğitimi öğretmeninin tavsiyesi üzerine hokeye merak duyduğunu anlatan Songül Gültekin, ''Kısa zamanda başarılı olaya başladım. Şimdi 50 kadar madalyam var. Aldığım ödüller arasında en kıymetlisi Türkiye'deki gol kraliçeliğiydi. Bu yaz Avrupa'da önemli bir ödül aldım. Muhtemelen bunu hiç bir zaman unutamam. Avrupa Hokey Federasyonu beni turnuvanın en iyi kadın hokeycisi seçmişti. İnşallah bu ödül önümü de açacak.'' diye konuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şahan Gökbakar eşini, dişi Recep İvedik yaptı

2016-10-18 14:08 - Magazin

2 yaşındaki tay 450 bin TL'ye satıldı

2016-10-12 00:02 - Gündem

'Türkmen köylerimiz birer birer özgürlüğüne kavuşmaya başladı'

2016-10-13 18:22 - Dünya

Keşişleme ile sörf yaptılar

2016-10-12 17:08 - Çevre-Hayat

Antalya Balıkçı barınağında patlama

2016-10-14 14:22 - Asayiş

Bu videolar Google Pixel ile çekildi!

2016-10-15 02:57 - Teknoloji

'Gençlik iksiri' gilaburu dünyaya açılacak

2016-10-12 14:39 - Sağlık

Başbakan Yıldırım AK Parti milletvekilleriyle görüştü

2016-10-13 12:17 - Siyaset

Hakkari'de 5 terörist etkisiz hale getirildi

2016-10-12 22:02 - Gündem

Yeni motosikleti ölüm getirdi

2016-10-12 00:22 - Asayiş

İlgili Haberler

Erciyes'te ikinci kez Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası heyecanı yaşanacak

12:33 - Spor

Altekma voleybol takımında Avrupa hesapları

11:57 - Spor

Genç kadın hakem "mesleğinde zirve" hedefliyor

11:47 - Spor

Ortahisar Belediyespor, Avrupa kupalarına katılmayı hedefliyor

11:42 - Spor

Milli halterci Özbek "3 altınla Avrupa şampiyonluğu" hedefliyor

11:38 - Spor

Günün Manşetleri

İnşaat maliyetlerindeki artış 49 ayın en düşüğünde

12:43 - Ekonomi

Şehirler arası otobüs biletlerinde "Aile Yılı" indirimi

12:37 - Gündem

Terör örgütü DHKP/C soruşturmasında yakalanan 34 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor

12:32 - Gündem

Sultanbeyli'de iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

12:28 - Gündem

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler polis korumasında Mescid-i Aksa'ya baskın yaptı

12:22 - Dünya