?>

AP bağlantılı yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi Panzeri hakkında şartlı tahliye kararı

Belçika'da yürütülen yolsuzluk ve kara para aklama soruşturmasında tutuklanan eski İtalyan Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Pier Antonio Panzeri, pişman olduğu gerekçesiyle elektronik kelepçe takma şartıyla serbest bırakıldı.

Dünya - 2 yıl önce

Brüksel

Belçika basınında yer alan bilgilere göre, 10 Aralık 2022'de "suç örgütüne lider olarak katılmak, kara para aklamak, aktif ve pasif yolsuzluk" ile suçlanan ve ocak ayında kendisine isnat edilen suçlarla ilgili üçüncü kişileri de kapsayan beyanlarda bulunacağını taahhüt ederek savcılıkla anlaşma yapan Panzeri hakkında şartlı tahliye kararı verildi.

Şubat ayında yapılan duruşmada Panzeri, Haziran 2019 ile Haziran 2022 arasında 120 bin ila 140 bin avroyu Belçikalı AP Milletvekili Marc Tarabella'ya teslim ettiğini ayrıntılı olarak ifade etmişti.

Panzeri'nin gelecek günlerde serbest bırakılması bekleniyor.

Eski AP Başkan Yardımcısı Yunan milletvekili Eva Kaili'nin tutukluluk hali ise devam ediyor.

Yolsuzluk soruşturması

Belçikalı makamların yürüttüğü yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama soruşturması kapsamında Aralık 2022'de çok sayıda noktada aramalar yapılmış, 1,5 milyon avro nakit para ele geçirilmiş ve 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan kişilerin AP Başkan Yardımcılığı görevi sona erdirilen Kaili, eski İtalyan AP Milletvekili Pier Antonio Panzeri, AP'de asistan olarak çalışan Kaili'nin erkek arkadaşı Francesco Giorgi ve hukukun üstünlüğü konularında çalışan sivil toplum kuruluşunun yöneticisi Niccolo Figa-Talamanca olduğu açıklanmıştı. Figa-Talamanca daha sonra serbest bırakılmıştı.

Giorgi'nin ifadesinde, iki AP milletvekili Andrea Cozzolino ile Marc Tarabella'nın Panzeri'den para aldığını söylediği ileri sürülmüştü. AP Başkanı Roberta Metsola, Cozzolino ile Tarabella'nın dokunulmazlıklarının kaldırılması için süreç başlatmıştı.

Belçika'daki soruşturmada tutuklanan kişiler, AP'nin ekonomik ve siyasi kararlarını etkilemek üzere bir Körfez ülkesinden rüşvet almakla suçlanıyor. Konuyla ilgili haberlerde adı geçen Katar ve Fas iddiaları reddediyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

SPK, ilk halka arzlarda bireysel yatırımcıları eşitledi

2023-03-31 00:58 - Ekonomi

Kırgızistan'da yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla sokak iftarı düzenledi

2023-04-03 21:38 - İslam-Hayat - Şaban 1446

Avustralya'da "kanguru itlafı" tartışmaları büyüyor

2023-03-31 15:57 - Dünya

A Milli Kadın Hentbol Takımı'nın hedefi, Dünya Şampiyonası'na katılmak

2023-04-06 19:14 - Spor

ASELSAN'ın Hatay'daki çadır kenti ailelere sıcak yuva öğrencilere okul oldu

2023-04-01 12:22 - Gündem

Gönüllü depremzede gençler, kendileriyle aynı kaderi paylaşan çocuklara moral oluyor

2023-04-02 11:44 - Çevre-Hayat

NBA'de uzatmaya giden maçı Lakers, LeBron'un basketiyle kazandı

2023-04-05 15:58 - Spor

Brent petrolün varil fiyatı 78,54 dolar

2023-03-31 10:17 - Ekonomi

Malatya'da depremzedeler için ilk etapta 83 bin 349 konut inşa edilecek

2023-04-03 10:44 - Gündem

Beşiktaş, derbinin VAR kayıtlarının açıklanması için TFF'ye başvurdu

2023-04-04 17:03 - Spor

İlgili Haberler

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor