?>

AÖF sınav giriş yerleri belli oldu mu? AÖF sınav giriş yerleri ne zaman belli olacak?

Açıköğretim Fakültesi 2015-2016 yılı güz dönemi final sınavları için geri sayım başladı. 23-24 Ocak'ta yapılacak olan AÖF dönem sonu sınavları için gözler AÖF sınav yeri sorgu ve AÖF sinav giris belgesi ekranında. AÖF sınav giriş yerleri belli oldu mu? Tüm detaylar hab

Eğitim - 9 yıl önce

Açıköğretim Fakültesi 2015-2016 yılı güz dönemi final sınavları 23-24 Ocak tarihlerinde yapılacak. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği AÖF sınav giriş yerleri hala açıklanmadı. AÖF sınav giriş yerlerinin Anadolu Üniversitesi tarafından erişime açılması bekleniyor. Resmi site üzerinden yayınlanması beklenen AÖF sınav giriş yerleri, 'Öğrenci Girişi' bölümünden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak öğrenilebilir. Ayrıca AÖF Bürolarından da sınav giriş belgesi alınabilir. Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir.

AÖF SINAVLARI HANGİ GÜNLER YAPILIYOR, SINAV SAATLERİ NEDİR?

Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde yeni kayıt yaptıran ve kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup öğrenciler Cumartesi-Pazar günleri Sabah ve öğleden sonra dört oturumda sınavlara katılmaktadırlar.

Sınavlar Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa’da aynı saatlerde sabah 9.30’da, öğlenden sonra 14.00’da yapılmaktadır.

Sınavlarda soru Kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavlar beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır.

Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

AÖF SINAV YERLERİNİ NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM, SINAV BELGELERİ NASIL ALINIYOR?

Öğrenciler seçmiş oldukları sınav merkezlerinde sınava katılırlar. Öğrencilerin; ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, ilçe, bina, salon, sıra, tarihte ve saatte sınava gireceği “Sınava Giriş Belgesi”nde belirtilmektedir.

Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesini sınav tarihinden bir hafta öncesinde Anadolu Üniversitesi resmi internet (https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim) adresi Öğrenci Girişi bölümünden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak veya AÖF Bürolarından alacaklardır. Sınav Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmemektedir. Sınavların organizasyonu, uygulama ve değerlendirilmesi Anadolu Üniversitesince yürütülmektedir.

AÖF SINAV SÜRESİ NE KADAR? OTURUMLAR NASIL OLACAK?

Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir. Sınavlar Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır. Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7.yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılmaktadır.

AÖF SINAV YERLERİ NASIL BELİRLENİYOR?

Öğrencilerin oturduğu semt ve ilçeye göre seçtiği sınav merkezi kapsamında bulunan okullara öğrencilerin sorumlu olduğu dersler, kayıtlı bulundukları yarıyıl vb. ölçütler göz önüne alınarak bilgisayar sistemiyle ve birbirini takip eden düzen içerisinde sınav ataması yapılmaktadır.

Üniversitemiz, sınav merkezine ulaşımın kolay sağlanması, öğrenci yoğunluğu ve sınav yapılacak binaların sınava uygun olup olmadığı gibi kriterleri de göz önüne almaktadır.

Toplu sınav ataması anında herhangi bir öğrencinin yerinin değiştirilmesi kendi koşullarına benzer gruptan ayrılarak başka bir salon veya binaya atanması mümkün değildir.

Öğrenciler ikamet ettikleri semte göre uygun olan üniversitemiz tarafından belirlenen sınav merkezlerini seçebilmektedir.

Sınavlar aşağıda belirtilen il ve ilçelerde yapılmaktadır.

AÖF SINAV YERLERİNE 10 YENİ İLÇE

7 ilçedeki sınav merkezlerinin arasına; Kahramanmaraş-Elbistan, Ankara-Polatlı, Balıkesir-Edremit, Konya-Ereğli, Manisa-Salihli, Ağrı-Patnos, Muğla-Milas, Tekirdağ-Çorlu, Şanlıurfa-Siverek ve Van-Erciş de eklendi.

AÖF SINAV MERKEZİ DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIYOR?

Öğrenciler; adres, büro ve sınav merkezi değişiklik işlemlerini Öğrenci Girişi bölümüne T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yaparak, AÖF bürolarından veya Çağrı Merkezini (444 10 26) arayarak yaptırabilirler.

Sınav merkezi değişikliği, sınav organizasyonu başladıktan sonra yapılırsa bir sonraki sınavlar için geçerli olur. Bu nedenle öğrenciler, sınav merkezi değişikliği yaptırırken aşağıda verilen tarihleri ve açıklamaları göz önünde bulundurmalıdırlar.

2015-2016 AÖF SINAV MERKEZİ DEĞİŞİKLİĞİ TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara 23 Ekim 2015 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Güz Dönemi Dönem Sonu 13 Aralık 2015 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, güz dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Bahar Dönemi Ara 4 Mart 2016 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, bahar dönemi ara sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

Bahar Dönemi Dönem Sonu 24 Nisan 2016 Son değişiklik tarihine kadar sınav merkezi değişikliği yapanlar, bahar dönemi dönem sonu sınavına yeni sınav merkezlerinde girebilir.

2016-2016 AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT, İŞLETME FAKÜLTELERİ SINAV TARİHLERİ

Güz Dönemi Ara Sınavı 12 - 13 Aralık 2015Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 23 - 24 Ocak 2016Bahar Dönemi Ara Sınavı 16 - 17 Nisan 2016Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 04 - 05 Haziran 20162015-2016 Tek Ders Sınavı 16 Temmuz 2016

AÖF SINAVINA GİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

** Sınav Giriş Belgesi

** Öğrenci Kimlik/Tanıtım Kartı veya Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi(Öğrenci kimlik/tanıtım kartını kaybeden öğrencilere kimlik veya tanıtım kartları hazırlanıncaya kadar sadece sınavlarda kullanılmak üzere fotoğraflı Sınavda Geçerli Öğrenci Kimlik Belgesi AÖF Büroları tarafından verilmektedir. Kimlik/tanıtım kartı başvurusu yapmayan öğrencilere bu belge verilmeyecektir.)

** Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi(Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (muvazzaf askerler hariç), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar)

Sınava giriş için gerekli bu üç belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.

Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar.

Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar.

AÇIKÖĞRETİM SINAVINDA UYULACAK KURALLAR NELERDİR?

* Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir.

* Soru kitapçığındaki her bir testi cevaplamanız için verilen süre 30 dakikadır.

* Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle, cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır.

* Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunamaz.

* Soruların ait olduğu derslerin içeriklerinde, basımdan sonra değişiklik yapılmış olabilir. Bir sorunun cevabı sonraki düzenlemelerle değişmiş olsa bile, o soruyu ders kitabınızda verilen bilgileri dikkate alarak cevaplayınız.

* Sınav görevlilerinin her türlü uyarılarına uymalısınız. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir.

* Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda kâğıt, kitap, defter, not vb. hiç bir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesne bulunduramazsınız.

* Sınav esnasında görevlilere soru soramaz, sınav huzurunu bozacak söylemlerde ve davranışlarda bulunamazsınız.

* Sınav esnasında kalem, silgi vb. hiç bir araç ve gereç paylaşımında bulunamazsınız.

* Kopya çekme, kopya verme, kopya çekilmesine yardımcı olma vb. eylemlerde bulunamazsınız.

* Cevaplarınızı, cevap kâğıdı dışında bir yere yazarak sınav salonundan dışarı çıkaramazsınız.

* Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz.

* Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki TCKN, ad, soyadı bilgilerini kontrol ediniz. Bu bilgiler size ait değilse, görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz.

* Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine bildiriniz.

* Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli vb.) kullanmanız durumunda, cevap kâğıdınız değerlendirmeye alınmayacaktır.

* Cevap kâğıdı üzerindeki ilgili alanlara TCKN ve test grubunuzu kodlayınız, adınızı soyadınızı yazarak imza atınız.

* Soru kitapçığınızın sayfalarında hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını hızlıca kontrol ediniz. Hata olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için Salon Başkanına başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız.

* Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara ad-soyadı, TCKN, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi yazarak imza atınız.

* Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz.

* Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili test için ayrılmış olan bölüme, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçıkları üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır.

* Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiç bir işaret koymayınız.

* Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız.

* Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı eksiksiz biçimde salon görevlilerine teslim ediniz.

* Sınav kurallarına uymadığınız takdirde sınav görevlileri tarafından hakkınızda tutanak tutulup, sınavınız geçersiz sayılabilir.

Bunun için öğrencilerin yukarıda açıklanan sınav kurallarına mutlak surette uymaları gerekmektedir.

AÖF MAZERET SINAVI YAPILIYOR MU?

Sınav giriş belgesinde belirtilen yer ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz.

Her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir.

Tutuklu ve Hükümlü Öğrencilerin AÖF Sınavları

Tutuklu ve hükümlü öğrenciler, cezaevi ve tutukevlerinde sınava katılmak isterlerse her sınav döneminden bir ay önce (tahliye edilme muhtemellıkları da düşünülerek) cezaevi müdürlüklerine başvurmak zorundadırlar.

Askerî Cezaevi ve Tutukevlerinde tutuklu ve hükümlü bulunan öğrenciler, Askerî Cezaevi ve Tutukevlerinde sınava katılmak isterlerse konu ile ilgili dilekçeleriyle her sınav döneminden en az iki ay önce (tahliye edilme muhtemellıkları da düşünülerek) Askerî Cezaevi müdürlüklerine başvurmak zorundadırlar.

Adalet Bakanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı sınava gireceklerin listesini Anadolu Üniversitesine bildirmekte olup bu listede yer almayan öğrenciler cezaevlerinde veya tutukevlerinde sınava alınmazlar.

Bunun dışında öğrencilerin, cezaevi müdürlüklerinin ve ilgili savcılıkların doğrudan Anadolu Üniversitesine, ilgili fakültelere veya illerdeki AÖF bürolarına yaptıkları başvurular işleme alınmamaktadır.

dikGAZETE
Haftanın Öne Çıkanları

İşte o imzacı 1128 akademisyen... Sıralı tam liste!

2016-01-15 08:41 - Özel Haber

Windows 10 Mobile güncellemesinin dağıtımı başlıyor

2016-01-15 07:08 - Teknoloji

Sağlık durumu nasıl?

2016-01-16 13:24 - Politika

Holiganların üzerinden çıktı

2016-01-15 12:10 - Spor

Balık ve helva lezzet ikilisi sofraları süslüyor

2016-01-13 14:05 - Gündem

Ukrayna’dan Rusya’ya ’İşgalci’ suçlaması

2016-01-15 14:34 - Dünya

Erdoğan 4 rektörü atadı

2016-01-13 20:28 - Genel

Bursa’da ’baz istasyonu’ gerginliği

2016-01-12 16:30 - Asayiş

Bu da Erzurum'da leğen-board keyfi

2016-01-16 15:04 - Çevre-Hayat

Cani anne adliyeye sevk edildi

2016-01-16 16:11 - Asayiş

İlgili Haberler

Konya'da 'Yayabüs' projesiyle öğrenciler güvenle okula gidiyor

17:33 - Eğitim

ÖSYM 18 sözleşmeli personel alacak

09:07 - Eğitim

Bingöl ve Tunceli'de kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi

23:47 - Eğitim

Bingöl'ün 2 ilçesinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi

23:42 - Eğitim

Antalya'da taşımalı eğitime 1 gün ara verildi

21:47 - Eğitim

Günün Manşetleri

Hyundai IONIQ 5, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

21:43 - Ekonomi

Emniyet Genel Müdürlüğünden Temel Özel Harekat Kursu duyurusu

21:27 - Gündem

Adalet Bakanlığı DEM Parti heyetinin İmralı ziyaretine izin verdi

21:23 - Gündem

Al-Shabab ile anlaşan Fatih Terim, yeni takımının kampı için Doha'da

21:18 - Spor

Al-Shabab ile anlaşan Fatih Terim, yeni takımının kamp yaptığı Doha'da

21:13 - Spor