?>

Antalya'da fırtınanın neden olduğu hasarın yaraları sarılmaya çalışılıyor

Antalya'da bir kişinin ölümüne, tarım arazileriyle seraların zarar görmesine neden olan kuvvetli yağış, dolu ve fırtınanın yol açtığı hasarın yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Genel - 4 yıl önce

ANTALYA(AA) - Özellikle Kum ve Kavakköy mahallelerindeki seralar ile portakal bahçelerinde etkili olan kuvvetli yağış, dolu ve fırtınayla ilgili hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Kumluca Tarım ve Orman Müdürlüğünce ilçede oluşturulan 7 ekip, hasar tespit çalışması yapıyor.

Sabahın erken saatlerinde seralarına gelen çiftçiler, temizlik ve onarım çalışmalarına başladı.

Kum Mahallesi'ndeki Kabaarmut Camisi minaresinin, Ramazan Yaraş'a ait seranın üzerine devrilmesi sonucu çökme meydana geldiği belirlendi.

Kumluca'da servis aracı beklerken bulunduğu durağın üzerine devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 28 yaşındaki Gülseren Çiçek'in cenazesi ise toprağa verilmek üzere memleketi Mardin'e götürüldü.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Gökçe, ilçede cam ve plastik seralarda büyük zararın olduğunu söyledi.

Hasar tespit çalışmalarının hızla yapıldığını ifade eden Gökçe, "İlçede yaklaşık 3 bin dönüm sera kullanılamaz hale geldi. Portakal ve meyve bahçelerindeki zarar da tespit edilmeye çalışılıyor. Çalışkan çiftçimiz hızlı şekilde devletin desteğiyle bahar döneminde yeniden üretime geçecektir. Üretime başlandığı bir dönemde bu felaket oldu. Çiftçimizin zararlarının giderileceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Serasında zarar oluşan Ramazan Yaraş ise birkaç gün sonra salatalık ekmeye hazırlanırken olayın gerçekleştiğini belirterek, "Yaklaşık 300 bin liralık zararımız var. Dolu sırasında hortum da çıktı. Minare gözümüzün önünde devrildi. Neredeyse altında kalıyorduk. Canımızı kurtardığımıza şükrediyoruz." dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı tekrar uyardı: Devlete sızmaya çalışan cemaatlere dikkat!

2020-10-15 01:50 - Özel Haber

Rus uzman Lukyanov’dan, "Türkiye'ye karşı Rusya ve Avrupa birleşmeli" önerisine cevap: "Allah korusun!"

2020-10-20 08:42 - Özel Haber

A'dan Z'ye Kovid-19 pozitif olan hastanın evde takip süreci

2020-10-17 15:49 - Sağlık

'HES Matik' cep telefonundan HES kodunu okuyup temassız ateş ölçüyor

2020-10-14 15:07 - Çevre-Hayat

ASELSAN'dan lise öğrencilerine mesleki eğitim

2020-10-16 16:21 - Teknoloji

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2020-10-17 01:07 - Genel

Istranca Dağları'nın eteklerinde kadınların bağ bozumu telaşı sürüyor

2020-10-15 15:31 - Çevre-Hayat

Çorum'da kömür madeninde patlama: 1 ölü, 3 yaralı

2020-10-13 19:36 - Genel

Soyuz MS-17 uzaya fırlatıldı

2020-10-14 12:31 - Genel

Akdeniz çanağında en çok turisti Türkiye çekti

2020-10-17 15:44 - Ekonomi

İlgili Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Netanyahu'dan Smotrich'e ateşkesin ikinci aşamasının kabinenin onayından geçeceği sözü

10:23 - Dünya

Şubat ayına ait SED ödemeleri hesaplara yatırıldı

10:08 - Gündem

Samsun'da kauçuk fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

10:02 - Gündem

İstanbul’da sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 76’ya çıktı

09:57 - Gündem

ABD’li gazeteci Hinkle’ye konuşan Rusya KGT Başkanı Karahan: Türkiye ile Rusya, Suriye konusunda mutabık kaldı

09:33 - Özel Haber