?>

Antalya'da cankurtaran dron Alman turisti kurtardı

Antalya'nın Kemer ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren Alman turist, "Cankuş" adlı cankurtaran dron ile kurtarıldı.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Antalya

Yerli ve yabancı turist yoğunluğunun yaşandığı Kiriş sahillerinde vakit geçiren 61 yaşındaki Alman Waldemar Kriwodub, denize girdikten kısa bir süre sonra çırpınmaya başladı.

Turistin kıyıya gelmekte zorlandığını ve yardım istediğini fark eden sahilde görevli cankurtaranlar, kişiyi kurtarmak için suya "Cankuş" isimli can kurtaran robotunu indirdi.

Kıyıdan cankurtaran dron pilotu Nikola Kazar'ın kumanda yardımıyla yönettiği robot, boğulma tehlikesi geçiren turiste saniyeler içerisinde ulaşıp can simidi atarak ilk yardımda bulundu.

Boğulmaktan kurtarılan turist, can simidine tutunarak kendisini sudan çıkarmaya gelen cankurtaranlar eşliğinde kıyıya ulaştırıldı.

Alman turist Kriwodub, gazetecilere yaptığı açıklamada, kıyı şeridindeki dubalara ulaşmak isterken aniden nefessiz kaldığını anlattı.

O anlarda yardım istemek için bağırmaya başladığını söyleyen Kriwodub, "Saniyeler içerisinde dron bana yardıma geldi. Sonrasında cankurtaranlar geldi. Onlar olmasaydı şu anda yaşamıyor olurdum. Beni kurtardıkları için çok teşekkür ediyorum. Yaşadığım için çok mutluyum. Anlık bir şeydi. Beni saniyeler içerisinde kurtardılar." diye konuştu.

Turistin eşi Burgardt Kriwodub da eşini suda o halde gördüğünde büyük korku yaşadığını belirterek, "Kızım ve torunumla denizde yüzerken, bir an dedemize doğru yüzelim dedik. Döndük baktık, dedemizin kafası gözükmüyordu, elleri havadaydı ve çırpınıyordu. 'Yardım' diye bağırıyordu. Ona doğru yüzerken anlık bir şekilde cankurtaran dron geldi. Çok teşekkür ediyorum. Bu kurtarma operasyonu olmasaydı, kocamı bugün kaybetmiş olurdum. Dron yukarıdan hemen onu gördü. Eğer biraz daha derine gitmiş olsaydı göremezdik." dedi.

Cankurtaran dron pilotu Nikola Kazar ve otelde görevli cankurtaran Ozan Kaptan ise turistin çırpındığını fark ettiklerinde harekete geçtiklerini ileterek, erken müdahalenin hayat kurtardığını vurguladı.

Dron pilotu Kazar, Cankuş isimli robotların ortalama 80 kilometre hız yaptığını, bir cankurtaranın 1,5 dakikada gidebildiği yere 8 ila 10 saniye gibi bir sürede ulaştığını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Mersin'de tedavi edilen 2 kaplumbağa denize bırakıldı

2023-08-07 11:27 - Çevre-Hayat

Avustralya polisi, "dark web"te cinsel istismar mağduru 13 çocuğu kurtardı

2023-08-08 11:53 - Dünya

Görme engelli bisiklet tutkunları Van'daki festivale renk kattı

2023-08-05 13:38 - Çevre-Hayat

Down sendromlu ve otizmli gençlerin zeybek dansı festivallerde alkış alıyor

2023-08-05 13:33 - Magazin

Amasya'da bir restoranda serçeler müşterilerin yemeklerine ortak oluyor

2023-08-04 21:57 - Magazin

Bakan Yerlikaya son 2 ayda 172 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi

2023-08-03 15:37 - Gündem

Paris'teki Sen Nehri'nde yüzme etkinlikleri kirlilik nedeniyle ikinci kez iptal edildi

2023-08-06 13:13 - Çevre-Hayat

Bağcılar'da barınaktaki hayvanlar buharla serinliyor

2023-08-04 12:42 - Çevre-Hayat

Kahramanmaraş'ta afetzede öğrenciler için robotik kodlama atölyesi açıldı

2023-08-04 14:52 - Çevre-Hayat

İnsan kaçakçılarına yönelik operasyonlar Van sınırında düzensiz göçü azalttı

2023-08-04 16:58 - Gündem

İlgili Haberler

Gazze'deki balıkçılar, yaşama mücadelesi için geleneksel yöntemlerle balık avlıyor

20:17 - Çevre-Hayat

"Külliye'de Ramazan" etkinlikleri çocukları eğlendirerek geliştiriyor

17:42 - Çevre-Hayat

79 yaşındaki emekli orman mühendisi "yeşil vatan" için çalışmayı sürdürüyor

17:38 - Çevre-Hayat

Kümbet Yaylası'nın karlı yamaçlarında snowboard etkinliği yapıldı

16:37 - Çevre-Hayat

Antalya'da üretimi ve satışı yasak 2 papağana el konuldu

16:33 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD Eğitim Bakanlığı, 1300 çalışanının işine son vermeyi planlıyor

03:17 - Dünya

ABD'de, uzayda mahsur kalan astronotlarla ilgili Biden'a yönelik eleştiriler sürüyor

02:43 - Dünya

Trump, Elon Musk'a desteğini göstermek için bir Tesla satın aldı

02:37 - Dünya

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, ateşkes önerisinin savaşı sona erdirme yolunu açacağını belirtti

02:32 - Dünya

Devler Ligi'nde ilk çeyrek finalistler belli oldu

02:28 - Spor