?>

Antalya merkezli 7 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 23 gözaltı

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Antalya il yapılanmasına yönelik 7 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda toplam 23 kişi gözaltına alındı.

Gündem - 4 yıl önce

Antalya

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, örgütün bütünüyle deşifre edilip faaliyetlerinin sonlandırılması, örgüt mensuplarının yakalanarak haklarındaki gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi adına Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince soruşturma başlatıldı.

Yaklaşık 9 aydır süren çalışma kapsamında, örgütün eski yapılanmasında olduğu gibi güncel yapılanma içerisinde de "İl imamı, il imam yardımcısı, ilçe imamları, ilçe ablası, ilçe mesulleri ve il eğitim danışmanı" olarak hiyerarşik yapılanmasını halen devam ettirmeye çalıştığı belirlendi.

Ayrıca şüphelilerin deşifre olmamak amacıyla ATM'lerden kartsız işlemlerle örgütün güncel yapılanması içerisinde yer alan kişilere maaş ödemesi olarak para transferleri yaptıkları tespit edildi.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerinin moral ve motivasyonunu yüksek tutmak, örgüt içindeki çözülmeyi engelleyerek onları yeniden etkin konuma getirmek, cezaevinde bulunanlara ve ailelerine maddi destek sağlamak amacıyla halen faaliyetlerini sürdürdüğü anlaşıldı.

Örgüt içerisinde haberleşmeyi deşifre edilmeden sağlamak amacıyla temin edilen örgütsel hatların, örgüt içinde kullanılan gizli haberleşme programlarının yüklenmesi ile örgüt üyelerine dağıtımının yapılarak haberleşmenin bu programlar üzerinden sağlandığı ve gizliliğe azami ölçüde riayet edilerek olası fiziki ve teknik takiplere yönelik tedbir almaya çalışıldığı saptandı.

Şüphelilerin aranma kaydı olan örgüt üyelerinin saklanması amacıyla hücre evleri ayarladıkları, il içinde aranma kaydı bulunan şahısların yer değiştirmelerini sağlayarak yakalanmamaları için tedbir uyguladıkları da anlaşıldı.

Örgüt üyelerinin davalarının seyrini etkilemek ya da ceza almalarını geciktirerek süre kazanmak amacıyla bu kişiler adına örgütle iltisaklı şahıslar aracılığıyla sahte belgeler tanzim ettirildiği tespit edildi.

Soruşturma kapsamında örgütsel birlikteliği sağlamak amacıyla örgüt üyelerine belirli periyotlarla ziyaretler düzenlendiği de ortaya çıkarıldı.

Buna göre, örgütün Antalya il yapılanmasına yönelik Balıkesir, Gaziantep, İstanbul, Denizli, Burdur ve Ankara olmak üzere 7 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda aralarında il imamı, il imam yardımcısı, ilçe imamları, ilçe ablası, ilçe mesulleri ve il eğitim danışmanının bulunduğu toplam 23 kişi gözaltına alındı.

Ev ve üstlerinde yapılan aramalarda ise muhtelif yerlere gizlenmiş, örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı değerlendirilen lira, avro ve dolar cinsinden bir miktar para, bir kurusıkı tabanca, 19 kurusıkı tabanca fişeği, wifi cihazı, laptop, tablet bilgisayar ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Aynı soruşturmada farklı tarihlerde yakalanan 5 şüpheli tutuklandı

Öte yandan soruşturma kapsamında farklı tarihlerde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 5 şüpheli de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kaşıkçı cinayeti 2'nci yılı geride bıraktı

2020-10-01 14:46 - Dünya

Rus muhalif Navalnıy zehirlenmesinin arkasında Putin'in olduğunu iddia etti

2020-10-01 16:11 - Dünya

İstanbul'da Doğu Türkistanlılardan Çin işgaline tepki

2020-10-01 16:46 - Çevre-Hayat

Kırgızistan'da protestolar devam ediyor

2020-10-07 12:01 - Dünya

EREN TALHA ALTUN KİMDİR ? NERELİ ? HAYATI VE BİYOGRAFİSİ

2020-10-05 06:36 - Genel

Patara'da 2 bin 400 yıllık 'mutfak' ve 'kadın odası' bulundu

2020-10-03 16:21 - Kültür Sanat

Sosyal medyada yeni dönem başladı

2020-10-01 16:16 - Teknoloji

'İkiyüzlü' Batı ülkeleri Mısır'daki idamlara sessiz kaldı

2020-10-07 20:40 - Dünya

Yeni Malatyaspor transfer döneminde en hareketli ekiplerden biri oldu

2020-10-07 15:11 - Spor

KKTC'de koalisyon ortağı Halkın Partisi, hükümetten çekilme kararı aldı

2020-10-07 03:06 - Dünya

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya

Çaykur Rizespor'dan "Galatasaray maçı için prim" açıklaması

23:22 - Spor