?>

Ankara Kitap Fuarı kapılarını ikinci kez açacak

Başkent okuyucusunun yoğun ilgisi üzerine senede iki kez yapılması kararlaştırılan Ankara Kitap Fuarı, 18-27 Ekim'de kitapseverleri ağırlayacak.

Kültür Sanat - 5 yıl önce

Ankara

Ankara Kitap Fuarı, bu yıl ikinci kez kapılarını başkentli okuyuculara açacak. Fuara Rusya konuk ülke, İlya Boyasov konuk yazar, Beşir Ayvazoğlu ise onur yazarı olarak katılacak.

ATO Congreisum'da Eylül Fuarcılık tarafından 18-27 Ekim'de düzenlenecek fuarda, yaklaşık 300 yayınevi stant açacak. Fuar, her gün 10.00-20.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

"Ankara kitap seviyor ve kitap okuyor"

Eylül Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çayır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 yılllık geçmişi bulunan Ankara Kitap Fuarı'nın her senenin başında bir kez daha başkentlilere kapılarını açtığını söyledi.

Okurlardan gelen yoğun talep nedeniyle bu yıl ilk kez sonbaharda da fuar organize ettiklerini bildiren Çayır, "Ankara kitap seviyor ve kitap okuyor. Biz de Ankaralının kitaba, farklı yayınevlerine, yazarlara, konferanslara rahat ulaşabilmesini sağlamak açısından fuarı yılda iki kereye çıkardık." dedi.

Başkentlilerin kitaba ilgisinin yayınevlerinin cirolarına, satışlara ve imza günlerindeki yoğunluğa da yansıdığına işaret eden Çayır, özellikle hafta sonları ziyaretçi sayısının 100 bine ulaştığını dile getirdi.

Açılışı 18 Ekim Cuma günü yapılacak fuara Rusya'nın konuk ülke, İlya Boyasov'un konuk yazar, Beşir Ayvazoğlu'nun ise onur yazarı olarak katılacağını belirten Çayır, "Fuar gittikçe gelişiyor, genişliyor. Geçen sene yayınevi sayısı 250'yi aşkındı. Bu yıl 300'ün üzerinde. İmza gününe, söyleşilere katılacak binlerce yazarımız var. Ahmet Ümit'ten Rasim Özdenören'e, Uğur Dündar'dan Abdurrahman Dilipak'a kadar herkes olacak." diye konuştu.

"Metrekareye düşen okuyucu sayısı en fazla olan fuar"

Remzi Çayır, Ankara Kitap Fuarı'nın, okuyucu ilgisi açısından Türkiye'de birinci olduğunu kaydederek, "Okullara afiş dağıtmaya gittiğimizde öğretmenlerin, öğrencilerin gözleri ışıldıyor. İlgi çok. Metrekareye düşen okuyucu sayısı en fazla olan kitap fuarı, Ankara Kitap Fuarı." ifadelerini kullandı.

Şubatta düzenlenen fuarı 500 binin üzerinde başkentlinin ziyaret ettiğini söyleyen Çayır, "Bu fuarda ziyaretçi sayısının 600 bini geçmesini bekliyoruz. İki kez yaptığımız için artık yılda 1 milyon ziyaretçiyi aşacağız. Bu da çok büyük bir rakam. Herkesin internetin başında zaman tükettiği, sanal medyanın hepimizi sarıp sarmaladığı bir dünyada yeniden kitaba dönüşün işareti gibi bir şey." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Azerbaycan'da tarihi belgeler sergilendi

2019-10-08 22:12 - Dünya

e-sporun cirosu 906 milyon dolar oldu

2019-10-07 14:32 - Teknoloji

Oturma eylemi yapan 'Diyarbakır anneleri'nden HDP'lilere tepki

2019-10-06 19:37 - Gündem

YPG/PKK'nın sivillere havanlı saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti

2019-10-11 19:32 - Asayiş

Ankara-Londra hattında 23 milyar dolarlık 'çözüm' arayışı

2019-10-08 14:52 - Ekonomi

MHP'li Aydın, Avrupalılara 'Diyarbakır annelerini' anlattı

2019-10-06 16:17 - Dünya

Rus gazeteci-yazar Drize: Erdoğan Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana

2019-10-13 09:54 - Özel Haber

İsrail yeni bir hava savunma sistemi geliştirmeye hazırlanıyor

2019-10-07 10:32 - Dünya

'Harekat ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor'

2019-10-09 14:57 - Gündem

Çin petrol şirketi İran gaz sahasından çekildi

2019-10-06 17:32 - Dünya

İlgili Haberler

Köy okulları için beş kitap getirene Türk kahvesi ikram

12:13 - Kültür Sanat

'Tulumcu Filiz' 17 yıldır Karadeniz ezgilerini dinleyenleriyle buluşturuyor

12:07 - Kültür Sanat

Sanayi sitesinin ‘Bob Ross’u atölyesini sanat galerisine dönüştürdü

12:07 - Kültür Sanat

TRT ortak yapımı 'Karayazı' kısa filminin çekimleri tamamlandı

21:20 - Kültür Sanat

'Bir Ömrün Sonbaharı' filminin galası yapıldı

00:05 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Bakan Işıkhan, Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi başvurularının sürdüğünü bildirdi

13:38 - Ekonomi

ABD'den Güney Afrika Cumhuriyeti'ne yönelik yardımları sonlandırma kararı

13:33 - Dünya

Denizli merkezli silahlı suç örgütüne yönelik operasyonda 32 şüpheli tutuklandı

13:28 - Gündem

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tammun'dan güçlerini çekti

13:23 - Dünya

Hamas ile İsrail arasındaki esir takasında 5'inci tur

13:18 - Dünya