?>

ANALİG'de sezon sona erdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2013 yılında başlatılan Anadolu Yıldızlar Ligi'nde (ANALİG) 2018-2019 sezonu tamamlandı.

Spor - 6 yıl önce

Ankara

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamaya göre ANALİG müsabakaları, 2003, 2004, 2005 doğumlu çocukların katılımıyla 81 ilde gerçekleştirilirken, 21 branşta 12 bin 277'si erkek, 10 bin 53'ü kız olmak üzere toplam 22 bin 330 sporcu mücadele etti.

ANALİG'in güreş, judo, masa tenisi, yüzme ve bocce yarışları 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Samsun'un ev sahipliğinde düzenlendi. Final haftasında 52 ilden 970 sporcu mücadele etti.

ANALİG'de takım ve sporcuların giderleri Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri tarafından karşılanırken, müsabakalar da Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı spor tesislerinde gerçekleştirildi.

"Geleceğin yıldızları mücadele etti"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 21 branşta, 22 bini aşkın sporcunun katıldığı ANALİG'de geleceğin yıldız adaylarının mücadele ettiğini ifade etti.

Anadolu Yıldızlar Ligi projesinde altıncı sezonun geride kaldığını hatırlatan Kasapoğlu, "Yapılan tesisler, uygulanan projeler sayesinde anne ve babaların çocuklarını spora yönlendirme eğilimi arttı. Ümit ediyorum ki bu yatırımların meyvelerini uluslararası turnuvalarda başarılar kazanarak alacağız. ANALİG'de geleceğin yıldızları mücadele etti." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Kasapoğlu, ANALİG projesinin gençlerin sağlıklı, güçlü nesiller olarak yetişmesi ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde son 17 yıldır hem gençliğimiz hem de sporla ilgili devrim niteliğinde yatırımlar gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Ülkenin her şehrine, her ilçesine sportif anlamda tesisler kazandırdıklarına dikkati çeken Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bununla birlikte gençliğimiz için gençlik merkezlerimizle, yurtlarımızla tüm Türkiye'yi baştan sona donattık. Yapılan güzel tesislerle ailelerin çocuklarını spora yönlendirme eğiliminin arttığını gözlemliyorum. Spor yapan çocuklar okul hayatlarında daha başarılı oluyor. Pes etmemeyi, güçlüklerin üstesinden gelmenin hissini çocuklar sporla kazanır. Çocuklarımızın spor yapması, sadece profesyonel bir sporcu olması için değil, hem hayatı boyunca öz güveni yüksek, disiplinli ve sosyal açıdan aktif bir birey olarak yetişmeleri hem de sorumluluklarını yerine getiren bir birey olmaları açısından çok önemli bir faktör. İstiyoruz ki yediden yetmişe herkes spor yapsın, sporla iç içe bir hayat yaşasın. İstiyoruz ki şampiyonlarımızın sayısı artsın, başarılarımız ve madalyalarımız çoğalsın. Sporcularımız her branşta dünya çapında başarılar elde etsin. İstiyoruz ki Türkiye, bütün dünyada bir spor ülkesi olarak anılsın."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenilketonüri tedavisinde diyete tam uyum önemli

2019-06-02 15:11 - Sağlık

Siirt'te köy yolunda heyelan

2019-06-03 23:07 - Asayiş

Bariyerlere çarpan araç paramparça oldu: 1’i ağır 2 yaralı

2019-05-31 15:54 - Asayiş

ANALİG'de sezon sona erdi

2019-06-04 16:47 - Spor

Safranbolu'da İstanbul'un fethinin 566. yılı programı

2019-05-30 06:07 - Kültür Sanat

Usta oyuncu Eşref Kolçak oğlunun yanında toprağa verildi

2019-05-28 21:57 - Magazin

Büyük fethin 566. yılı kutlanıyor

2019-05-29 16:52 - Genel

Çeltik tarlalarında tohumlar suyla buluştu

2019-05-31 17:57 - Çevre-Hayat

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan İran'la 'ticaret' açıklaması

2019-05-31 18:12 - Dünya

'Suriye rejimi İdlib mutabakatını aşındırmaya çalışıyor'

2019-06-03 14:27 - Gündem

İlgili Haberler

A Milli Kadın Basketbol Takımı, yarın İzlanda'yı konuk edecek

09:44 - Spor

Galatasaray, Türkiye Kupası'nda yarın Boluspor'a konuk olacak

09:32 - Spor

THY Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe Beko, deplasmanda Panathinaikos AKTOR'a yenildi

02:10 - Spor

Galatasaraylı futbolcu Abdülkerim Bardakcı, PFDK'ye sevk edildi

00:33 - Spor

Anadolu Efes, Real Madrid'i 79-73 mağlup etti

23:52 - Spor

Günün Manşetleri

Başkentte 3 katlı iş yerinde çıkan yangın kontrol altına alındı

09:38 - Asayiş

IMF, ABD, Çin, Kanada ve Meksika'yı anlaşmazlıkları çözmeye ve ticareti mümkün kılmaya çağırdı

09:33 - Ekonomi

Suudi Arabistan, Trump'ın 'İsrail ile normalleşme için Filistin Devleti şartından vazgeçtikleri' iddiasını yalanladı

09:28 - Dünya

Antalya'da yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 33 kişi yaralandı

09:22 - Asayiş

Samsun’da kamyona çarpan yolcu otobüsünün sürücüsü öldü, 16 yolcu yaralandı

09:18 - Asayiş