?>

Anafartalar Zaferi'nin 105. yıl dönümü

Program kapsamında "Ben Binbaşı Ali Faik Bey" adlı serginin açılışı gerçekleştirilirken, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan yaptığı konuşmada, "Çanakkale, bizi her zaman bir arada tutacak en önemli tarihi değerimizdir" dedi.

Gündem - 5 yıl önce

Canakkale

Anafartalar Zaferi'nin 105. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Çanakkale Savaşı'nda şehit olan Binbaşı Ali Faik Bey'in kişisel eşyalarından oluşan "Ben Binbaşı Ali Faik Bey" adlı sergi açıldı.

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ndeki açılışta, "Şehit Binbaşı Ali Faik Bey" adlı belgesel gösterimi gerçekleştirildi. Gösterimin ardından Ali Faik Bey'in eşyalarının yer aldığı sergi izlenime sunuldu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin çok müstesna topraklar olduğunu söyledi.

"Vatanı vatan yapan, milleti millet yapan, bayrağı bayrak yapan bu coğrafyada binlerce yıldır varız." diyen Demircan, şöyle konuştu:

"Ama bir kez daha burayı vatan yapan, bir kez daha şanlı bayrağımızla bu topraklarda varlığını hissettiren Çanakkale Savaşları'nı anlamadan, ulusal bütünlüğümüzü, toplumsal varlığımızı anlamamız, algılamamız mümkün değil. Dünyada her zaman bir itiş kakış var. Elbette barışı arzu ediyoruz. Ama günü geldiğinde vatanımızı da kimseye vermeyeceğimizi anlatmanın ruhunun yaşandığı bu mekanları koruyarak, yaşayarak ve en önemlisi burayı gençlerimize hissettirerek, yaşatarak, burada yaşanılanları anlatarak elbette."

Demircan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Kültür ve Turizm Bakanlığının bölgeye çok kıymet verdiğinin altını çizdi.

Bu kapsamda bölgedeki yatırımların, yarımadanın gelişmesinde ve tanınmasında çok önemli rol oynadığını dile getiren Demircan, şunları kaydetti:

"Bundan sonra burada ve vatanın dört bir tarafında sergilerle bütün evlatlarımıza burayı tanıtmamız lazım. Dünyanın öyle bir coğrafyasındayız ki çevremizde bize pozisyon alan, pusu kuran her zaman tehditlerle karşı karşıyayız. İşte güney cephelerimizde, sınırlarımızda yaşadığımız sıkıntılar. Demek ki her zaman uyanık, Çanakkale ruhunu içimizde yaşamayı vazife edinmemiz gereken bir coğrafyanın içerisindeyiz. Çanakkale, bizi her zaman bir arada tutacak en önemli tarihi değerimizdir."

Açılışa, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Vali Yardımcısı ve Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Cem Edip Avcı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve şehit Binbaşı Ali Faik Bey'in torunu Erdal Kabatepe katıldı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

RF Başkurdistan Cumhuriyeti lideri: İstanbul uçak seferlerinin başlatılmasına hazırlanalım

2020-08-03 23:05 - Özel Haber

Azerbaycanlı siyasetçiler Türkiye ile yapılan ortak askeri tatbikatı değerlendirdi

2020-08-04 15:27 - Dünya

Zayıflamak için güreşe başladı, milli takıma kadar yükseldi

2020-08-09 14:42 - Çevre-Hayat

Belarus’ta 33 Rus vatandaşının tutuklanmasının ardında kim var?

2020-08-10 09:46 - En Son Yazılar

TMSF, Royal ve Atlas Halı'yı 353 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkardı

2020-08-04 21:52 - Ekonomi

Avukatın yaralı bulduğu kargayla dostuluğu şaşırtıyor

2020-08-04 14:52 - Çevre-Hayat

Ambalaj firmasından 'koronavirüsü yok eden kimyasal formül'

2020-08-04 16:07 - Sağlık

Nijerya'da silahlı çetelerin rehin aldığı 18 kişi kurtarıldı

2020-08-03 19:02 - Dünya

Türkiye ile Almanya'daki üniversite 'tavuk karası' için çare arayacak

2020-08-09 15:37 - Sağlık

Hakkari'deki trafik kazasında vefat eden 6 kişi son yolculuğuna uğurlandı

2020-08-04 01:27 - Gündem

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında can verenler, Ankara'da anıldı

22:22 - Gündem

Rekabet Kurulundan yerinde incelemeyi engelleyen BİM'e 1,3 milyar liralık ceza

21:57 - Gündem

Depremde 115 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davada karar çıktı

20:22 - Gündem

Araç muayene istasyonlarının özelleştirme ihaleleri 24 Şubat'ta yapılacak

19:27 - Gündem

Günün Manşetleri

New York Valisi Hochul, Trump'ın kendisini "kral" olarak tanımlamasını eleştirdi

05:18 - Dünya

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya