?>

Anadolu yaban koyunlarının sayısı artıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığının koruması altındaki Anadolu yaban koyunlarının Konya-Bozdağ'daki üretme merkezinde, 2017 envanter çalışmalarına göre yaklaşık 550 yaban koyunu bulunuyor.

Gündem - 7 yıl önce

ANKARA

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) , dünyada sadece Türkiye'de bulunan Anadolu yaban koyununun üzerindeki olumsuz etkileri kaldırıp, bu türü geleceğe taşımak için çalışmalar yapıyor.

Anadolu yaban koyunlarının kaldığı son yer olan Konya-Bozdağ'da bulunan 3 bin 500 hektarlık üretme merkezinde, 2017 envanter çalışmalarına göre yaklaşık 550 yaban koyunu bulunuyor. Bu merkezin yanı sıra Ankara Nallıhan ve Afyonkarahisar'daki iki ayrı merkezde daha üretim çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Konya-Bozdağ'dan nakledilenlerle kurulan Ankara-Nallıhan Üretme Merkezinde yaklaşık 50, Afyonkarahisar-Şuhut Üretme Merkezinde ise yaklaşık 30 yaban koyunu ile yetiştirme çalışmaları sürdürülüyor.

Bu merkezlerde üretilen yaban koyunları, uygun alanlarda tabiata bırakılarak, türün neslinin devam ettirilmesi sağlanıyor.

Yaban hayatının korunması bakımından teknolojinin bütün imkanlarını kullanan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Anadolu yaban koyunlarının 2017'de yapılan envanter çalışmalarında ilk kez uçan gözlerden faydalandı. Konya Bozdağ'daki koyunların yaşadığı alanın genişliği göz önünde bulundurulduğunda uçan gözler, sayımlar konusunda faydalı sonuçlar verdi.

"Zarar verene 78 bin lira ceza"

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuya ilişkin açıklamasında, biyolojik zenginliğin korunması ve sahip olunan yaban hayatının kaynaklarının sürdürülebilmesi amacıyla bu üretme merkezlerinin kurulduğunu hatırlattı.

Bakan Eroğlu, yaban koyununu kaçak avlayanın veya onlara zarar verenin 78 bin lira tazminatla cezalandırılacağını belirtti.

Muhabir: Mehmet Tosun

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

2017’de doğan bebeklere en fazla verilen isimler belli oldu

2018-01-02 19:22 - Medya

'Zehir evlerimizin içine girmiş durumda'

2018-01-06 04:02 - Politika

Köroğlu'nun zirvesinde kayak keyfi

2018-01-04 17:21 - Kültür Sanat

Brezilya'da cezaevinde kavga: 9 ölü

2018-01-02 12:32 - Dünya

İzocam'ın faaliyet raporuna Galaxy Awards'tan ödül

2018-01-03 19:29 - Ekonomi

Transfer dönemlerinin gözdesi kapanmanın eşiğinde

2018-01-02 17:32 - Spor

Edirne’de 2017’de 137 FETÖ üyesi yakalandı

2018-01-05 23:02 - Asayiş

İzmir Adalet Sarayı şehitleri anılıyor

2018-01-05 16:02 - Gündem

Cenk Tosun resmen Everton'da

2018-01-06 03:31 - Genel

Öğrenci korosunun baterist müdürü

2018-01-05 18:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

Almanya'nın Hanau kentindeki ırkçı terör saldırısında can verenler, Ankara'da anıldı

22:22 - Gündem

Rekabet Kurulundan yerinde incelemeyi engelleyen BİM'e 1,3 milyar liralık ceza

21:57 - Gündem

Depremde 115 kişinin öldüğü Ebrar Sitesi B Blok'a ilişkin davada karar çıktı

20:22 - Gündem

Araç muayene istasyonlarının özelleştirme ihaleleri 24 Şubat'ta yapılacak

19:27 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya

Real Madrid ve PSG, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:17 - Spor

Mısır'ın idari başkentindeki ikonik kuleye Türk ve Mısır bayrakları yansıtıldı

01:07 - Dünya

İsrail basını: 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Medya