?>

Ambulans uçağın dört il arasındaki nakil maratonu

Barış Pınarı Harekatı'nda görev yapmak üzere hazır bekletilen 4 sedyeli ambulans uçak, Şanlıurfa ve Hatay'dan aldığı iki bebek ve iki çocuğu, İstanbul ve Ankara'daki hastanelere taşıdı.

Sağlık - 5 yıl önce

Ankara

Barış Pınarı Harekatı'nda görev yapmak üzere Şanlıurfa'da hazır bekletilen ambulans uçağın dört il arasındaki 3 saat 20 dakikalık nakil maratonuyla, iki bebek ve iki çocuğun tedavisine kısa sürede başlanması sağlandı.

Sağlık Bakanlığının, Barış Pınarı Harekatı için sınır illerinde konuşlandırdığı ambulans uçak ve helikopterler, aynı zamanda bölgedeki tüm hastalara hizmet veriyor.

Dünyada sadece Türkiye'de bulunan 4 sedyeli ambulans uçak dört il arasında gerçekleşen nakil maratonunda, ilk olarak metabolik hastalığı bulunan 8 aylık bebek ve konjenital kalp hastası 2 günlük bebek için Şanlıurfa'dan havalandı.

Ambulans uçak ilk hastaları aldıktan sonra bu kez tüp patlaması sonucunda vücutlarında yanıklar oluşan 5 ve 6 yaşındaki iki kardeş için Hatay'a iniş yaptı. Daha sonra Hatay'dan Ankara'ya doğru yola çıkan ambulans uçakta bulunan iki kardeş Ankara Şehir Hastanesi Yanık Merkezine, metabolik hastalığı bulunan 8 aylık bebek ise Gazi Üniversitesi Hastanesine ambulanslarla nakledildi.

Ankara'dan tekrar havalanan ambulans uçaktaki kalp hastası 2 günlük bebek ise Çapa Tıp Fakültesi Hastanesine yatışının yapılması için İstanbul'a götürüldü.

Dört hastanın yaşadıkları yerlerden alınıp Ankara ve İstanbul'daki hastanelere nakledilme süreci 3 saat 20 dakikada gerçekleşti.

Uçuş personelinin yanı sıra doktor, acil tıp ve anestezi teknisyenlerinin bulunduğu ambulans uçak, ekip değişiminin ardından görev yeri Şanlıurfa'ya yönlendirildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'YPG/PKK'nın federasyon iddiası hayal oldu'

2019-10-18 17:01 - Genel

Rusya'nın Kirov bölgesi, Türkiye ile ekonomik işbirliğini artırıyor

2019-10-18 06:52 - Özel Haber

'Boeing 737 Max test pilotları arızayı biliyordu' iddiası

2019-10-19 03:42 - Dünya

Çin'de gençlerin video izlemesine sınır getiriliyor

2019-10-15 13:37 - Dünya

HDP'liler Diyarbakır annelerinin oturma eylemini engellemek istedi

2019-10-18 17:14 - Genel

Ambulans uçağın dört il arasındaki nakil maratonu

2019-10-19 14:22 - Sağlık

'500 bine yakın Çinli'yi Türkiye'ye çekeceğiz'

2019-10-18 15:12 - Ekonomi

'Türkiye'nin en büyük film arşivi emin ellerde'

2019-10-12 15:07 - Kültür Sanat

YPG/PKK Nusaybin'de 24 çocuğu yetim ve öksüz bıraktı

2019-10-17 16:43 - Genel

'Mehmetçik'imiz, sivillere zarar gelmemesi için en hassas şekilde hareket etmektedir'

2019-10-16 17:52 - Siyaset

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığı ramazanda sağlıklı beslenme önerilerini paylaştı

00:42 - Sağlık

Sağlık Bakanlığından "çapraz" ekiplerle sigara denetimi

17:28 - Sağlık

Aile hekimleri 3 ayda 16 milyon tarama gerçekleştirdi

15:22 - Sağlık

Böbrek yetmezliğiyle 12 yıldır mücadele eden hasta, kadavradan nakille sağlığına kavuştu

14:27 - Sağlık

Yapay zekayla 20 yıl içinde tedavisi olmayan hastalık kalmayacağı öngörülüyor

12:52 - Sağlık

Günün Manşetleri

Türkiye Diyanet Vakfı, Gazze'ye 52 tır insani yardım malzemesi gönderdi

00:52 - Gündem

TCMB’den döviz kredilerinde sıkılaşma adımı

00:47 - Ekonomi

Alman siyasetçilerden ramazan mesajları

00:43 - Dünya

Gazzeliler, İsrail'in bombaladığı camilerin enkazında ilk teravih namazını kıldı

00:42 - İslam-Hayat - Ramazan 1446

Baas rejiminin yıkılmasının ardından Şam'daki Emevi Camisi'nde ilk teravih namazı kılındı

23:53 - İslam-Hayat - Ramazan 1446