?>

Amasya Valiliğinden '14 Gün Evde Kal Amasya' kampanyası

Amasya Valiliğince, kentte son günlerde artan yeni tip koronavirüs ( Kovid-19) vakalarının önüne geçebilmek amacıyla "14 Gün Evde Kal Amasya" kampanyası başlatıldı.

Gündem - 4 yıl önce

Amasya

Son dönemde vaka artışlarıyla dikkati çeken Amasya'da, Valilik tarafından başlatılan kampanya ile dışarıda önemli bir işi bulunmayanların 14 gün gönüllü evde kalmaları istendi.

Valilikçe sosyal medya ve broşürlerle vatandaşlara duyurulan kampanyayla salgının artış hızının kontrol altına alınması hedefleniyor.

Vali Mustafa Masatlı, AA muhabirine, kampanya ile halkın zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamalarını ve evde kalmalarını istediklerini söyledi.

Amasya'da ilk koronavirüs vakasının 17 Mart'ta görüldüğünü, hemen ardından kentteki kamu kurum ve kuruluşlarının salgınla mücadelede canla başla çalıştığını vurgulayan Masatlı, mücadelenin başlarında Vefa Sosyal Destek grupları, daha sonra oluşturulan salgın denetim merkezi ile vatandaşlara ulaşarak salgının kontrol altına alınması için çalıştıklarını anlattı.

Bu çalışmalar yapılırken son günlerde Türkiye'de ve Amasya'da vaka sayılarının artması üzerine Amasya'nın bilinçli halkına bir mesaj vererek, "14 Gün Evde Kal Amasya" temalı kampanya başlatma kararı aldıklarını dile getiren Masatlı, uygulamaya vatandaşların ciddi rağbet gösterdiğine işaret etti.

"Salgının yükseliş seyrini baskılamış olacağız"

Vatandaşlardan aynı zamanda evlerine misafir kabul etmemelerini ve bir süre daha ev ziyaretlerine gitmemelerini isteyen Masatlı, şunları kaydetti:

"Bu kampanya ile hem salgının riskini azaltmak hem de kamuyla ilgili işleri daha sağlıklı yürütmek, salgın konusunda vatandaşlarımızda gerekli bilinci oluşturmayı amaçlamaktayız. Kampanya için sosyal medyayı çok iyi kullanıyoruz. Vatandaşlarımız maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyup 14 günü evlerinde geçirirlerse salgının yükseliş seyrini baskılamış olacağız. İnşallah bütün vatandaşlarımız bu kampanyamıza destek verecektir. Şimdiden destek verecek vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah ülkemiz ve bütün dünya bu salgının etkilerinden en kısa zamanda kurtulur."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ekonomist Piotr Matys: Ağbal, TCMB’nin kredibilitesini önemli oranda yükseltti

2020-11-19 21:06 - Ekonomi

Ebeveynlere 'şiddet içerikli oyunlara karşı' uyarılar

2020-11-19 14:31 - Teknoloji

Azerbaycan Dağlık Karabağ zaferiyle bölgesel gücünü derinleştirdi

2020-11-18 14:31 - Dünya

Rus doğal gaz devinden Türkiye pazarı için kritik hamle

2020-11-17 15:46 - Gündem

ABD istihbaratının aralarındaki anlaşmaya rağmen Danimarka'yı da izlediği ortaya çıktı

2020-11-17 19:24 - Dünya

ABD'li Demokrat vekillerden Pompeo'ya 'İsrail'in yasa dışı yıkımlarını' kına!

2020-11-19 01:31 - Dünya

IWEC “Yılın Kadın Girişimcisi” ödülüne Dr. Aslı Zuluğ layık görüldü

2020-11-16 17:25 - Ekonomi

Kağıt bardaklar sıcak sıvıyla temas ettiğinde yüksek düzeyde mikroplastik parçacık açığa çıkıyor

2020-11-19 19:46 - Teknoloji

Basın İlan Kurumundan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin açıklama

2020-11-17 22:06 - Medya

Trabzonspor Teknik Direktörü Avcı: Karadeniz'in dalgalı denizini seçtim

2020-11-17 19:36 - Spor

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile görüştü

20:21 - Gündem

"Yenidoğan çetesi" davasının dördüncü duruşması yarına ertelendi

20:20 - Gündem

THY'nin İstanbul-Şam tarifeli uçuşlarında sefer artışı

16:22 - Gündem

Nisan ayında 3 il ve 20 ilçede en düşük sıcaklık rekoru kırıldı

14:58 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Papa Franciscus için taziye mesajı

14:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile görüştü

20:21 - Gündem

"Yenidoğan çetesi" davasının dördüncü duruşması yarına ertelendi

20:20 - Gündem

Papa Franciscus, Türkiye ile ilişkilerde dalgalı dönemlerle birlikte ılımlı tutum sergiledi

20:18 - Dünya

Papa Franciscus'un vefatının ardından Katoliklerin yeni ruhani liderinin kim olacağı merak konu

20:13 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Fed Başkanı Powell'ı yine hedef aldı

20:07 - Dünya