Alternatif Bank, Tedarikçi Finansmanı Sistemi'nde firmalar için hibrit bir yapı kurdu

- Banka, hibrit bir yapıya dönüşen ürünle bir alıcı firmanın hem Satıcı Kredili hem de Alıcı Kredili yöntem ile birlikte çalışmasına imkan tanıyor - Alternatif Bank Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Şimşek: - "Yeni devreye aldığımız hibrit yapıyla hem ana firmaya hem de bu firmaya mal satan tedarikçilere kredi sunuyoruz"

Ekonomi - 4 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Alternatif Bank'ın geliştirdiği Tedarikçi Finansmanı, hibrit bir yapıya dönüşen özelliğiyle bir alıcı firmanın hem Satıcı Kredili hem de Alıcı Kredili yöntem ile birlikte çalışmasına imkan tanıyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Alternatif Bank, firmaların ve tedarikçilerinin nakit akışı kaynaklı sorun yaşamadan üretimlerine devam edebilmelerini sağlayan Tedarikçi Finansmanı ürününü geliştirdi.

Alıcı Kredili ya da Satıcı Kredili olarak iki farklı şekilde uygulanabilen Tedarikçi Finansmanı Sistemi, Alternatif Bank’ın hayata geçirdiği hibrit yapıyla alıcı firmaya aynı anda hem Satıcı Kredili hem de Alıcı Kredili şekilde çalışabilme imkanı sunuyor. Banka, hibrit yapıya geçerek, finansman sürecini kolaylaştırarak daha hızlı hale getiriyor.

Tedarikçi Finansman Sistemi'nde dijital geliştirmeler de yapan Alternatif Bank, alıcı ve satıcıların fatura yükleme, temlik teyidi ve onayı, iskontolama sürecinin sonlanarak kredi kullanım ve tüm bilgilendirmelerin sistem üzerinden yapılmasını sağlıyor. Banka, böylece işlemlerde hata olmasını, zaman kaybını ve evrak yoğunluğunu ortadan kaldırıyor.

- "Finansman sürecini kolaylaştırıyor ve hızlandırıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Alternatif Bank Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Şimşek, müşterilerinin ihtiyaçlarına özel çözümler geliştirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "Müşterilerimizin değer zincirinin korunması, nakit akışının sürdürülebilirliği önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Onların nakit yönetimine katkıda bulunmak ve nakit akışlarını korumak için devreye aldığımız Tedarikçi Finansmanı çözümümüzü yeni ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirdik." ifadelerini kullandı.

Şimşek, salgın döneminde fatura vadelerinin uzadığını aktararak, şunları kaydetti:

"Büyük firmalar tedarikçileriyle bir aylık ya da üç aylık vadelerle çalışırken bu süre neredeyse altı aya kadar çıkabiliyor. Bu nedenle Tedarikçi Finansmanı Sistemi'miz müşterilerimiz için daha değerli hale geldi. Yeni devreye aldığımız hibrit yapıyla hem ana firmaya hem de bu firmaya mal satan tedarikçilere kredi sunuyoruz. Tedarikçi Finansmanı sürecinde gerekli dokümanları da dijitalleştirerek isteyen müşterilerimizin işlemlerini internet bankacılığı üzerinden de gerçekleştirmesini sağlıyoruz. Yeni geliştirmelerle finansman sürecini kolaylaştırıyor ve hızlandırıyoruz. Danışman bankacılık anlayışımızla müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmaya devam edeceğiz."

Verilen bilgiye göre, Tedarikçi Finansmanı'nda fatura iskonto aşamasındaki tüm süreçler internet bankacılığından da yürütülebiliyor.

Fatura yükleme hatalarının önüne geçilmesi için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın standartlarına uygun formatta alıcıların ve satıcıların verecekleri iskonto onayları ve fatura yüklemeleri internet bankacılığından yapılabilirken, müşterilerin ihtiyaç duydukları rapor nitelikli bilgilere de internet bankacılığından ulaşılabiliyor.

İskonto adımlarında taraflara otomatik mail bilgilendirmesi yapılarak ciddi bir zaman maliyeti kazandırılıyor. Hem alıcı hem de satıcı firmaların limit ve risklerini internet bankacılığından izleyebilmesi sağlanıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Haber Global ‘CEO'su Gülmemmedov'dan yazar Elif Şafak'a Karabağ tepkisi: Gence'ye de bekleriz!

2020-10-18 06:51 - Özel Haber

Rusya, en kuzeyde 82 milyar rublelik yatırımla maden ve metalurji tesisi inşa edecek

2020-10-16 08:25 - Dünya

Bebek şampuanları ve gargaralar Kovid-19'a karşı koruma sağlayabilir

2020-10-20 19:21 - Sağlık

TFF Başkanı Özdemir: Kulüpler seyirci kapasitesinin belli oranda kullanılmasını istiyor

2020-10-17 22:56 - Spor

Borsa güne yükselişle başladı

2020-10-16 13:05 - Ekonomi

Enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi komisyonda kabul edildi

2020-10-22 02:04 - Politika

Siber dolandırıcıların KOBİ'leri tuzağa düşürme girişimleri devam ediyor

2020-10-19 14:47 - Ekonomi

Süper Lig'de görünüm

2020-10-20 01:54 - Spor

CHP'nin gazeteci kökenli milletvekilleri, yıpranma hakkı kapsamının genişletilmesini istedi

2020-10-20 23:11 - Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü’nü kutladı

2020-10-19 07:06 - Özel Haber

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu, yollara akıllı ulaşım sistemleri kurulacağını bildirdi

13:57 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığınca 5 yılda 714 kooperatif için 97 milyon lira hibe sağlandı

13:22 - Ekonomi

El dikimi top üretimi Burdurlu 300 kadının geçim kapısı oldu

12:48 - Ekonomi

Türkiye'nin 6 aylık otomotiv ihracatının yarısından fazlası 5 Avrupa ülkesine yapıldı

12:02 - Ekonomi

Türk yatırımcıların 130 ülkede 2 bin 146 yatırımı bulunuyor

11:52 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze şehrine hava saldırısında en az 3 Filistinli hayatını kaybetti

02:13 - Dünya

TDT Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi'nin ardından Karabağ Deklarasyonu yayımlandı

02:08 - Dünya

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'e çeyrek finalde veda etti

00:18 - Spor

Berlin’de Hollanda-Türkiye karşılaşması öncesinde bazı Türk taraftarlar gözaltına alındı

23:03 - Spor

Suriye'nin kuzeyinde Türk bayrağına yönelik provokasyonda bulunan bir kişi daha yakalandı

22:33 - Dünya