?>

Almanya'da terör örgütü PKK tarafından kızı kaçırılan anne Başbakanlığın önünde eylem yaptı

Almanya'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Nilüfer T’nin annesi Maide T, Başbakanlık binası önünde eylem düzenledi.

Genel - 5 yıl önce

BERLİN (AA) - Almanya'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Nilüfer T’nin annesi Maide T, Başbakanlık binası önünde eylem yaptı.

Şansölye Angela Merkel başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısından önce Başbakanlığın önüne gelen Maide T, üzerinde "PKK bir virüstür. Bana çocuğumu kurtarmak için yardım edin" yazılı pankart açtı ve kızının fotoğrafını taşıdı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Maide T, yaz döneminde Brandenburg Kapısı’nın önündeki Pariser Meydanı’nda eylem yaptığını, bundan sonra da Başbakanlığın önünde gösterilerini sürdüreceğini söyledi.

Maide T, Alman hükümeti konuyla ilgilenene kadar da eylemlerine devam edeceğini belirtti.

Terör örgütü PKK'nın yıllarca herkesin canını acıttığını ifade eden Maide T, "Artık canımızın acımasını istemiyoruz." dedi.

Alman hükümetine karşı açacağı davayla ilgili bilgileri de paylaşan Maide T, işlemlerin tamamlandığını, dün dosyanın avukata verildiğini ve sürecin başladığını kaydetti.

Maide T, "Ben Alman hükümetini dava ediyorum çünkü Alman hükümeti konuyla ilgilenmiyor. ‘18 yaşında olan herkes özgürdür’ diyor. Herkes özgür ama teröre başvurduğu zaman durumun değişmesi lazım. Özgürlükle bir alakası olmaması lazım. Terörün iyisi kötüsü olmaz. Bugün DEAŞ vurduysa bunlara, yarın da PKK vuracaktır. İşine gelmediğinde yarın da PKK bombalar. Bunlar, bunun farkında değiller." değerlendirmesinde bulundu.

Diyarbakır annelerinin evlat nöbetinin birinci yıl dönümünün yaklaştığının hatırlatılması üzerine de Maide T, şunları söyledi:

"Umarım artık başka yıl dönümler olmaz. Herkes çocuğuna kavuşur. Bir an önce bu PKK belası biter. Herkes çocuğuna kavuşur. Herkesin aklı başına gelir. Giden çocukların da aklı başına gelir, yanlış yolda olduklarını anlarlar ve evlerine dönerler. Birçoğu geri gelmek istiyor ama dönemiyorlar. Oraya giden gençler, anlatılan hikayeler ile onların orada yaşadıkları tamamen farklı. Böyle olunca geri dönmek istiyorlar ama dönemiyorlar çünkü dönmek istediklerinde kendileri öldürüyor. Giden gençler bunun bilincinde değil. Bunlar (gençleri) hep yalan üzerine götürüyorlar."

Almanya'da 12 Kasım 2019'da "Okula gidiyorum" diyerek evden ayrılan kızından haber alamayan Maide T, daha önce bölücü terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen "Navende Kurdistaniyen li Berlin" derneğinin önünde, kent merkezindeki Brandenburg Kapısı’nda, Federal Meclis ve Başbakanlığın önünde eylem yaparak kızının terör örgütünden kurtarılmasını istemişti.

Muhabir: Erbil Başay

Haftanın Öne Çıkanları

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yavuz: Özel tiyatrolara maddi desteklerimiz sürüyor

2020-08-26 20:36 - Kültür Sanat

BBC araştırması, Libya'daki askeri akademi katliamından BAE'nin sorumlu olduğunu ortaya koydu

2020-08-28 17:29 - Dünya

Putin, Mihriban Aliyeva'yı doğum günü vesilesiyle kutladı

2020-08-28 07:25 - Özel Haber

Sadağı Kanyonu 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi

2020-08-27 14:01 - Çevre-Hayat

İspanya basketbolunun şampiyonluk kupası, D'S Damat Madrid mağazasında

2020-09-01 16:35 - Genel

Kaporta ustası tasarladığı konteynerle arılarını 'gezdiriyor'

2020-09-01 15:51 - Çevre-Hayat

UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turuna çıkan 43 takım belli oldu

2020-08-28 04:11 - Spor

Kudüs ve Filistin Müftüsü'nden, Türkiye'nin Filistin davasını destekleyici rolüne övgü

2020-09-01 20:56 - Dünya

Akkuyu NGS'nin ikinci güç ünite ekipmanı sahaya ulaştı

2020-08-27 20:26 - Ekonomi

Lübnan'da Müslümanlar ile Hristiyanların üzerinde mutabık kaldığı sıra dışı siyasi figür: Mustafa Edib

2020-09-02 15:41 - Genel

İlgili Haberler

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi'ne 4 il dahil edildi

22:13 - Ekonomi

Eski Filipinler Devlet Başkanı Duterte, UCM'de ilk kez hakim karşısına çıktı

22:07 - Dünya

AB kurumlarından Huawei temsilcilerine erişim yasağı

22:02 - Dünya

Guterres, Azerbaycan ve Ermenistan'ın barış anlaşması metninde uzlaşmalarını memnuniyetle karşı

21:58 - Dünya

Akdeniz'de iki deprem

21:13 - Gündem