?>

Almanya'da Türk kadına tramvayda saldırı

Almanya'nın Köln kentinde geçen hafta meydana gelen olayda, Hacer Uğurlu, işe gitmek için bindiği tramvayda bir kişi tarafından saldırıya uğrayarak yüzünden ciddi şekilde yaralandı.

Dünya - 6 yıl önce

KÖLN

Almanya'nın Köln kentinde yaşayan Hacer Uğurlu, geçen hafta tramvayla işe giderken tanımadığı bir kişinin saldırısı sonucu yüzünden ciddi şekilde yaralandı.

Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Ceyhun Erciyes, Hacer Uğurlu'yu tedavi gördüğü Eduardus Hastanesinde ziyaret etti.

Erciyes, saldırı hakkında bilgi aldığı Uğurlu'ya geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Başkonsolos Erciyes, Uğurlu'nun kamuya açık bir yerde saldırıya uğramasını kınadıklarını belirterek, olay hakkında polisten bilgi talep ettiklerini, saldırganın bir an önce yakalanıp gerekli cezayı almasını istediklerini söyledi.

"Burada canımız tehlikede"

Hastanede tedavisi süren Uğurlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, tanımadığı bir kişi tarafından sebepsiz şekilde saldırıya uğradığını ifade ederek, olay sonrası kaçan saldırganın bir an önce yakalanmasını istedi.

Uğurlu, "Öğleden sonra işe gitmek için tramvaya bindim. Tramvay kalabalıktı. Yanımda oturan şahıs yüzüme baktı, bir şeyler söyledi ve küfretti. Kendi kendine söylenip sağa sola küfrediyordu. İneceğim durağa yaklaşınca ayağa kalktım. Sonra yüzümü ve başımı yumrukladı. Olaya hiç kimse müdahale etmedi. Burada canımız tehlikede." dedi.

Tramvay durağına gelince kapıların açıldığını ve saldırganın elini kolunu sallayarak inip kaçtığını anlatan Uğurlu, "Tramvay sürücüsü geldi. Kapıyı niye açtığını sordum, saldırganın kaçtığını söyledi. Bana olayı görmediğini ve olayı yolcuların haber verdiğini söyledi. Saldırganın kameralardan yakalanabileceğini söyledim, bana 'Eğer kameralar bozuk değilse' diye cevap verdi." şeklinde konuştu.

Uğurlu, tüm toplu taşıma araçlarında kamera sistemi olduğunu, hem sürücülerin içeride olan biteni canlı görebildiğini hem de bunların kayıt altına alındığını bildiğini belirtti.

Başından geçen saldırının örtbas edilmek istendiği izlenimine kapıldığını kaydeden Uğurlu, olayın peşini bırakmamakta kararlı olduğunu ifade etti.

Muhabir: Mesut Zeyrek

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fatih Akdeniz'de ilk sondajına başlıyor

2018-10-30 16:02 - Gündem

'Silah satışının Kaşıkçı'yla bir ilişkisi yok'

2018-10-26 23:32 - Dünya

İstanbul'dan gelerek hırsızlık yapan 5 şahıs tutuklandı

2018-10-28 13:32 - Asayiş

CHP PM yerel seçim gündemiyle toplandı

2018-10-24 15:02 - Siyaset

'Çiftçimizi mutlu edecek hazırlıklarımız sürüyor'

2018-10-29 02:32 - Gündem

'Sedef hastalığı bulaşıcı olmayan bir hastalık'

2018-10-25 20:27 - Sağlık

Cocu stadı terk etti

2018-10-29 04:02 - Spor

4 yaşındaki çocuk yıkılan bahçe duvarının altında kaldı

2018-10-25 22:02 - Asayiş

Aşık Veysel doğumunun 124. yılında anıldı

2018-10-25 17:02 - Çevre-Hayat

Türkiye'de saat şuan kaç? Saatler geri alındı mı? 28 Ekim 2018 Türkiye saati | ŞUAN SAAT KAÇ?

2018-10-28 18:12 - Gündem

İlgili Haberler

Almanya Başbakanı Scholz: Avrupa ve Almanya için çelik büyük önem taşıyor

20:28 - Dünya

Amerikalı oyuncu Shawn, Hitlerin Yahudilere yaptıklarının benzerini İsrail'in uyguladığını söyl

20:23 - Dünya

Trump'ın Sağlık Bakanı adayı Kennedy, Senato'daki panelde onay almak için ilerleme kaydett

20:17 - Dünya

Ege Denizi'nde, Haziran 2024’ten bu yana 2 bin 500'den fazla deprem meydana geldi

19:57 - Dünya

Hamas: Ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına ilişkin müzakereler başladı

18:23 - Dünya

Günün Manşetleri

Bakan Tunç: Haksız tahrik uygulamasıyla ilgili bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz

20:58 - Gündem

MSB'den Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit düşen askere ilişkin açıklama

20:52 - Gündem

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Kartalkaya'daki otel yangınına ilişkin açıklama

20:48 - Gündem

PepsiCo'nun geliri geçen yılın son çeyreğinde azaldı

20:38 - Ekonomi

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, AGİT PA Başkanı Kauma ile görüştü

20:32 - Siyaset