?>

"Allahuekber" diyen Filistin destekçisi, Başpiskopos Capucci vefat etti

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Filistin yanlısı görüşleriyle tanınan Başpiskopos Capucci'nin öldüğünü duyurdu. Başpiskopos Capucci, Mavi Marmara gemisinde de bulunmuş ve Gemiyi Sarayburnu'nda karşılayıan kalabalığa "Allahuekber" diyerek konuşmuştu.

Özel Haber - 8 yıl önce

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin yanlısı görüşleriyle tanınan Başpiskopos Hilarion Capucci'nin öldüğünü duyurdu.

Abbas, Filistin Haber Ajansı WAFA'da yer alan haberde, "büyük mücadeleci" olarak tanımladığı Capucci'nin İtalya'nın başkenti Roma'da vefat ettiğini belirtti.

HAMAS Siyasi Büro Sözcüsü İzzet er-Reşak da yaptığı açıklamada, Filistin halkının yanında yer alan ve haklarını savunan Hilarion Capucci'nin vefat ettiğini kaydetti.

Reşak, açıklamada, "Capucci gitti ama ardında işgale karşı verdiği cesur mücadeleyi bıraktı. Filistinliler onu cesur ve kahramanca mücadelesiyle nesiller boyu hatırlayacak." dedi.

MAVİ MARMARA GEMİSİ İLE GAZZEYE GİDENLER ARASINDAYDI...

Başpiskopos Hilarion Capucci, GAZZE'ye insani yardım götürmek için yola çıkan filoda da Mavi Marmara gemisinde bulunanlar arasındaydı. Türkiye ayağı İHH tarafından organize edilen ve 50 ülkeden 700 kişiyi taşıyan "Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım" diyerek Gazzeye doğru yola çoktıktan sonra, 31 Mayıs 2010'da uluslarası sularda Akdeniz'in ortasında İsrail denizaltı, hucumbotları ve helikopterleri tarafından saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisindeki yolcular arasında da bulunan Başpiskopos Capucci, 10 kişinin şehid olduğu İsrail saldırısı sonrası 6 ay esir tutulan ve 26 Aralık'ta istanbul'a getirilen Mavi Marmarayı karşılayanlar arasında da yer almıştı.

SARAYBURNU'NDAKİ COŞKULU KALABALIĞA "SELAMÜNALEYKÜM" VE "ALLAHUEKBER" DİYE SESLENMİŞTİ...

Başpiskopos Capucci, İstanbul Sarayburnu'ndaki karşılama sırasında, kürsüye davet edilerek konuşması istenmişti. Başpiskopos Capucci, buradaki kalabalığı "Selamün aleyküm ve Rahmetullah..." diyerek selamlayarak başladığı konuşmasında şunları ifade etmişti: "Bu gemide gördüğümüz 9 şehidimizi anmak için bir araya geldik. Özellikle 19 yaşındaki Furkan Doğan'ı anmak için geldik. İkinci olarak Filistinli kardeşlerimize destek vermek, onların haklarını geri almak için geldik. Üçüncü olarak Gazze'de ambargo altında olan kardeşlerimizin duasını almak onlara destek olmak için geldik. İsrail bizi korkutmak istiyor, asla korkmayacağız, böyle yaparsak bize yazıklar olsun. Benim bedenim Kudüs'ten uzak. İnşallah ölmeden Kudüs'ü görmek bana nasip olur. Biz Kudüs'e yeniden girmek istiyoruz, eğer Allah bizimle beraberse muhakkak bunu yapacağız."  Başpiskopos Capucci, Arapça olarak ateşli bir şekilde gerçekleştirdiği konuşmasını "Allahu Ekber" diyerek noktalamıştı.

HALEP'TE DOĞDU, KUDÜS'TE BAŞPİSKOPOS OLDU...

Suriye'nin Halep şehrinde 1922 yılında doğan Hilarion Capucci, 1965'te Kudüs'te Katolik Kilisesi'nde başpiskoposluk görevine getirilmişti. Capucci, 1974'te yahudilerin "Batı Şeria" olarak isimlendirdiği "Batı Yaka'ya gizli olarak silah soktuğu iddiasıyla İşgalci İsrail tarafından tutuklanmış ve 12 yıl hapis cezasına mahkum edilmiş, ancak 4 yıl hapiste kaldıktan sonra 1978'te İsrail'den sınır dışı edilmişti. Başpiskopos Capucci, Gazze ve Filistin'e verdiği açık destekle biliniyordu. dikGAZETE.com

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Halkın 15 Temmuz'da gösterdiği direnişin başka bir örneği yok'

2016-12-27 10:02 - Gündem

Suriyeliler yeni yılda ülkelerine dönmeyi umut ediyor

2016-12-30 15:02 - Çevre-Hayat

Türkiye’nin en iyi SEO uzmanı seodahisi

2016-12-28 15:27 - Teknoloji

Çam ağaçlarının kesilmemesi için fidan dağıtıyor

2016-12-30 18:37 - Gündem

Yeni yıla hayat kurtarmak için denizde girdiler

2017-01-01 18:32 - Çevre-Hayat

17 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

2016-12-30 15:47 - Asayiş

Arap ülkelerinde Google’de en çok arananlar açıklandı

2016-12-30 20:22 - Dünya

Yeni asgari ücrette sona doğru

2016-12-28 13:32 - Ekonomi

Erzincan'da facianın eşiğinden dönüldü

2016-12-28 02:02 - Asayiş

Brezilya'da Yunan büyükelçinin cesedinin bulunmasına ilişkin açıklama

2016-12-31 09:32 - Dünya

İlgili Haberler

Gazprom, 2024 yılında Türkiye'ye 21,374 milyar metreküp doğalgaz arzı gerçekleştirdi

19:11 - Özel Haber

Yabancı markaların geri dönüşü Rusya Federasyonu'nda rekabeti artıracak

00:23 - Özel Haber

ABD’li gazeteci Hinkle’ye konuşan Rusya KGT Başkanı Karahan: Türkiye ile Rusya, Suriye konusunda mutabık kaldı

09:33 - Özel Haber

Rus yetkili Zavalny: Rusya, boru hattıyla gaz ihracatını yıllık 240 milyar metreküpe çıkarabilir

20:53 - Özel Haber

Rus siyasi uzman Markov: Azerbaycan çok boyutlu ilişkilerden yana

21:31 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Trump, Rusya-Ukrayna savaşının başlaması ve uzamasından Zelenskiy'i sorumlu tuttu

03:57 - Dünya

İsrail'in Gazze’den alıkoyduğu Doktor Ebu Safiyye, İsrail hapishanesinde ilk kez görüntülendi

03:48 - Dünya

ABD'de yüzlerce kişi, Sağlık Bakanlığı çalışanlarının işten çıkarılmasını protesto etti

02:42 - Dünya

İsrail, aylarca yerlerini gizlediği Gazzeli 64 esirin tutuldukları yerleri açıkladı

02:38 - Dünya

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya