?>

Alışveriş poşetlerini çöpe atmak yerine kullanışlı eşyalara dönüştürüyor

Sinop'ta yaşayan 75 yaşındaki Ayşe Öztürk, 30 yıllık hobisiyle çevreyi koruyor.

Ekonomi - 1 yıl önce

Sinop

Alışveriş poşetlerini çöpe atmak yerine ören Öztürk, yaptığı sepet, nihale, çamaşırlık gibi eşyaları hem kendi kullanıyor hem komşularına hediye ediyor.

Erfelek ilçesi Karacaköy köyünde yaşayan evli ve 4 çocuk annesi Öztürk, 30 yıl önce izlediği bir televizyon programında atık poşetlerden süs eşyaları yapıldığını gördü.

Televizyonda izlediği programın ardından alışveriş poşetlerini renklerine göre biriktirmeye başlayan Öztürk, ördüğü poşetleri desenli sepetlere ve nihalelere dönüştürdü.

Çöpe gidecek binlerce poşeti bu şekilde dönüştüren Öztürk, poşetlerin ve pet şişelerin doğaya atılarak çevrenin kirletilmesine ise çok üzülüyor.

Öztürk, AA muhabirine, 30 yıldır eline geçen hiçbir poşeti çöpe atmadığını söyledi.

Doğayı korumanın yanında bu işi yapmanın kendisine huzur verdiğini anlatan Öztürk, ilerleyen yaşı nedeniyle eskisi kadar olmasa da atık poşetlerden sepetler ve nihaleler yapmaya devam ettiğini dile getirdi.

Öztürk, değerlendirilmeyen poşetlerin doğaya atılmasına çok üzüldüğünü vurgulayarak, "O doğa kirletilir mi? Hele bu Karadeniz, o yeşilin içine atıyorlar. Ben çok kızıyorum onlara." diye konuştu.

Tuz poşetlerini dahi çöpe atmıyor

İnsanların bu tür uğraşlar edinmelerinin doğa için de faydalı olacağını ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"Ben pazardan aldığım poşetleri hep biriktiriyordum. Sonra onları yıkıyordum, renk renk ayırıyordum. Yıkayıp, kuruladıktan sonra oturup işliyordum. Hiç para verip de bir tane poşet almadım. Çok ördüm ama hep böyle pazardan gelen poşetlerle. Bir de ben yapıyorum diye komşular da biriktirirdi, onlar da bana verirdi, çöpe atmazlardı. Ben de hiç çöpe atmadım. Hatta tuz poşetlerini bile atmıyordum. Çünkü bunların bazen içerisine ilave gerekiyor. O poşetleri içlerini doldurmak için kullanıyordum. O nedenle tuz poşetlerini bile hiç atmadım."

Hiç kimsenin doğaya çöp atmaması gerektiğini vurgulayan Öztürk, "Bir tencere veya çaydanlık altı örmek için 15-20 tane poşet toplanır ve atılmaz dışarıya. Öyle olursa kimse atmaz. Böylelikle hem poşetler değerlendirilmiş olur, hem çevremiz batmaz. Bizim burada yol kenarlarına sadece poşet değil su şişeleri de atılıyor. Ben onları görünce çok üzülüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gazze'deki hastanenin MK-84 bombasıyla vurulduğu ihtimali güçleniyor

2023-10-18 15:43 - Dünya

Aksaray'da işçi servisi ile kamyonetin çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 15 kişi yaralandı

2023-10-24 10:28 - Asayiş

Bayern Münihli De Ligt: Galatasaray'a karşı mücadele etmek her zaman zorludur

2023-10-23 21:18 - Spor

Milli pentatlet İlke Özyüksel, Kırgızistan'da şampiyon oldu

2023-10-18 14:52 - Spor

Muğla'da yetiştirilen nar yurt dışında alıcı buluyor

2023-10-23 12:08 - Ekonomi

Otomobil sporcusu Vedat Ali Dalokay, TCR Italy'nin DSG klasmanında şampiyon oldu

2023-10-23 12:13 - Spor

Türkiye'de öğrenim gören Filistinliler, Gazze'deki ailelerinin hayatından endişe ediyor

2023-10-19 17:23 - Gündem

Pentagon: Çin uçakları, 2 yılda 180'den fazla kez ABD savaş uçaklarını taciz etti

2023-10-18 13:53 - Dünya

Azerbaycan'da, Türkiye ile "Mustafa Kemal Atatürk 2023" tatbikatı yapılacak

2023-10-17 15:03 - Gündem

Türkiye'de 25 yıldır çocuk felci vakası görülmedi

2023-10-23 11:38 - Sağlık

İlgili Haberler

TKDK'den Ankara'daki çevre dostu tarım tedbirlerine hibe

14:53 - Ekonomi

Türkiye'de 2024'te startup yatırımlarının yüzde 85'i tohum aşamasında yapıldı

13:37 - Ekonomi

Çok tehlikeli sınıftaki iş yerlerine 5 milyar liradan fazla teşvik sağlandı

13:23 - Ekonomi

Elektrik arıza ekipleri kara kışta zorlu mesaide

12:48 - Ekonomi

Şebekeye doğal gaz girişinde şubatta tüm zamanların rekoru kırıldı

12:18 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İngiltere ve Fransa, savaşı bitirecek bir planı çalışmak üzere Ukrayna ile anlaştı

15:17 - Dünya

Stratcom Talks yayın hayatına başladı

15:13 - Gündem

İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 75,73 oldu

15:08 - Gündem

TKDK'den Ankara'daki çevre dostu tarım tedbirlerine hibe

14:53 - Ekonomi

Gençlerbirliği'nde "Hüseyin Eroğlu etkisi"

14:48 - Spor