?>

Akülü sandalyesiyle oto yıkamacılık yapıyor

Ordu'nun Ünye ilçesinde fiziksel engelli Güler, akülü sandalyesiyle yaklaşık 15 yıldır otomobil yıkıyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

ORDU - HACER ÖZTÜRK

Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan engelli Adem Güler, 15 yıldır akülü sandalyesiyle otomobil yıkayarak geçimini sağlıyor.

13 yılı Bolu'da olmak üzere 15 yıldır otomobil yıkama işinde çalışan Güler (38), AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğini severek yaptığını, Allah ömür verdiği sürece yine bu işte çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Engellilerin hayata küsmeyip birçok şeyi başarabileceğini ifade eden Güler, "Memlekette, dünyada benim durumumda olan çok arkadaşımız var. Hayata hiçbir zaman küsmesinler. İnsan içten istesin yeter ki o zaman her şeyi yapabilir." dedi.

Güler, oğlu Emrah Güler'in de yanında çalışıp ona destek olduğunu aktararak "Oğlumla beraber yaklaşık 3 aydır çalışıyoruz. Düşsem beni ilk kaldıracak kişi oğlumdur. Beni yüklenir sırtına götürür. Yükümü biraz da olsun hafifletmek için benimle birlikte çalışıyor." dedi.

Güler, Ordu'da kısa bir süre önce engellilere yönelik imzalanan Erişilebilir Şehir ve Turizm Merkezi Ordu Mutabakat Deklarasyonundan umutlu olduğunu ifade etti.

Adem Güler, kullandığı akülü sandalyenin sürekli sorun çıkarmaya başladığı ve değişmesi gerektiğini belirterek yetkililerden yardım beklediğini sözlerine ekledi.

Adem Güler'in oğlu Emrah Güler (17) ise babasıyla gurur duyduğunu, "Ben babamı engelli olarak görmüyorum. Hayalim, bundan sonraki hayatımızda babamla birlikte aynı bu işi kendi iş yerimizde yapmak. Kendimize bir dükkan açıp bu işe devam etmek istiyorum." diye konuştu.

"Engelli kişi yoktur, engel yaratan kişiler vardır"

Oto yıkama sahibi Cemal Kelleci, engellilere yönelik her çalışmayı desteklediklerini söyledi. Kelleci, engellilerin iş hayatına katılımının sağlanmasının önemine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Çünkü engelli kişi yoktur, engel yaratan kişiler vardır. İşin zorluğu var, arkadaşımızın yapabileceği işleri veriyoruz ve çoğu arkadaşımızdan daha iyi yapıyorlar. Azmi ve çalışmayı bırakmadığı için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Engelli vatandaşlarımızın engellerini aşmak için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışacağız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Balıkesir'deki FETÖ/PDY soruşturmasında 7 tutuklama

2017-09-30 23:52 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan 10 Muharrem İftarı'na katıldı

2017-10-01 02:17 - Gündem

AK Partili vekil intihar eden vatandaşı böyle ikna etti

2017-09-29 21:12 - Asayiş

Gümüşhane’de cinnet getiren baba 3 oğlunu vurdu

2017-10-05 11:27 - Asayiş

Eski Burdur Valisi Kürklü'ye FETÖ'den gözaltı

2017-09-30 00:37 - Gündem

'Trump İran'la nükleer anlaşmayı bozacak' iddiası

2017-10-06 02:52 - Genel

İntihar girişiminde bulunan kişiyi milletvekili ikna etti

2017-09-30 00:07 - Gündem

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye silah eleştirisi

2017-10-04 14:27 - Gündem

Akülü sandalyesiyle oto yıkamacılık yapıyor

2017-10-06 16:37 - Çevre-Hayat

Almanya 'Jamaika koalisyonu' için görüşmelere hazırlanıyor

2017-10-01 16:26 - Genel

İlgili Haberler

Silivri'de deniz suyu çekildi

19:57 - Çevre-Hayat

Düzce'de Korugöl Tabiat Parkı karla kaplandı

18:23 - Çevre-Hayat

Yurduntepe Kayak Merkezi'nde sezon sürüyor

17:48 - Çevre-Hayat

Gümüşhane'de "Zigana Dağı Kış Gençlik ve Spor Şenliği" düzenlendi

17:23 - Çevre-Hayat

Antalya'da anne-baba, 13 yıl arayla çocuklarına böbreklerini bağışladı

17:18 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Milli Eğitim Bakanı Tekin canlı yayında soruları cevapladı

02:38 - Eğitim

İsrail Dışişleri Bakanı Saar, ABD'li üst düzey yetkili Ortagus ile görüştü

02:33 - Dünya

İsrail ordusu, Gazze'deki Netzarim Koridoru'ndan çekilmeye hazırlanıyor

02:28 - Dünya

Trump'ın Filistinlileri zorla yerinden etme planı protesto ediliyor

02:23 - Dünya

Beşiktaş'ın yeni transferi Arroyo, İstanbul'a geldi

02:17 - Spor