"Akşener lehine çekilir misiniz?" Koray Aydın: Akşener benim lehime çekilir... Ben çiçeğim!

MHP Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın, partililerle yemekte buluştu. Yemekte gazetecilerin, ’Işık göremezseniz Meral Akşener lehine çekilir misiniz?’ sorusuna cevap veren Aydın, ’Işık göremezse Meral Akşener benim lehime çekilir.’...

Politika - 8 yıl önce

Bakanlığı döneminde deprem yardımı olarak gelen maddi yardımlarla ilgili hakkındaki çeşitli spekülasyonlarla da tanınan MHP Trabzon eski Milletvekili Koray Aydın, partililerle yemekte buluştu. Yemekte gazetecilerin, "Işık göremezseniz Meral Akşener lehine çekilir misiniz?" sorusuna karşılık vermek yerine, ’Işık göremezse Meral Akşener benim lehime çekilir.’ diyen Aydın ekledi: "Ben bu partinin tarlasında yetişmiş bir çiçeğim. Bu bana sorulacak bir soru değil"

MHP’de yapılması beklenen olağanüstü kongre çalışmaları için Balıkesir’e gelen eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, partili bir grupla yemekli toplantıda buluştu. 

Basın mensuplarına açıklamasında, MHP’de bir olağanüstü kongre süreci başladığını söyleyen Aydın, şöyle konuştu: “Seçimden sonra ortaya çıkan yeni Türkiye siyasi tablosuna göre şuanda bulundukları yeri ve konumu kabullenemeyen MHP gönüllüleri, MHP’nin yeniden yapılanması ve bu yönde adım atma iradesini ortaya koyarak bir olağan üstü kongre talebinde bulundular. Bu sadece MHP delegelerinin bir iradesi gibi görüp değerlendirmek yanlışlığına düşmemek lazım. Aslında delegelerin bu iradesini besleyen güçlendiren kuvvetlendiren hatta takviye eden bu partiye gönül vermiş milyonlarca insanın iradesinin delegeye yansıması olarak görüp bunu değerlendirmek daha doğru olur, yani buna bir dip dalga diyebiliriz. Şu an hukuki süreç devam ediyor. Türkiye’de bir demokrasi varsa bu olağan üstü kongrenin yapılmaması mümkün değildir. Kanunun net olarak çerçevesini çizdiği bir konuda atılmış bir adımın kongre yapılacak mı yapılmayacak mı tartışmasını yapmak bile bence hukuka karşı yapılmış büyük bir saygısızlık olur”.

"KONGRE MHP SEVDALILARI İÇİN KAÇINILMAZ"

MHP’nin ve Türkiye’nin önünde olağan üstü kongreyi gitmesinin kaçınılmaz olduğuna değinen Aydın, “Türkiye’de muhalefet partilerinin, halkın beklentilerine cevap verecek bir adım atmak ona göre yapılanıp konumlanmak mecburiyetleri var. Türkiye genelinde toplantılarla partimize emeği geçen bütün il başkanlarımızı, il yöneticilerimizi partimizin emektarlarını, şuanda görevde olan üst kurul delegelerini toplayarak hem bu konuları irdeliyoruz" dedi.

“MERAL AKŞENER BENİM LEHİME ÇEKİLİR”

Gazetecilerin, "Işık göremezseniz Meral Akşener lehine çekilir misiniz? sorusuna karşılık veren Aydın, soruya "Çekilirim" ve ya "Çekilebilirim...." demek yerine, şu ifadelerle “Işık göremezse Meral Akşener benim lehime çekilir, ben bu partinin tarlasında yetişmiş bir çiçeğim. Bu bana sorulacak bir soru değil. Ben bu partide mücadeleye yeni başlamadım. Geçen seçimde de 443 oy almış bir siyasetçiyim. Bu soruyu sorulmamış farz ediyorum. Bundan sonraki süreçte özlediğimiz ve kafamızda oluşturduğumuz MHP’yi toplantılarda arkadaşlara anlatıyorum” diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan Aslıyüce: Ahmet Yesevi Türk dünyasının manevi lideridir

2016-03-02 22:03 - Kültür Sanat

İhlas ev aletlerine iF Tasarım Ödülü

2016-03-01 13:04 - Ekonomi

Nusaybin şehidini uğurladı

2016-02-28 16:35 - Asayiş

Ece Erken’i oğlu engelledi

2016-03-01 22:34 - Magazin

Diyet yapmadan kilo vermenin 13 yolu

2016-02-28 13:04 - Sağlık

İşte, Galaxy S7 ve S7 Edge'e dair resimler, grafik ve videolarla her şey!

2016-02-25 08:07 - Teknoloji

Tam 93 kilo!

2016-03-02 13:40 - Asayiş

Elvan: AYM kararına saygı duyuyoruz

2016-02-26 19:34 - Siyaset

Teröre büyük darbe

2016-02-25 10:36 - Asayiş

Şehit ateşi Konya’yı yaktı

2016-02-28 13:58 - Asayiş

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

TPAO'nun "Derin Öğrenme Süreçleri ile Fosil Tanıma Yöntemi" tescillendi

09:22 - Ekonomi

ABD Başkanı Biden, münazarada Trump'ın bağırmasının dikkatini dağıttığını savundu

09:12 - Dünya

Yeni İngiltere Başbakanı Starmer, görevdeki ilk gününde dünya liderleriyle görüştü

09:07 - Dünya

Suç örgütüne yönelik 'Kuyu-7' operasyonlarında 33 şüpheli yakalandı

08:52 - Asayiş

İsrail'in Gazze'nin farklı noktalarına düzenlediği saldırılarda 11 kişi öldü

08:47 - Dünya