?>

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten TBMM Başkanvekili Önder'in tedavi gördüğü hastaneye ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in şifa bulması için dua ettiklerini söyledi.

Siyaset - 3 gün önce

İstanbul

Önder'in kalp rahatsızlığı nedeniyle geçirdiği ameliyatın ardından tedavisinin sürdürüldüğü Şişli'deki hastanede ailesine "geçmiş olsun" dileklerini ileten Çelik, ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

Çelik, Önder'in böyle bir sağlık problemi yaşamasından dolayı üzüldüklerini belirterek, kendisine şifa dileğinde bulundu.

Alanında en yetkin doktorların, olay olur olmaz hastaneye intikal edip müdahalede bulunduklarını kaydeden Çelik, Önder'in uzun bir ameliyat sürecinin ardından yoğun bakımda olduğunu söyledi.

???? Artık haberler size gelsinAA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.???? Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı???? Anlık gelişmeler için AA Canlı

Çelik, doktorlardan aldığı bilgilere göre Önder'in kritik durumunun devam ettiğini aktararak, "Hem değerli ailesine ve vatandaşlarımıza hem de TBMM'ye 'geçmiş olsun' dileklerimizi iletiyoruz. Şifa bulması için hepimiz dua ediyoruz. Zaman zaman sohbetlerimizde bir araya geldiğimizde bu rahatsızlığından söz açılırdı. Biz rahatsızlığını önemsemesi gerektiğini ifade ederdik ama o her seferinde 'İyi günlere ulaşalım, güzel günlere ulaşalım. Bu Terörsüz Türkiye hedefine ulaşalım.' derdi." diye konuştu.

Önder ile Meclis'teki yasama çalışmaları bittikten sonra geceleri geç saatlere kadar sohbet ettiklerini anlatan Çelik, "Uzun zamandır tanıdığımız bir arkadaşımız zaten. Siyaset adamı olarak, bir sanatçı olarak, hayatın pek çok zorluğunu görmüş ve bu zorluklarla güçlü bir şekilde mücadele etmiş, güçlü bir kişilik ve güçlü bir karakter kendisi. Hepimizin temennisi, duası bu zorlu süreci de sağlıklı bir şekilde atlatabilmesi. Onun için dua ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çelik, Önder'i en yakın zamanda, sağlıklı ve güler yüzüyle aralarında görmeyi dilediklerini belirterek, "Onun en büyük özelliği, en zor zamanlarda bile umudunu koruması ve her zaman için iradesini sağlam tutmasıdır." dedi.

Bir gazetecinin, Önder'in sağlık durumunun "Terörsüz Türkiye" hedefiyle ilgili süreci nasıl etkileyeceğine ilişkin sorusuna da Çelik, şu yanıtı verdi:

"Terörsüz Türkiye sürecinde önemli olan iradedir. Bu irade çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade, Sayın Devlet Bahçeli'nin yaptığı tarihi çağrı, bu süreci yürütmekle ilgili bütün kesimlerden ortaya koyulan olumlu yaklaşımlar, DEM Parti'nin yaptığı ziyaretler ve yaptığımız görüşmeler çerçevesinde sürecin yol haritası belli. Dolayısıyla bununla ilgili olarak tabii ki Sırrı Bey'in katkıları çok büyük. Geçmiş dönemlerde de büyük tecrübesiyle bu sürece katkı vermişti. Ayrıca her kesim arasında köprü olan karakteri icabıyla da son derece kıymetli bir yeri var. Eminim şu anda hasta yatağında onun da en büyük arzusu bu sürecin akamete uğramadan hedeflerine ulaşacak şekilde ilerlemesi olacaktır. Dolayısıyla hem memleketimizin selameti açısından hem de Sırrı Süreyya kardeşimizin dileğinin o olduğunu biliyoruz. Biz süreci aynı titizlikle, aynı iradeyle yürütmeye ve hedefine ulaştırmaya gayret edeceğiz."

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Önder'in sağlık durumunu bizzat takip ettiğini kaydederek, "Sayın Cumhurbaşkanımız süreci yakından takip ediyor. Dün gece de bizzat kendisi bu süreçle ilgili bilgi aldı. Tabii hepimiz için üzüntü verici bir durum. Geçmiş süreçlerde de çözüm sürecinde ve diğer süreçlerde de Sayın Cumhurbaşkanımız kendilerini yakından tanırlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın da hem aileye hem bütün sevenlerine 'geçmiş olsun' dileklerini bir kere daha iletiyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD Başkanı Trump'tan "İran sorununu çözeceğim" mesajı

2025-04-14 20:37 - Dünya

Doğaseverler Abant'ta nisanda yağan karın keyfini çıkardı

2025-04-12 15:37 - Magazin

Hacı adaylarının kafile ve uçuş bilgileri belli oldu

2025-04-10 10:12 - İslam-Hayat - Şevval 1446

Çiğli Belediyesi tarafından işten çıkarılan kadın işçiler, eylemlerini sürdürüyor

2025-04-14 15:23 - Gündem

Çocukluk dönemi için "altı bileşenli karma aşı" uygulaması bugün başlıyor

2025-04-14 00:02 - Sağlık

Türkiye Parkinson Hastalığı Derneğinden "erken tanı" uyarısı

2025-04-12 17:02 - Sağlık

Bodrum'a 'Star Legend' kruvaziyeriyle 266 yolcu geldi

2025-04-15 17:18 - Magazin

Nvidia yapay zeka süper bilgisayarlarını ilk kez ABD'de üretecek

2025-04-14 18:37 - Teknoloji

ABD'li müzik grubu Green Day, Hz. İsa'ya yazılan şarkıyı Filistinli çocuklar için uyarladı

2025-04-14 18:27 - Magazin

ROKETSAN bu yıl yüzde 50 büyümeyi hedefliyor

2025-04-14 12:23 - Teknoloji

İlgili Haberler

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Malezya Temsilciler Meclisi Başkanı Abdul ile görüştü

13:22 - Siyaset

TBMM'nin açılışının 105'inci yılı "çocuklarla iç içe" kutlanacak

11:47 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve bakanlardan, Dışişleri eski Bakanı Çavuşoğlu'na taziye ziyareti

23:12 - Siyaset

Emine Erdoğan, TOGEM-DER'in geleneksel "Cemre Çarşısı"nın açılışına katıldı

20:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını savunmak insanlığı, barışı ve adaleti savunmaktır

15:47 - Siyaset

Günün Manşetleri

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu yıl 100 Sağlıklı Hayat Merkezi'ni daha devreye alacağız

17:12 - Gündem

Eyüpspor, yarın Çaykur Rizespor'a konuk olacak

17:08 - Spor

Emine Erdoğan, KADEM'in yeni yönetimini tebrik etti

16:47 - Gündem

Guggenheim Müzesi sahte çıkan bomba ihbarı nedeniyle 2,5 saat boşaltıldı

16:37 - Dünya

Mardin'de dili boğazına kaçan öğrenciyi müdür yardımcısı kurtardı

16:12 - Gündem