?>

AK Parti Milletvekili Ok'a yanlış tedavi uygulayan doktora soruşturma

Yanlış ilaç verdiğini kabul eden şüpheli Prof. Dr. Ali A, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan tutuklanma talebiyle sevk edildiği hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sağlık - 2 yıl önce

Ankara

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'a yanlış tedavi uygulayan Prof. Dr. Ali A, hakkında "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan soruşturma açtı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ok, ölümden döndüğü süreci AA'ya anlattı

Alınan bilgiye göre, İsmail Ok, 30 Eylül'de gribal enfeksiyon nedeniyle Çukurambar'daki özel bir hastaneye gitti.

Vücut kırgınlığını gideren serum ve vitamin almak istediğini doktora bildiren Ok'a, kalp ve solunum kaslarını yavaşlatan ilaç verildi.

Bunun etkisiyle kalbi ve solunumu duran Ok, yoğun bakım ünitesine alındı. Hastanede 7 saat yoğun bakımda tutulan ve ailesinin talebi üzerine entübe halde Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edilen Ok, buradaki 4 günlük tedavinin ardından taburcu edildi.

Milletvekili Ok'un şikayeti üzerine yanlış tedavi uygulayan Prof. Dr. Ali A, hakkında soruşturma açıldı.

Gözaltına alınan şüpheli Prof. Dr. Ali A, savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle sevk edildiği sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yanlış ilaç verdiğini kabul etti

Savcılığın tutuklama talep yazısında, şüphelinin olay günü müşteki İsmail Ok'a, ameliyat esnasında kalp ve solunum kaslarını yavaşlatması için kullanılan "Muscobloc" ilacını verdiği belirtildi.

Soruşturma başladıktan sonra özel hastaneden Ok'a ait tedavi evrakının istenildiği ancak kayıtların şüpheli tarafından sistemden silindiğinin tespit edildiğine dikkat çekilen yazıda, şu değerlendirmeye yer verildi:

"Hastane tedavi evrakı, hastanenin mesul müdürü M.A'nın ve tanık beyanı, müştekinin daha sonra sevk edildiği Ankara Şehir Hastanesi'nde müştekiye müdahale eden sağlık çalışanlarının anlatımları ile olay günü müştekinin kalbinin ve solunumunun durmasına neden olan ilacın uygulanmasına ilişkin hastane tedavi evrakının ve kayıtlarının ilgili hastane sisteminden silinmeye çalışılması, şüpheli tarafından müştekiye uygulanan Muscobloc ilacının mahiyeti ve insan sağlığı üzerindeki olası etkileriyle ilgili bilirkişi raporu, şüphelinin tevil yoluyla ikrarı ve bütün dosya kapsamı nazara alındığında şüphelinin, müştekinin 'kasten ölümüne' neden olacak icrai hareketlere giriştiğini gösteren kuvvetli suç şüphesini gösteren somut olgu, emare ve deliller söz konusudur."

"Özensizliğim olmuş olabilir"

Savcılık ifadesinde, olayın yaşandığı özel hastanenin VİP bölümünde dahiliye ve nefroloji uzmanı olarak görev yaptığını belirten şüpheli Ali A, müşteki İsmail Ok'un kırgınlığının olduğunu, kendisine klima çarptığını söylediğini aktardı.

Milletvekili Ok'a üst solunum yolları enfeksiyonu tanısı koyduktan sonra tedavi için serum ve bazı ilaçlar vermeye başladığını anlatan Ali A, ayrıca kas gevşetici Muscoril isimli ilaç yerine yanlışlıkla Muscobloc ilacı sistemden seçtiğini, bunun da kas yoluyla müştekiye enjekte edildiğini söyledi.

Bunun üzerine fenalaşan Ok'un Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edildiğini, sonraki süreçte sağlığı hakkında yakınlarından sürekli bilgi aldığını belirten şüpheli Ali A, şu beyanda bulundu:

"Hastanın durumuyla ilgili hastanın yakınlarını arayarak bilgi almaya çalıştım. Hastanın oğlunu aradığım zaman, hastaya yanlış ilaç uyguladığımıza dair bilgi vermemiştim. Ancak sonraki bir tarihte hastanın doktor olan oğluna yanlışlıkla Muscobloc verildiğini söyleyerek özür diledim. Özensizliğim olmuş olabilir ancak kesinlikle müştekiye yönelik kasıtlı eylemim olmamıştır."

FETÖ üyeliğinden hüküm giydi

Öte yandan Prof. Dr. Ali A hakkında 2020'de Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) üyelikten soruşturma açıldığı öğrenildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılama sonundan Ali A, "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Dosyanın, kanun yolu incelemesi için Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesinde olduğu bildirildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Emekli polis memuru 32 yıldır vatandaşın "arzuhalini" kağıda döküyor

2022-12-01 12:18 - Çevre-Hayat

Hablemitoğlu suikastçısının 'cinayet rotası' iddianamede

2022-11-24 23:29 - Gündem

Ezine'de Gıda İhtisas OSB yükseliyor

2022-11-30 11:39 - Ekonomi

Arjantin ile Polonya, Dünya Kupası'nda son 16 turu bileti için karşılaşacak

2022-11-29 12:18 - Spor

Batı Kudüs'te bomba olabileceğinden şüphelenilen paket etkisiz hale getirildi

2022-11-26 15:18 - Dünya

Lider eşleri diplomasisiyle 34 yetim çocuk Ukrayna'dan Türkiye'ye getirildi

2022-11-24 19:22 - Dünya

Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

2022-11-29 17:23 - Gündem

Ülke genelindeki narkotik operasyonlarında bir haftada 4 bin 686 şüpheli yakalandı

2022-11-28 17:09 - Gündem

Rize'de babalar ve çocukları tahta arabalarla yarıştı

2022-11-29 17:48 - Kültür Sanat

Çin’in Kovid-19'la bitmeyen sınavı, hak ve özgürlük taleplerinin düğümü haline geldi

2022-12-01 13:39 - Sağlık

İlgili Haberler

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi 1,5 ayda 48 bin hastayı ağırladı

16:48 - Sağlık

Kalbi delik 1000 hastayı cerrahi müdahale yapmadan iyileştirdi

16:33 - Sağlık

TÜ Tıp Fakültesi öğrencileri, makale ve çevirilerini indeksli dergiyle bilim dünyasına sunuyor

16:32 - Sağlık

Öğrencilere ampute hastalar üzerinde uygulamalı protez eğitimi veriliyor

14:53 - Sağlık

Fazla tuz tüketimi vücut sağlığının "sessiz katili" olabiliyor

14:47 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kızılaydan ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği

18:32 - Gündem

Sivas'ta sahipsiz köpeklerin saldırdığı çocuklardan biri yaralandı

18:28 - Gündem

Rekabet Kurulu bazı devralma başvurularını karara bağladı

18:23 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Becirovic'i kabul etti

18:17 - Siyaset

"Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri" İstanbul'da sürüyor

18:03 - Gündem