AK Parti'li Akbaşoğlu'ndan Ayasofya açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu "Zaten hukuki bir sürecin sonuna gelmiş olan Ayasofya meselesini sulandırmaya, yalanla dolanla farklı siyasi manipülasyonlar elde etmeye dönük CHP ve İYİ Parti'nin yaklaşımı milletin gözünden kaçmıyor" dedi.

Siyaset - 4 yıl önce

TBMM

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İYİ Parti Grubu'nun dün TBMM Genel Kurulu'nda Ayasofya'nın ibadete açılmasına yönelik verdiği araştırma önergesine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, araştırma önergesinin "evlere şenlik bir durum" olduğunu söyledi. Ayasofya'nın araştırılacak herhangi bir yönü bulunmadığını belirten Akbaşoğlu, "Ayasofya'nın her şeyi belli, ortada. Sonuçta araştırılarak ne elde edilecek?" diye konuştu.

İYİ Parti'nin araştırma öneresinin içeriğine baktıklarında önergeyle ilgili İYİ Parti'nin iyi ders çalışması gerektiğinin açık olduğunu dile getiren Akbaşoğlu, Ayasofya Camisi'nin 1934 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla müze statüsüne dönüştürüldüğünü ancak İYİ Parti Grubu'nun önergesinde, "1932'den beri müze olarak kullanılan" diye bir ibarenin geçtiğini söyledi. Akbaşoğlu, "Aynı zamanda Ayasofya'nın 'toplu ibadethane olarak' zikredilmesi söz konusu. Ayasofya ibadethanedir ve toplu veya bireysel anlamda ibadete açık hale getirilmesi lazım gelir ancak burada gerçekten İYİ Parti'nin hazırlamış olduğu önergenin içeriği de sıkıntı içermekte." ifadelerini kullandı.

İyice araştırdıktan sonra araştırma önergeleri getirilirse daha isabetli davranılmış olacağını dile getiren Akbaşoğlu, İYİ Parti'nin böyle bir araştırmaya ihtiyacının bulunduğunu söyledi.

Fetih sonrasında Ayasofya'nın durumuna ilişkin bilgi veren Akbaşoğlu, Ayasofya'nın 1934 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile müze statüsüne dönüştürüldüğünü hatırlattı.

"CHP ve İYİ Parti'nin yaklaşımı milletin gözünden kaçmıyor"

Ayasofya'yla ilgili Danıştayın önünde yürüyen bir hukuki sürecin bulunduğunu vurgulayan Akbaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Temmuz ayı içerisinde bu konuya ilişkin bir karar verilmesi durumu söz konusu. Bu kararla birlikte inşallah yürütme, yasama olarak da netleşen tabloya göre adım atma durumu söz konusu olacak. Zaten kendisi hukuki bir sürecin sonuna gelmiş olan Ayasofya meselesini sulandırmaya ve aslında başa sarmaya dönük ve oradan farklı siyasi manipülasyonlar elde etmeye, yalanla, dolanla, algıyla farklı neticeler elde etmeye dönük CHP ve İYİ Parti'nin yaklaşımı hakikaten milletin gözünden kaçmıyor. Bu konuda biz gerçekten canla başla milletin hissiyatına bugüne kadar hep tercüman olduk. Özgürlüklerini genişlettik. Gerçekten refahını arttırmak için elimizden gelen gayreti hamdolsun ortaya koyduk. Bu nedenle de milletimizin teveccühüyle 18 yıldır aralıksız bir şekilde iktidar elde etme başarısını ortaya koyduk. Dolayısıyla biz milletimizle hemhal olmuş bir liderin, genel başkanını önderliğinde bugünlere geldik."

Bu konuda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na söyleyecek en ufak sözünün olamayacağını belirten Akbaşoğlu, "Dolayısıyla Ayasofya'yla ilgili neler yapacağımıza ilişkin, 'Bizi izlemeye devam edin.' diyor ve bu konuyla ilgili bizleri yakın takipte olmalarını hatırlatıyorum. İnşallah milletimizle gönül köprülerimizle tamamen demokratik ve hukuki süreçler içerisinde yapılması gereken neyse o adımları net bir şekilde atacağımızdan hiç kimsenin en ufak bir şüphesi bulunmasın." dedi.

Akbaşoğlu, dün TBMM Genel Kurulunda, AK Parti grup başkanvekillerinin ortaya koyduğu yaklaşımın, araştırma önergesine ve bununla ilgili işin sulandırılmasına gerek bulunmadığına ve hukuki sürecin neticelenerek gereğinin yapılmasına ilişkin bir yaklaşım olduğunu, hiç kimsenin bu gerçeği yalanla, dolanla, algıyla örtemeyeceğini söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ruslar, Matruşka'nın neyi sembolize ettiğini anlattı

2020-06-06 03:52 - Özel Haber

Rusya, Kamçatka Yarımadası’nın eşsiz doğal manzaralarını anlattı

2020-06-09 05:01 - Özel Haber

Netkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde dersler online ortamda başladı

2020-06-10 18:57 - Genel

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, köpek yavrularına sahip çıktı

2020-06-06 17:24 - Yerel haber-Şirket Haber

Gaziantep Hayvanat Bahçesine 200 yeni üye

2020-06-08 16:32 - Çevre-Hayat

Rus Ortodoks Kilisesi'nden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ayasofya” açıklamalarına sitem: "Kaygı ve endişe verici”

2020-06-09 05:29 - Özel Haber

Orman içerisindeki Kocaçay Şelalesi, keşfedilmeyi bekliyor

2020-06-09 19:32 - Çevre-Hayat

Ünlü Rus işadamı Aras Ağalarov, iş hayatında başarının sırlarını anlattı: Hayal et ve önüne hedefler koy!

2020-06-05 06:55 - Özel Haber

Rusya, dünyada eşi olmayan mavi desenli Gjel sanatını anlattı

2020-06-10 07:07 - Özel Haber

Haber-Yorum-Analiz: Bahçeli ve Erdoğan'a ‘saray darbesi’ mi?

2020-06-10 08:04 - Özel Haber

İlgili Haberler

Kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de

16:18 - Siyaset

TBMM Adalet Komisyonu, 9. Yargı Paketini haftaya görüşecek

15:03 - Siyaset

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Milli Eğitim Komisyonunda kabul edildi

05:02 - Siyaset

Ulaştırma alanında düzenlemeler için kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:03 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da yoğun diplomasi trafiği yürüttü

21:22 - Siyaset

Günün Manşetleri

Visa ve Mastercard AB'deki komisyonlarını düşük tutmaya devam edecek

17:32 - Ekonomi

İngiltere'de farklı etnik gruplardan 87 milletvekili Meclise girmeye hak kazandı

17:27 - Dünya

Yeni İngiltere Başbakanı Starmer: "Değişim için çalışmaya hemen başlayacağız"

17:22 - Dünya

Danimarka'dan vatandaşlarına İsrail için seyahat uyarısı

17:17 - Dünya

Türkiye'nin fındık ihracatı 6 ayda değerde yüzde 40 artış gösterdi

17:08 - Ekonomi