?>

Ailelerin Maltepe Cezaevi önündeki bekleyişi devam ediyor

İstanbul’da 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında Çengelköy Polis Merkezi çevresinde yaşanan olaylar sırasında gözaltına alınan Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin aileleri, “Kokteyl var diye çocuklarımızı okula çağırdılar. Daha sonra da tatbikat var diye çoc

Gündem - 9 yıl önce

Maltepe Cezaevi önünde bekleyişini sürdüren aileler, çocuklarının kandırıldıklarını söyledi. Açıklama yapan öğrenci velisi Sabit Çayır, “Biz çocuklarımızı vatana ihanet etsin, darbe yapsın diye göndermedik. Kime teslim ettik, devlete. Sonuç, darbeciyiz. Yok böyle bir şey. Sizden ricamız da biz vatan haini değiliz. Gerekirse bir ay yatarız, iki ay yatarız, bir bedel ödenecekse öderiz, ödemeye de razıyız. Ama bizim çocuklarımız vatan haini değil, darbeci de değil. Yaşın yanında kuruyu da yakmayın lütfen” şeklinde konuştu.

Vatandaşlara da seslenen Çayır, “Ben halkımızdan rica ediyorum. Bize herkes darbeci gözüyle bakıyor, değiliz arkadaşlar. Buradaki polis neyse benim çocuğum da aynı. Ben Sarıgazi’den çıkmasaydım durum belki farklı olacaktı. Tankların önüne yattı buradaki ailelerin çoğu, diğer yarısı da dışarıdaydı. Bakarken suçlu ile suçsuzu ayıralım. 14 yaşındaki çocuk ne darbesi yapar. Tanımını bilmeyen çocuk darbe mi yapar? Tamam süreç, eyvallah biz sürecin sonuna kadar yanındayız. Ama inanıyoruz bizim çocuklarımız suçsuz, alet edildiler. Zaten alet edenler de şu anda içerdeler” diye konuştu.

"Çocuklarımız kokteyl var diye okula çağrıldı"

Çocukların evde olmalarına rağmen o gün tek tek arandığını vurgulayan Çayır, “15 Temmuz sabahı çocuklarımız kokteyl var denilerek tek tek aranarak okula çağrıldı. Okula gidiş amacımız buydu. Akşam devir teslim töreninin ardından evdelerdi. Çocuklar arandıktan sonra biz götürüp elimizle teslim ettik. Bizi arayan çocuklarımız, saatin ertelendiği yönünde bilgi verdiler, en son aradığında saat 21.00’de sürpriz yapılacağını söyledi. O sürpriz de buymuş. Çocuklara tatbikat yaptıklarını söylemişler. Oradaki komutanlardan bir tanesi onları almak, engellemek istemiş, koğuşa kilitlemiş. Komutanlar kendi aralarında da ikileme düşmüşler” ifadelerini kullandı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Motosiklet kadınları biçti !

2016-07-21 11:42 - Asayiş

Erdoğan’dan önemli açıklamalar

2016-07-24 11:12 - Politika

Uhren Kupası Galatasaray’ın

2016-07-20 01:51 - Spor

İkna etmeye çalıştığı cuntacı asker tarafından vuruldu

2016-07-23 12:28 - Genel

FETÖ'ye yakınlığı ile bilinen kurumlara kayyum atandı

2016-07-21 23:42 - Yerel haber-Şirket Haber

Şahin: FETÖ örgütü liderine de bir ada buluruz

2016-07-24 11:52 - Politika

İlk yarı Osmanlıspor’un

2016-07-22 01:19 - Spor

Sela okunan camiye saldırıp, 'Sizin devriniz bitti' dedi

2016-07-23 17:37 - Yerel haber-Şirket Haber

Torpil listesi hazırlayan müdür açığa alındı

2016-07-22 16:07 - Asayiş

Darbecilerin Borsa İstanbul’u basma anı kamerada

2016-07-23 14:59 - Asayiş

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İznik’in Fethinin 950. 945. 694. Yılı kutlaması -Ramazan Topraklı yazdı-

07:37 - En Son Yazılar

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya