?>

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: Korumalı iş yerlerine 1 milyon 34 bin lira ödenek aktardık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, geçen yıl zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşların özel sektörde istihdamını desteklemek amacıyla korumalı iş yerlerine 1 milyon 34 bin lira ödenek aktardıklarını bildirdi.

Ekonomi - 2 yıl önce

Ankara

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlık olarak, engellilerin istihdam imkanlarını artıracak çalışmalar yürüttüklerini belirterek, engelli vatandaşların, üretken ve bağımsız bireyler olarak toplumsal hayata katılımını destekleyen politikalar kapsamında, 2016'da korumalı iş yerleri modelinin hayata geçirildiğini hatırlattı.

Bakanlığın sadece mali olarak değil teknik açıdan da desteklediği, çalışma ortamlarının engellilerin ihtiyaçlarına göre özel olarak düzenlendiği korumalı iş yerlerinde en az yüzde 40 oranında zihinsel veya ruhsal engelli bireylerin çalışabildiğini bildiren Göktaş, söz konusu iş yerlerinin devlet desteği alabilmesi için belirtilen özelliklere sahip asgari 5 engelli bireyi istihdam etmesi gerektiğini aktardı.

Bakan Göktaş, modelle ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Korumalı iş yerleri, zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşlarımızın özel sektör ile işbirliğinde ilgi, yetenek ve becerilerine odaklanarak istihdam edilmelerini ve uzun süreli iş hayatında kalmalarını sağlıyor. En az 5 zihinsel veya ruhsal engelli bireyin çalıştığı ve engelli bireylerin sayısının toplam çalışan sayısına oranı yüzde 50'den az olmayan iş yerinin işvereni, korumalı iş yeri statüsünü kazanmak için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze başvuruda bulunabiliyor."

Bakanlık olarak 2022'de korumalı iş yerlerine her bir engelli çalışan için aylık 1840 lira destek sağlarken, 2023'te bu desteği 2 bin 811 liraya yükselttiklerini belirten Göktaş, "Bakanlığımız tarafından geçtiğimiz yıl zihinsel ve ruhsal engelli vatandaşlarımızın özel sektörde istihdamını desteklemek amacıyla korumalı iş yerlerine 1 milyon 34 bin lira ödenek aktardık. Korumalı iş yerlerinin kurulmaya başlandığı 2016'dan bugüne kadar ise bu iş yerlerinde çalışan engelli bireyler için toplam 3 milyon 965 bin lira destekte bulunduk." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fukuşima santralinin işletmecisi ithalat yasağından zarar görenlere tazminat ödeyecek

2023-08-24 15:23 - Dünya

Afrika Birliği, Nijer'in üyeliğini askıya aldı

2023-08-22 15:17 - Dünya

Yabancılardan TCMB'nin para politikası kararına övgü

2023-08-24 19:17 - Ekonomi

"Susuz köy"ün kaderi 18. sondaj çalışmasında bulunan suyla değişti

2023-08-24 14:28 - Çevre-Hayat

Türkiye, Macaristan ile doğal gaz ihracatı anlaşması imzaladı

2023-08-21 10:57 - Gündem

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin Türkiye ile ticari ilişkilerin ilerlemeye devam ettiğini söyledi

2023-08-23 00:03 - Dünya

Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 2'si FETÖ mensubu 3 kişi yakalandı

2023-08-20 17:07 - Asayiş

Kamu toplu sözleşme görüşmelerinde müzakere süreci yarın sona eriyor

2023-08-21 11:08 - Gündem

Fransa'da dün yılın en sıcak günü oldu

2023-08-22 10:52 - Dünya

Sakarya'da AFAD afetlerde görev alacak gönüllü gençleri eğitiyor

2023-08-24 16:08 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Türk zırhlı araçları Estonya'ya güç kattı

22:28 - Ekonomi

New York borsası düşüşle açıldı

17:43 - Ekonomi

Kovid-19 salgınının üzerinden geçen 5 yılda ekonomik ve toplumsal etkiler hala sürüyor

17:02 - Ekonomi

Kruvaziyer yolcu sayısında tüm zamanların şubat ayı rekoru kırıldı

16:58 - Ekonomi

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin açık deniz hidroteknik yapılarında sona gelindi

16:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

ABD Eğitim Bakanlığı, 1300 çalışanının işine son vermeyi planlıyor

03:17 - Dünya

ABD'de, uzayda mahsur kalan astronotlarla ilgili Biden'a yönelik eleştiriler sürüyor

02:43 - Dünya

Trump, Elon Musk'a desteğini göstermek için bir Tesla satın aldı

02:37 - Dünya

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha, ateşkes önerisinin savaşı sona erdirme yolunu açacağını belirtti

02:32 - Dünya

Devler Ligi'nde ilk çeyrek finalistler belli oldu

02:28 - Spor