?>

Ahmet Nur Çebi: 200 milyon dolar azalttığım borcu Arat yönetimi 100 milyon dolar artırdı

Eski Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, kendi döneminde 200 milyon dolar azalttığı borcu Hasan Arat yönetiminin 100 milyon dolar artırdığını ileri sürdü.

Spor - 5 ay önce

İstanbul

ICC İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 2024 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda 1 Haziran 2023-3 Aralık 2023 arasındaki dönemi ibra oylamasına çıkacak Çebi, açıklamalarda bulundu.

Mevcut başkan Hasan Arat'ın eleştirdiği, salondaki birçok üyenin tepki gösterip protesto ettiği Çebi, eleştirilere yanıt verdi.

Görevden ayrıldıktan sonra hiçbir şekilde açıklama yapmadığını aktaran Çebi, "Sadece mali genel kurula hesap vermek için geldim. Beşiktaş'ın son 25-30 yılında bir ilktir. Ben bundan sonra da buraya gelirim, o merdivenlerden de inerim. Beşiktaş başkanına kimse parmak sallayamaz, kimse 'Yuh' diyemez, sosyal medyadan küfür ettirilemez." ifadelerini kullandı.

Veremeyeceği bir hesabı olmadığını dile getiren Çebi, "Ben hiçbir şeye cevap veremeyecek bir adam değilim. Beşiktaş'ta ne çaldım ne çaldırdım." dedi.

Ahmet Nur Çebi, 2019'da seçildiğinde kulübün zor durumda olduğunu vurgulayarak, "Dört yıl önce ben göreve geldiğimde borç 3 milyar liraydı. Karşılığı 582 milyon dolardı. Ben bıraktığımda borç 8,4 milyar liraydı, karşılığı 288 milyon dolardı. Borcu 200 milyon dolar aşağı indirerek gittim. Şu andaki borç ise 13,3 milyar lira, 386 milyon dolar. Dört yılda 200 milyon dolar aşağı çektiğim borcu yeni gelen yönetim 6 ayda 100 milyon dolar yükseltti." diye konuştu.

Genel kurula hesap vermeye geldiğini söyleyen Çebi, "Ben hesabı size vermeye geldim, kaçmadım. Bundan sonra da geleceğim. Beşiktaş ne zaman benden bir şey isterse koşar gelir, yardım etmeye çalışırım. Beşiktaş'a verdiklerim, yaptıklarım ortada. Takdir genel kurulundur. Ben hesabımı verdim. Her zaman da veririm." diyerek sözlerini tamamladı.

Sözleri sık sık kesilen ve tepki gösterilen Ahmet Nur Çebi, kürsüden ayrılırken yuhalandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD Savunma Bakanı Austin, Ukrayna'da

2024-10-21 15:37 - Dünya

Gazze'de İsrail saldırının ardından 5 gün enkaz altında kalan Filistinli kadın kurtarıldı

2024-10-21 22:28 - Dünya

Devlet korumasındaki kızlar Türkiye Ragbi Şampiyonluğu için mücadele edecek

2024-10-21 13:57 - Spor

Yargıtay üyesi Celal Albay, YSK üyeliğine seçildi

2024-10-21 16:15 - Gündem

Bitkisel üretimin tarla ürünlerinde azalacağı, meyve ve sebzede artacağı tahmin edildi

2024-10-25 14:08 - Ekonomi

Avro Bölgesi'nde banka kredileri toparlanmaya devam ediyor

2024-10-25 12:53 - Ekonomi

Dünya Bankasından Türkiye'deki 4 projeye 1,9 milyar dolarlık finansman

2024-10-23 09:18 - Ekonomi

Derinkuyu Yeraltı Şehri’nde 5 bin yıllık kenevir izleri -Dr. Erdem Ulaş yazdı-

2024-10-24 21:02 - En Son Yazılar

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Serkan Nazlier'i etkisiz hale getirdi

2024-10-24 15:38 - Gündem

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, 2025'te enflasyon hedefine ulaşacaklarını söyledi

2024-10-22 19:22 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bir asrı aşkın rekabette ilk golü Beşiktaşlı Refik Osman Top attı

13:37 - Spor

Beşiktaş ile Galatasaray, 358. randevuya çıkıyor

13:32 - Spor

Depremde yitirdiği sporcuların acısını, gençleri şampiyonalara hazırlayarak hafifletiyor

12:48 - Spor

Downhill sporcuları Erciyes'in karla kaplı pistlerinde güç depoluyor

12:42 - Spor

Özel Sporcular Atletizm Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda yeni rekorlar peşinde

12:37 - Spor

Günün Manşetleri

Haymana'daki trafik kazasında 6 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

14:08 - Gündem

Otoyol jandarması Ramazan Bayramı öncesi görev başında

13:57 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin telefonda görüştü

13:53 - Gündem

Bayramda yolcu talebi turizm taşımacılığına yetkili otobüslerle karşılanabilecek

13:48 - Ekonomi

Sudan'da HDK'nin rehin aldığı sivil esirler ordunun Hartum'u almasıyla serbest kaldı

13:43 - Dünya