?>

Ağrılı milli kayakçılar olimpiyat hedefiyle asfaltta güç depoluyor

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün kayaklı koşu takımında yer alan milli sporcular, ulusal ve uluslararası yarışmaların yanı sıra 2022 Kış Olimpiyatları'na vize almak için asfalt kaplama olan köy yollarında tekerlekli kayak antrenmanı yapıyor.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Ağrı

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok derecesi bulunan Kayaklı Koşu Milli Takımı'nın Ağrılı sporcuları, 2022 Kış Olimpiyatları'na katılma hayaliyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde asfalt kaplama köy yollarında antrenman yaparak yarışmalara hazırlanıyor.

Kış mevsiminde kayak merkezlerindeki pistlerin tozunu alarak birçok derece elde eden, Kovid-19 salgını döneminde bir süreliğine çalışma temposunu düşüren Ağrılı kayaklı koşu sporcuları, antrenmanlara hız verdi.

Yapılan program kapsamında Küpkıran Kayak Merkezi yakınlarına gelen sporcular, antrenörleri Akif Demirkaya koordinatörlüğünde ısınma hareketleriyle köy yolunda çalışmalara start veriyor.

İnişli çıkışlı asfalt yolda kondisyon ve teknik antrenman yapan sporcular, ardından otomobil lastiğini sırtlarına bağlayarak fizik güce dayalı çalışma gerçekleştiriyor.

Küçük yaşlarda başladıkları kayaklı koşuda bugüne kadar katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda önemli dereceleri bulunan sporcular, yeni hedefleri doğrultusunda günde yaklaşık 30 kilometre tekerlekli kayak yaparak güç depoluyor.

Kışın sıfırın altında 35 derecede, yazın da kavurucu sıcakta çalışmalarına ara vermeden devam eden sporcular, uluslararası yarışmalar ve Çin'in başkenti Pekin'de gerçekleştirilecek 2022 Kış Olimpiyatları'na katılma hayaliyle asfaltta ter döküyor.

Sporcuların zorlu çalışmaları, AA ekibince drone ile havadan görüntülendi.

Kayaklı koşu antrenörü Akif Demirkaya, AA muhabirine, Kovid-19 salgınının hayatın her alanında olduğu gibi birçok spor branşında olduğu gibi kendilerini de olumsuz etkilediğini söyledi.

"Sporcularımızın yazı, kışı yok"

Kayaklı koşunun açık alanda yapılan bir spor olması nedeniyle sporcuların performanslarında düşüş yaşamaması için gruplara bölünerek çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Demirkaya, şöyle konuştu:

"Çocukları çok fazla bir araya getirmediğimiz için salgından fazla etkilenmedik. Antrenmanları da dışarıda, temiz havada yapıyoruz. Bizi etkileyen ulusal ve uluslararası yarışmaların belirsizliği oldu. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nin ertelenmiş olması bizi biraz belirsizliğe itti ama yaklaşan kayaklı koşu sezonu öncesinde çalışmalarımız devam ediyor. Sporcularımız bu yıl çok iyi çalıştı. Dünyadaki bütün yarışmalara katıldık ama sporcumuz Zozan'ın olimpiyatta da yarışmasını gönülden istiyorum. O da o yönde çalışmalarını sürdürüyor. Sporcularımızın yazı, kışı yok."

Balkan Kupası'ndaki birinciliğinin yanı sıra katıldığı yarışmalarda birçok derece elde eden milli sporcu Zozan Malkoç, 10 senedir kayaklı koşu yaptığını ve 2 yıl sonra gerçekleştirilecek olimpiyatlara katılma hedefiyle yoğun çalıştığını anlattı.

Milli sporcu Okan Alalma ise Kovid-19 döneminde de antrenmanlara devam ettiklerini belirterek, "Türkiye şampiyonluğum var, Rusya'da düzenlenen tekerlekli kayak yarışlarında dördüncü oldum. Salgın döneminde de köy yollarında antrenmanlara devam ediyoruz. 2022 Kış Olimpiyatları'na hazırlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’dan Azerbaycan için ateşkes uyarısı!

2020-10-11 23:49 - Özel Haber

Osman Gazi Türbesi'ndeki saygı nöbeti ziyaretçileri duygulandırıyor

2020-10-09 15:46 - Kültür Sanat

Kırgızistan'da protestolar devam ediyor

2020-10-07 12:01 - Dünya

Azerbaycanlı milletvekilleri Ermenistan'ın ateşkese uymayacağını düşünüyor

2020-10-13 14:41 - Dünya

'İkiyüzlü' Batı ülkeleri Mısır'daki idamlara sessiz kaldı

2020-10-07 20:40 - Dünya

Tofaş, dünyaya mühendislik ihraç ediyor

2020-10-10 16:23 - Genel

Yeni Malatyaspor transfer döneminde en hareketli ekiplerden biri oldu

2020-10-07 15:11 - Spor

Çevreye ilişkin düzenlemeler içeren teklif, TBMM'de

2020-10-12 18:11 - Siyaset

KKTC'de koalisyon ortağı Halkın Partisi, hükümetten çekilme kararı aldı

2020-10-07 03:06 - Dünya

Van'da 5 bin yıl öncesine ait yaşamın izleri bulundu

2020-10-09 15:41 - Teknoloji

İlgili Haberler

Bartın ve Düzce'de şiddetli rüzgar etkili oldu

21:28 - Çevre-Hayat

Ankara'da kar etkili oluyor

19:32 - Çevre-Hayat

Mehmetçik, Kosova'da ilkokul öğrencileri için kütüphane kurdu

17:18 - Çevre-Hayat

Giresun'da 84 yaşındaki kadının böbreğinden 10 santimlik taş çıkarıldı

17:02 - Çevre-Hayat

Çankırı'da keklikler karlı arazide yiyecek ararken görüntülendi

15:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

ABD'de, zorbalığa maruz kalan düzensiz göçmen ailenin kız çocuğu intihar etti

02:08 - Dünya

Devler Ligi'nde son 16 turuna yükselen 8 takım belli oldu

01:58 - Spor

Real Madrid, PSG ve PSV, Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

01:53 - Spor

ABD'de Pentagon'un bütçesinde 5 yılda yüzde 8'lik kesinti yapılması talimatı

01:37 - Dünya

ABD’de, sınır güvenliği personelinin katil zanlısı olan LaSota, kefaletsiz yargılanacak

01:33 - Dünya