?>

Ağrılı kızlar eğitim gördükleri spor lisesinin futbol takımını zirveye taşıyor

Ağrı'daki spor lisesinde öğrenim gören kız öğrenciler, okulun yeni kurulan kız futbol takımını zirveye taşıyor.

Spor - 5 saat önce

Ağrı

Geçen yıl il ve bölgede düzenlenen müsabakalarda başarılı sonuçlar alan Ağrı Spor Lisesinin yaklaşık iki yıllık kız futbol takımı, çoğunluğu köylerden gelen kız çocuklarından oluşuyor.

Ailelerinin de tam desteğini alan 18 kız futbolcu, Iğdır'da yapılan "Futbol Gençler Grup Müsabakaları"nda bölge birincisi olup Kızlar Futbol Türkiye Yarı Finalleri'ne katılmaya hak kazandı.

Elazığ'da nisan ayında düzenlenecek yarı finallere beden eğitimi öğretmenleri Barış Çetin yönetiminde hazırlanan öğrenciler, finale çıkıp şampiyonluk elde etmek istiyor.

"Kızların futbol oynayabileceğini herkese göstermek istiyoruz"

Beden eğitimi öğretmeni Barış Çetin, AA muhabirine, 14 yıldır Ağrı Spor Lisesinde görev yaptığını ve öğrencilerinin çok başarılı olduğunu söyledi.

İyi sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Çetin, şöyle konuştu:

"İki sene önce 3-4 öğrencinin katılımıyla futbol takımını oluşturduk. Çocukların hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Geçen sene Türkiye yarı finalinde elendik. Bu sene yarım kalan hikayeyi tamamlamak istiyoruz ve bunun için de çok çalışıyoruz. Bu sene Iğdır'da bölge şampiyonu olduk. Nisan ayında Elazığ'da yapılacak yarı finallere hazırlanıyoruz. Kızların futbol oynayabileceğini herkese göstermek istiyoruz. Öğrencilerin yüzde 80'i ilçeler ve köylerden geliyor. Geçen sene ilk defa Trabzon'da deniz gören kızlarımız oldu. Çok başarılılar, daha da başarılı olacaklarını inanıyorum."

Aileleri her zaman destek oldu

Öğrencilerden Berivan Bartık, Hamur ilçesinde yaşadığını, futbol sayesinde başka şehirlere gidip farklı kültürleri görme şansı bulduklarını anlattı.

Büşra Çamurlu ise çocukluğunda da köyde futbol oynadığını dile getirerek, "Spor lisesine gelerek hocalarımın desteğiyle kendimi daha çok geliştirdim. Ailem de her zaman bana destek oldu. Aileme ve hocalarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Müjde Yeşil de futbolu çok sevdiğini, 2. Lig'de oynadığını ve kendisini geliştirmek için yoğun çalıştığını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Külliye'de Ramazan' etkinlikleri çocukları eğlendirerek geliştiriyor

2025-03-11 17:42 - Magazin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, '18 Mart Şehitleri Anma Günü' mesajı

2025-03-17 17:42 - Siyaset

Büyükçekmece'de servis minibüsünün devrilmesi sonucu trafik yoğunluğu oluştu

2025-03-18 00:27 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin 40 yılına, on binlerce canına mal olan musibetin çözümü için cesur bir adım attık

2025-03-17 21:32 - Siyaset

Kamuda Yapay Zeka Dönüşümü Projesi eğitiminin ilk dönemi tamamlandı

2025-03-14 16:37 - Teknoloji

Edirne'de sağanak ağaç devrilmesine ve trafikte aksamalara sebep oldu

2025-03-18 00:32 - Asayiş

Şanlıurfa'da Çanakkale Türküsü tarihi mekanlarda seslendirildi

2025-03-17 14:47 - Çevre-Hayat

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu Ocak 2025'te arttı

2025-03-17 11:37 - Ekonomi

Zelenskiy: Putin, bir haftadır kendisine sunulan ateşkes teklifine 'evet' cevabı veremiyor

2025-03-17 23:44 - Dünya

AK Parti Sözcüsü Çelik: 21 Mart'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Nevruz programı gerçekleştirilecek

2025-03-17 18:48 - Siyaset

İlgili Haberler

Türkiye-Macaristan maçını Slovak hakem Ivan Kruzliak yönetecek

15:38 - Spor

Romanya ekibi Petrolul'da ikinci Mehmet Topal dönemi

15:32 - Spor

TBF Yöneticisi Ökten'den 2025 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası değerlendirmesi

15:13 - Spor

Teniste ITF Masters Turu Dünya Şampiyonası heyecanı Antalya'da devam ediyor

14:13 - Spor

TFF ile TOGG arasında milli takımlar ana sponsorluğu anlaşması imzalandı

14:07 - Spor

Günün Manşetleri

Şiddetli yağışlar İspanya'nın Endülüs bölgesinde su taşkınlarına neden oldu

16:58 - Dünya

ABD'de konut başlangıçları geçen ay arttı

16:53 - Dünya

İsviçre, UNRWA'ya fon sağlamaya devam edecek

16:47 - Dünya

İzmir Körfezi'ndeki kirliliğin çözümü için midyelerle bilimsel çalışma yapıldı

16:43 - Gündem

Bilecik'te genç çiftçinin ürettiği 10 çeşit marul Akdeniz salatasına dönüşüyor

16:37 - Ekonomi