?>

AFAD gönüllüsü öğretmenler arama kurtarma çalışmalarına destek olacak

Edirne'de kurulan Milli Eğitim Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birliğinden (MEB AKUB) 32 öğretmen, aldıkları eğitimlerle afetlerdeki arama kurtarma çalışmalarında gönüllü görev yapacak.

Çevre-Hayat - 2 yıl önce

Edirne

Eğitim kurumlarında afete hazırlık kültürünün geliştirilmesi, afet ve acil durumlara yönelik gönüllülüğün yaygınlaştırılması ile afet öncesi, anı ve sonrasında öğrenci ve çalışanlara doğru davranış şekillerinin kazandırılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde MEB AKUB oluşturuldu.

Yaklaşık bir yıldır teorik ve uygulamalı eğitim alan 32 öğretmen, bu kapsamda AFAD gönüllüsü oldu.

"Öğretmenlerimiz teknik bilgileriyle AFAD ekiplerine yardımcı olabilecek"

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Altındal, AA muhabirine, öğretmenlerin aldıkları eğitimlerle arama kurtarma çalışmalarına "destek güç" olarak katılabileceğini söyledi.

Öğretmenlerin olası afet müdahale ve sonrasındaki iyileştirme çalışmalarında teknik bilgileriyle AFAD ekiplerine yardımcı olabileceğini belirten Altındal, "Öğretmenlerimizi önce eğitime aldık. Online eğitimlerden sonra yüz yüze eğitimler verdik. Uygulamalı eğitimlere de katıldılar." dedi.

Edirne'de 3 bin 400 civarında AFAD gönüllüsü olduğuna işaret eden Altındal, bunlardan da yaklaşık 200'ünün teknik bilgisi yüksek, yüz yüze eğitimlere katılanlardan oluştuğunu vurguladı.

MEB AKUB ekibinin afet öncesi, sırası ve sonrasında AFAD'a destekte bulunacağını anlatan Altındal, tüm vatandaşları AFAD gönüllüsü olmaya davet etti.

"Birliğimiz arama kurtarma çalışmalarına güç katacak"

MEB AKUB Başkan Yardımcısı Gürsoy Çetin de kurdukları birliğin Türkiye'nin 81 ilinde doğal afet ve acil durumlarda destek olabilecek yeteneği bulunduğunu belirtti.

Arama kurtarma ekiplerinin, afet ve acil durumlarda ortaya çıkan teknik sorunların çözümüne yardımcı da olacağını anlatan Çetin, şunları kaydetti:

"Arama kurtarma birliğimizde inşaat, motor, elektrik ve makine alanında uzman öğretmenlerimiz var. KBRN afetlerine karşı biyoloji ve kimya öğretmenlerimiz, arazide yön bulma ve cihazla arama yapmak üzere coğrafya öğretmenlerimiz, afetlerde zarar görenlere psikososyal destek verebilecek rehber öğretmenlerimiz var. Ayrıca İngilizce ve işaret dili, dağcılık ve su altı ile telsiz uzmanı öğretmenlerimiz de birliğimizde yer alıyor. Birliğimiz arama kurtarma çalışmalarına güç katacak."

Birlik üyesi Ahmet Teyfik Erdem ise tamamen gönüllü üyelerden oluşan birliğin amacının daima afet ve acil durumlara hazır bulunmak olduğunu söyledi.

MEB AKUB ekibinin acil durum anında müdahalede bulunabilecek eğitimi aldığını dile getiren Erdem, "Acil durumlarda arama kurtarma çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu hepimiz görüyoruz. Bir canlının dahi elini tutsak, o anda yanında olmak bize ayrıca memnuniyet vermektedir." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ankara'da Kastamonu Tanıtım Günleri başladı

2022-11-17 20:13 - Magazin

Fransız hakem Johan Hamel antrenmanda yaşamını yitirdi

2022-11-16 14:48 - Spor

Hakkari'de "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi"nde yapılacak konutların kuraları çekildi

2022-11-15 16:18 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Pençe-Kılıç Hava Harekatı' emrini verdi

2022-11-20 13:21 - Gündem

Türkiye'den Endonezya'da meydana gelen depremle ilgili taziye açıklaması

2022-11-21 19:03 - Gündem

Endonezya'da 6,9 büyüklüğünde deprem

2022-11-18 17:44 - Dünya

Türkiye'den Sudan polisine toplumsal olaylara müdahale eğitimi

2022-11-17 22:29 - Gündem

Rusya: Taraflardan itiraz gelmediği için Tahıl Anlaşması 120 gün uzatıldı

2022-11-17 16:02 - Dünya

İran’da protestolara katılanlara yönelik yargılamalarda ikinci idam cezası verildi

2022-11-16 08:23 - Dünya

Brent petrolün varil fiyatı 90,32 dolar

2022-11-18 09:32 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bartın ve Düzce'de şiddetli rüzgar etkili oldu

21:28 - Çevre-Hayat

Ankara'da kar etkili oluyor

19:32 - Çevre-Hayat

Mehmetçik, Kosova'da ilkokul öğrencileri için kütüphane kurdu

17:18 - Çevre-Hayat

Giresun'da 84 yaşındaki kadının böbreğinden 10 santimlik taş çıkarıldı

17:02 - Çevre-Hayat

Çankırı'da keklikler karlı arazide yiyecek ararken görüntülendi

15:38 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail basınına göre, 170 bin asker psikolojik tedavi almak için Savunma Bakanlığına başvurdu

00:57 - Dünya

Sanayi ve ticarete ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi

00:43 - Siyaset

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan iftira kampanyalarına ilişkin açıklama

00:38 - Gündem

ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki 6 medya organının aboneliklerini iptal etme talimatı verdi

00:23 - Dünya

Galatasaray ve başkanı Dursun Özbek, PFDK'ye sevk edildi

00:18 - Spor