?>

Adnan Oktar suç örgütü operasyonunda yakalanan 9 şüpheli tutuklandı

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 9'u tutuklandı.

Gündem - 2 yıl önce

İstanbul

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu koordinasyonunda, Adnan Oktar organize suç örgütünün güncel yapılanması ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma kapsamında yakalanan 10 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Gözaltındaki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 8'i kadın 10 şüpheli, savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.

Nöbetçi hakimlikçe şüphelilerden 9'unun tutuklanmasına, bir zanlının ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

Söz konusu soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 16'ya yükseldi.

Davanın geçmişi

Adnan Oktar suç örgütünün, lider ve yönetici grubunda yer alan şüphelilerin tutuklandığı tarihten bugüne kadar güncel bir yapılanma sürecine girdiği ve cezaevinden alınan talimatların, örgütün avukat yapılanmasında yer alan şüpheliler tarafından dışarıdaki üyelere iletildiğini tespit eden ekipler, çalışma başlatmıştı.

Dışarıdaki örgüt üyelerinin lojistik, hukuk, finans ve dijital kanatlardan oluşan bir görev dağılımı üzerinden faaliyet yürüttüğünü belirleyen ekipler, dijital kanadın kontrolündeki sahte sosyal medya hesapları üzerinden sistematik olarak örgütsel propaganda ve dezenformasyon içerikli paylaşımlar yapıldığı tespitine varmıştı.

Adnan Oktar organize suç örgütü dava dosyasındaki müştekiler ile örgütle mücadelede görev alan kamu görevlilerini karalamaya yönelik söylemlerde bulunan şüphelilerin "Kahramanmaraş merkezli depremlerin sözde mehdi örgüt elebaşı Adnan Oktar'a yönelik operasyonlar sebebiyle yaşandığına" ilişkin dini duyguların manipülasyonuna dayalı ifadeler kullandığı belirlendi.

Yapılan tespitlerin ardından harekete geçen ekipler, İstanbul, İzmir ve Samsun'da düzenledikleri operasyonlarda 17 şüpheliyi yakalamıştı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 27 Nisan Perşembe günü adliyeye sevk edilen 7 kadın şüpheli tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Almanya’da antibiyotik ilaç sıkıntısı yaşanıyor

2023-04-28 20:23 - Dünya

Bursa'da "Anadolu kırmızısı" Togg gelin arabası oldu

2023-04-27 23:28 - Gündem

Kentsel dönüşümdeki yeni adımlar evini yenileyeceklere kolaylık sunuyor

2023-04-22 13:57 - Ekonomi

Bakan Varank, TEKNOFEST 2023'te HackMasters Yarışması'nın startını verdi

2023-04-28 12:32 - Teknoloji

Fransa'da bir hastane, acil servisini personel eksikliği nedeniyle geçici olarak kapattı

2023-04-22 18:13 - Sağlık

Ağır sınıf taarruz helikopteri ATAK-2 ilk kez havalandı

2023-04-28 19:37 - Gündem

Sudan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi devam ediyor

2023-04-23 23:23 - Dünya

Ukrayna: Rusya’ya karşı taarruza geçme hazırlıkları sona yaklaşıyor

2023-04-28 15:18 - Dünya

Türksat 6A uydusu 2024'te fırlatılacak

2023-04-28 15:27 - Teknoloji

Aydıntepe Göleti ilkbaharda da buzla kaplı

2023-04-28 12:58 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Amasya'da kar etkili oluyor

18:52 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, yarın AA Editör Masası'na konuk olacak

18:48 - Gündem

İletişim Başkanı Altun'dan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyaretine ilişkin

18:43 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati'yi kabul etti

18:38 - Gündem

Samsun'un yüksek kesimlerinde kar etkili oldu

18:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Mevsim etkilerinden arındırılmış özel kapsamlı TÜFE ocakta aylık yüzde 3,38 arttı

18:58 - Ekonomi

Amasya'da kar etkili oluyor

18:52 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, yarın AA Editör Masası'na konuk olacak

18:48 - Gündem

İletişim Başkanı Altun'dan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in Türkiye ziyaretine ilişkin

18:43 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati'yi kabul etti

18:38 - Gündem