?>

Adıyaman'da esnaf için 36 noktada 700 konteyner kuruldu

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen kentlerden Adıyaman'da, iş yerleri yıkılan esnaf, ticari faaliyetlerini 36 noktada kurulan konteyner çarşılarda sürdürüyor.

Gündem - 2 yıl önce

Adıyaman

AA'nın, Kahramanmaraş merkezli depremlerin altıncı ayı kapsamında afetten etkilenen illerde yürütülen çalışmalara yönelik hazırladığı, 6 Ağustos'a kadar sürecek haber dosyasının 18'inci bölümünde Adıyaman'da konteyner çarşılarda sürdürülen faaliyetler ele alındı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman'da bazı iş yerleri yıkıldı, bazıları da ağır ve orta hasarlı olarak kayıtlara geçti.

Ticari hayatın normalleşmesi adına atılan adımlar sonucu iş yeri yıkılan veya zarar gören esnaf için kentte farklı illerin valilik ve belediyelerince konteyner çarşılar kuruldu.

Adıyaman Valisi Osman Varol, AA muhabirine, il merkezinde 9, ilçelerde ise 27 noktada geçici çarşı oluşturulduğunu söyledi.

Kentte 700 işletmenin konteynerlere yerleştirildiğini belirten Varol, şöyle devam etti:

"Yakın zamanda da özellikle konteyner kentlerimizin içerisinde, etrafında ticari alan olmayan konteyner kentlerimizdeki vatandaşlarımızın da ihtiyaçlarını karşılaması için oralara da yaklaşık 150 tane daha konteyner çarşı diyebileceğimiz esnaf çarşı diyebileceğimiz yapı oluşturuyoruz. Bunlar da tamamlandığında vatandaşlarımızın o yaşam alanlarındaki konforları, ihtiyaçları görüleceği için artmış olacak."

Varol, ticari hayatın normale dönmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü sözlerine ekledi.

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ziya Duranay ise kent merkezinde 9 noktada geçici iş yerlerinin oluştuğunu söyledi.

Kent merkezinde 335 işletmenin kuralarının çekilerek esnafa teslim edildiğini aktaran Duranay, "Depremlerden sonra işletmelerimizin bazıları yıkıldı bazıları ise ağır ve orta hasar aldı. Bundan dolayı farklı illerin valilik ve belediyeleri kentimizde esnaflarımız için çarşılar kurdular. Her meslekten olmak şartıyla işletmelerimizi belirledik ve kura yoluyla da işletmeleri esnaflarımıza teslim ettik." ifadelerini kullandı.

Esnaf Nilay Pulat, depremde işletmesinin ağır hasar aldığını daha sonra kurulan konteyner çarşıda işlerini sürdürdüğünü dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD, BMGK dönem başkanlığında, çatışma kaynaklı kıtlık ve gıda güvensizliğine öncelik verecek

2023-08-02 10:17 - Dünya

Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alanı'nda deniz ve kıyı temizliği yapıldı

2023-08-02 15:47 - Çevre-Hayat

İngiltere, DEAŞ'ın Ezidilere yönelik işlediği suçları "soykırım" olarak tanıdı

2023-08-01 15:33 - Dünya

İzmir'de metro ve tramvay işçilerinin grevi sürüyor

2023-08-01 13:47 - Gündem

52 ilin emniyet müdürü değişti

2023-08-02 09:08 - Gündem

Amasya'da bir restoranda serçeler müşterilerin yemeklerine ortak oluyor

2023-08-04 21:57 - Magazin

Bakan Yerlikaya son 2 ayda 172 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi

2023-08-03 15:37 - Gündem

Emine Erdoğan'dan TSK'nın ilk kadın amirali Gökçen Fırat'ı tebrik paylaşımı

2023-08-04 19:07 - Siyaset

Ayvalık'ta turizm sezonu ekim ayına kadar uzayacak

2023-08-03 12:58 - Çevre-Hayat

Mehmetçik, yaralı kadın teröristi sedyeyle taşıdı, tedavisini yaptı

2023-08-05 10:47 - Gündem

İlgili Haberler

Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarına yönelik açıklamalarda "hassasiyet" çağrısı

22:03 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan The Economist'e tepki

21:12 - Gündem

Türkiye ile Irak'ın, su konusunda işbirliğine yönelik komite toplantısı Bağdat'ta yapıldı

18:08 - Gündem

Kartepe'de hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:17 - Gündem

Türk savunma sanayisi yoğun katılımla IDEX ve NAVDEX 2025'te boy gösterecek

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:18 - Dünya

İran'da 5,4 büyüklüğünde deprem

00:07 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tebriz'de Türkçe şiir okurken bir yetkili tarafından uyarıldı

00:02 - Dünya

İsrail'in Batı Şeria'daki baskınlarında Filistinli bir çocuk yaralandı, 14 kişi gözaltına

23:57 - Dünya

Hamas: İsrail güçleri Ofer Hapishanesinin bir bölümüne baskın düzenledi

23:27 - Dünya