?>

Adıyaman'da gönüllü öğretmenler köy okullarını yüz yüze eğitime hazırladı

Köy okullarında yeniden yüz yüze eğitime başlamak için sayılı günler kalırken, Adıyaman'da da öğretmenler öğrencilerine kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

Adıyaman

Adıyaman'da bir köy okulunda görev yapan öğretmenler, gönüllü yürüttükleri çalışmayla okullarını yüz yüze eğitime hazır hale getirdi.

Merkeze bağlı Zey köyündeki ortaokulda görev yapan 10 öğretmen, 15 Şubat'ta yüz yüze eğitime başlanacak okullarında öğrencilerin rahat ortamda eğitim görebilmeleri için kolları sıvadı.

Gönüllü olarak çalışma başlatan öğretmenler, okullarının temizlik ve onarımını yapıp, binanın birçok eksiklerini giderdi.

Zey Ortaokulu Müdürü Hasan Erdinç, okulda tekrar eğitime başlayacak olmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Uzaktan eğitim ile yüz yüze eğitim arasında farklılık olduğunu vurgulayan Erdinç, "Salgın sürecinin bir an evvel bitmesini istiyoruz." dedi.

Erdinç, öğrencilerin en iyi ortamda yeniden okulla buluşmasını istediklerini anlatarak, "Öğrencilerimizin eğitim ve öğretimlerini sağlıklı ortamda geçirmeleri için öğretmenlerimizle okulu temizledik, dezenfeksiyon işlemlerimizi bitirdik.

Öğrencilerimizi çok özledik, okulumuz hazır. Öğrencilerimizle bir araya gelmek için heyecanlıyız." diye konuştu.

"Zil sesinden, öğrencilerin cıvıltısına kadar her şeyi çok özledik"

Öğretmenlerden Ramazan İnal da okullarının yeniden açılacak olmasının mutluluk verdiğini belirterek, 15 Şubat'ı sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.

Öğrencilerin sağlığı için gerekli tedbirleri aldıklarını aktaran İnal, "Çocukların sağlıklı ortamda eğitim görmeleri için öğretmen arkadaşlarımızla beraber çalışma yapıyoruz. Okulun temizliğini yaptık, öğrencileri bekliyoruz, heyecanlıyız.

Okulun zil sesinden tutun da öğrencilerin cıvıltısına kadar her şeyi çok özledik." ifadesini kullandı.

Öğretmen Ezgi Gülyüz ise öğrencilerden uzak kalmanın üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayarak, "Salgın hepimiz için çok zor geçti. Bu dönemde EBA üzerinden eğitim verdik. Okul daha da farklı. Bizler öğretmenler olarak öğrencilerimiz için okulu hazırladık.

Velilerimizin gönülleri rahat olsun. Bizler bütün tedbirleri aldık." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Osman Kavala ve Henri Jak Barkey'in '15 Temmuz darbe girişimi' davasında 2. duruşma

2021-02-05 17:56 - Gündem

Turkish Cargo 'Yılın Hava Kargo Taşıyıcısı' seçildi

2021-02-06 14:56 - Gündem

İsrail askerleri Filistinli tutuklunun Batı Şeria’daki evini havaya uçurdu

2021-02-11 02:21 - Dünya

Muşlu genç kız atölyeye dönüştürdüğü odasında yaptığı resimlerle dikkati çekiyor

2021-02-07 17:41 - Çevre-Hayat

'Türkiye'nin sanayi üssü'nden 2021'in ilk ayında 158 ülkeye ihracat

2021-02-08 14:21 - Ekonomi

Türkiye ile Pakistan arasında icra edilen 'Atatürk Tatbikatı 2021' başladı

2021-02-09 10:51 - Dünya

Vodafone Türkiye'de yeni yapılanma

2021-02-09 13:03 - Genel

FETÖ'nün sözde 'mülkiye yapılanması sorumlusu'nun eylemleri gerekçeli kararda anlatıldı

2021-02-10 15:16 - Gündem

Libya'da geçici yönetimin Başkanlığına Muhammed Menfi, Başbakanlığa Abdulhamid Dibeybe seçildi

2021-02-05 22:11 - Gündem

Adıyaman'da gönüllü öğretmenler köy okullarını yüz yüze eğitime hazırladı

2021-02-12 15:51 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

İstanbul'un bazı ilçelerinde kar yağışı etkili oldu

23:57 - Çevre-Hayat

Ege ve Marmara'da 8 ilçede deniz suyunda çekilme gözlendi

23:13 - Çevre-Hayat

İstanbul'da bazı bölgelerde kar yağışı etkili oluyor

21:43 - Çevre-Hayat

İsrail'in çekilmesinin ardından köyüne dönen Filistinli kadın, evinin enkazına yanaşamıyor

21:22 - Çevre-Hayat

Trabzon'da öğrenciler için okul bahçesine kamyonla kar döküldü

20:47 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Fitch: ABD'de tüketim dirençli ancak politika belirsizlikleri risk oluşturuyor

01:17 - Dünya

Hırvatistan'da Ara Güler'in fotoğraflarından oluşan sergi açıldı

01:13 - Kültür Sanat

Avusturya'nın başkenti Viyana’da 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' temalı panel düzenlendi

01:07 - Dünya

İsrail işgal atındaki Batı Şeria'da 10 evi yıktı

00:38 - Dünya

Fransa ve Çin, yapay zekanın küresel yönetiminde daha fazla rol üstlenmek istiyor

00:33 - Dünya